Κυριακή, Μαΐου 30, 2021

Η ΚΑΡΚΑΤΣΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΑΤΣΟΥΛΗ ΚΑΙ Ο ΑΣΕΠ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΡΟΥΣΦΕΤΟΚΟΠΕΙΟ

Παναγιώτης Καρκατσούλης: «Το DNA της δημόσιας διοίκησης έχει μείνει αμετάβλητο» Εμβρόντητοι μάθαμε πριν από λίγες μέρες ότι στο ΑΣΕΠ διορίστηκαν ως σύμβουλοι, ο πρώην «καλύτερος δημόσιος υπάλληλος»... Παναγιώτης Καρκατσούλης, ο οποίος αφού έγινε βουλευτής με το Ποτάμι, μεταπήδησε στο ΚΙΝΑΛ με αρμοδιότητα τη Δημόσια Διοίκηση , και ο συνεργάτης του γραμματέα της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου και ειδικός επιστήμονας στο ΑΣΕΠ, Γιώργος Διέλλας !Θα τρίζουν τα κόκαλα του μακαρίτη  Γεννηματά από το νέο κατόρθωμα της κόρης του , που τακίμιασε για μια ακόμη φορά με την ΔΕΞΙΑ κατά της επάρατης Αριστεράς.https://www.avgi.gr/sites/default/files/styles/main/public/2021-05/KINALL.jpg?itok=eDrvnsYP

Η τοποθέτηση μάλιστα  του Π. Καρακατσούλη αποτέλεσε προϊόν  συμφωνίας μεταξύ της  Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ, όπως άλλωστε παραδέχθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, με σκοπό τον πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ , ενόψει του μεγάλου γραπτού διαγωνισμού προσλήψεων στο δημόσιο.

Η συμφωνία  σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι καταργείται στην πράξη ο εμβληματικός Νόμος Πεπονή, που διασφάλιζε  την ανεξαρτησία του  ΑΣΕΠ από κομματικές επιρροές , όσον αφορά τις προσλήψεις στο Δημόσιο. όπως ακριβώς συνέβη με επιτυχία επί δεκαετίες. 

Στη θέση του αδιάβλητου θεσμού από τούδε και στο εξής θα έχουμε ένα ομοίωμα ανεξάρτητου θεσμού, του οποίου το  συμβούλιο  θα αποτελείται από γαλαζοπράσινα στελέχη. Τα στελέχη αυτά θα έχουν τη δυνατότητα να βάζουν από τα πορτοπαράθυρα  με αδιαφανείς διαδικασίες τους φίλους και τα μέλη  των κομμάτων που τους έχουν επιλέξει. Επιστροφή λοιπόν  στην εποχή της φαυλοκρατίας και του ρουσφετιού των πρώτων δεκαετιών του μεταπολιτευτικού δικομματισμού.

 Η έως τώρα πολιτική σταδιοδρομία  του "αδιάφθορου" Καρκατσούλη στηριζόταν στη σφοδρή αντίθεσή του προς τον κομματισμό και το πελατειακό σύστημα που συσσωρεύουν  άχρηστους και αχρείαστους κομματικούς φίλους  στο Δημόσιο. Ο τύπος αυτός έκανε καριέρα συμμετέχοντας  σε τηλεοπτικά πλάνα , όπου εξηγούσε με περίσσειο πάθος πόσο κακό πράμα είναι το ρουσφέτι και πόση ανάγκη έχουμε από την αύξηση των αρμοδιοτήτων και της ανεξαρτησίας του ΑΣΕΠ , προκειμένου να γίνεται η καλύτερη επιλογή των στελεχών του Δημοσίου, μακριά από κομματικές επιρροές.

Για να καταλάβετε το μέγεθος της αδιανόητης και αδιάντροπης "καρκατσουλιάς" του Καρκατσούλη , να χρησιμοποιηθεί δηλαδή αυτός από το κόμμα του για να ανοίξει την κερκόπορτα του Δημοσίου στα γαλαζοπράσινα κομματόσκυλα , σας παραθέτω ένα απόσπασμα από μία συνέντευξή του  στο δημοσιογράφο    Δημήτρη Χρυσικόπουλο για την  freesunday.gr (2810/18), όπου συνοψίζει τις πάγιες θέσεις που προπαγάνδιζε με πάθος ως ιεροκήρυκας επί τόσα χρόνια . Παρακαλούμε πρώτα να πάρετε ένα υπογλώσσιο , για να μην πάθετε αποπληξία :

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : 
Απ’ όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, όλες οι κυβερνήσεις θέτουν τον εκσυγχρονισμό του Δημοσίου ως μείζονα στόχο, ωστόσο πάντα τα λειτουργικά προβλήματα παραμένουν. Γιατί;

ΚΑΡΚΑΤΣΟΥΛΗΣ :

Γιατί τα πελατειακά δίκτυα που αντιμάχονται τις μεταρρυθμίσεις διασφαλίζουν την πολιτική επιβίωση των πελατοκρατών. Δεν έχει συνειδητοποιηθεί από πολλούς ότι το πελατειακό κράτος δεν περιορίζεται στη συμπεριφορά και τον χαρακτήρα του Μαυρογιαλούρου. Αποτελεί ένα μοντέλο διακυβέρνησης το οποίο μπορεί να διασφαλίζει την αναπαραγωγή του πολιτικού συστήματος. Το τίμημα, όμως, του πελατειασμού είναι η χρεοκοπία στην οποία φτάσαμε (ακόμη μια φορά) και είναι λυπηρό που το κοινωνικό σώμα δείχνει να μη μαθαίνει από αυτή την καταστροφική διακυβέρνηση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ :
Τι μπορεί να γίνει, κατά την άποψή σας, ώστε να βελτιωθεί πραγματικά η λειτουργία της δημόσιας διοίκησης στη χώρα;

ΚΑΡΚΑΤΣΟΥΛΗΣ :

Να εφαρμοστούν οι ώριμες μεταρρυθμίσεις, όπως είναι:
• Η μεταφορά πεδίων πολιτικής και όχι μεμονωμένων αρμοδιοτήτων από το κέντρο στην αυτοδιοίκηση.
• Η απλούστευση διοικητικών διαδικασιών με τη χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών, με μείωση των διοικητικών επιβαρύνσεων για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες.
• Ο δραστικός περιορισμός του αριθμού των δημοσίων νομικών προσώπων και ο εξορθολογισμός των δομών. Η περιστολή του αριθμού των μετακλητών, που αποτελούν, πλέον, έναν στρατό πραιτοριανών, είναι άμεση ανάγκη.
• Η αξιολόγηση των δημοσίων υπηρεσιών και των δημοσίων υπαλλήλων υπό την εποπτεία ανεξάρτητης αρχής (μπορεί να είναι ένα αναβαθμισμένο ΑΣΕΠ).
• Η χρηματοδότηση των δημοσίων υπηρεσιών να εξαρτάται από τον βαθμό επίτευξης των στόχων τους (παραγωγικότητα).

_______________________________



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Take My Life/Η ζωή μου είναι στα χέρια σου (1947): μια καλογυρισμένη αγγλική ταινία νουάρ

Ένας άντρας που κατηγορείται άδικα για τη δολοφονία μιας πρώην φίλης πρέπει να βασιστεί στη σύζυγό του για να κάνει το ντετέκτιβ και να βρει...