Δευτέρα, Μαΐου 24, 2021

Σφηνάκια (31): Γίναμε διεθνώς ρεζίλι , αλλά λατρεύουμε τον Ερίκ Καντονά

1. ΔΙΕΘΝΩΣ ΡΕΖΙΛΙ



🕵️‍♀️ Όλο αυτό το φιάσκο με τον Λευκορώσο ακτιβιστή , που συνέλαβαν οι πράκτορες του Λουκασένκο και ανάγκασαν το αεροπλάνο της Ryanair  να κατευθυνθεί στη Λευκορωσία και όχι στη Λιθουανία, έβγαλε στην επιφάνεια το μεγάλο  σκάνδαλο να εμπιστευθεί ο Μητσοτάκης τη διοίκηση της ΕΥΠ στο φιλαράκι του σεκιουριτά  Κοντολέοντα.
 Πρόκειται για   άνθρωπο παντελώς ακατάλληλο για μια τόσο νευραλγική θέση, αφού δε διαθέτει  ούτε καν ένα πτυχίο πανεπιστημίου .
 Μετά την αλλαγή σκυτάλης στο Μαξίμου, είδαμε την πρωτοφανή απευθείας υπαγωγή της ΕΥΠ στον Πρωθυπουργό και την πλήρωση της θέσης του διοικητή από τον Κοντολέοντα  , αφού πρώτα  με ειδικό Νόμο ...μειώθηκαν τα προσόντα ανάληψης της θέσης
🇬🇷 Ήταν μια πρώτη απόδειξη της υπόσχεσης που είχε δώσει ο Μητσοτάκης στο Λαό , ότι η κυβέρνησή του δε θα ήταν  "κυβέρνηση τουρλού" , αλλά θα αποτελούνταν από αρίστους που υπό την "επιτελική" καθοδήγησή του θα έπιαναν πουλιά στον αέρα.
Είδαμε στην περίπτωση του αντικαθεστωτικού Ρομάν Προτάσεβιτς πώς τα γεράκια της KGB  της Λευκορωσίας βούτηξαν το ανυπεράσπιστο θύμα τους  κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη της ελληνικής ΚΥΠ κασι της ελληνικής Κρατικής Ασφάλειας.
Για μια ακόμη φορά το" επιτελικό κράτος των αρίστων" έκανε τη χώρα μας ρεζίλι διεθνώς.

2. HOPING FOR PALESTINE ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΙΚ ΚΑΝΤΟΝΑ

💚Ο θρύλος του ποδοσφαίρου Eric Cantona συμμετείχε το Σάββατο σε
μια εκστρατεία αλληλεγγύης για τους Παλαιστινίους.

Ο πρώην επιθετικός Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έβαλε τη φωτογραφία του στο Instagram , στην οποία φοράει ένα μπλουζάκι με το σλόγκαν «Ελπίζουμε για την Παλαιστίνη».


💥Ο Eric Cantona έγινε αντιρατσιστικό ίνδαλμα μετά  την κλωτσιά του στον φασίστα οπαδό της Κρίσταλ Παλας και , στη συνέχεια,  την αδιάλειπτη ακτιβιστική δράση του εναντίον του Φασισμού και των κατάφωρων παραβιάσεων των ανθρώπινων δικαιωμάτων των απανταχού ανίσχυρων και αδικημένων από τους ισχυρούς της γης . 

😕Πόσα "ινδάλματα" της μπάλας ξέρετε που να έχουν μια τόσο συνεπή αντιφασιστική και ανθρωπιστική δράση στη ζωή τους όπως ο Καντονά; Στη χώρα μας πλην του Σάββα Κωφίδη, εγώ δε γνωρίζω κανένα. Αντίθετα, οι περισσότεροι είναι άκρως συντηρητικοί , ατομιστές, θρησκόληπτοι και προληπτικοί,   και  ολοφάνερα απολιτικοί, δηλαδή δεξιοί , ενώ πρώην ποδοσφαιριστές σαν τον Βασίλη Τσιάρτα  είναι ρατσιστές , πρωτοστατούν σε επαίνους προς την ακροδεξιά και υβρίζουν καθημερινά ως γνήσιοι φασίστες  όσους θεωρούν επικίνδυνους για τις "καθαρές" ελληνικές αξίες, τους αριστερούς, τους διεθνιστές, τους ελευθερόφρονες διανοούμενους ,  τους ξένους , τους ομοφυλόφιλους κλπ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τις τελευταίες 14 υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές ανακοίνωσε η Νέα Αριστερά.

  Ευρωεκλογές 2024: Μάρω Δούκα και Κωστής Καρπόζηλος στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς! ...