Τετάρτη, Μαΐου 26, 2021

Οι τοπ 5 προτεραιότητες του Avaaz για τους επόμενους μήνες


Avaaz : Οι προτάσεις του κινήματός μας για αλλαγή


Ανάλαβε δράση τώρα!

Οι προτάσεις του κινήματός μας για αλλαγή

Χιλιάδες μέλη του Avaaz απ’ όλο τον κόσμο λάβαμε μέρος στην παγκόσμια δημοσκόπηση, εκφράζοντας
τις ελπίδες και τα όνειρά μας για έναν καλύτερο κόσμο.

Φίλες και φίλοι,
Έχουμε τα αποτελέσματα!

Πριν μερικές βδομάδες, εκατομμύρια μέλη του Avaaz απ’ όλο τον κόσμο ερωτηθήκαμε σε 17 γλώσσες, ποιες θα πρέπει να είναι οι δράσεις του κινήματός μας για τους επόμενους μήνες.

Και 150.000 από εμάς απαντήσαμε!

Είναι μια απ’ τις μεγαλύτερες παγκόσμιες δημοσκοπήσεις που έγιναν ποτέ, και θα βοηθήσει να θέσουμε τις προτεραιότητες και να σχεδιάσουμε τη δράση του Avaaz γι’ αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Παρακάτω είναι οι πιο δημοφιλείς προτάσεις απ’ τη δημοσκόπηση, μαζί με μερικά όνειρα κι ελπίδες που μοιράστηκαν μέλη του Avaaz -- άνθρωποι σαν κι εσένα, που ονειρεύονται έναν φωτεινότερο, πιο πράσινο και πιο δίκαιο κόσμο.

Οι τοπ 5 προτεραιότητες


 54.94%
Κλιματική κρίση

 33.43%
Υπεράσπιση ανθρωπίνων δικαιωμάτων

 31.14%
Προστασία της βιοποικιλότητας και καταπολέμηση της εξαφάνισης των ειδών

 27.82%
Αγώνας κατά του διχασμού, του εξτρεμισμού και υπέρ της δημοκρατίας

 25.56%
Καταπολέμηση της φτώχειας

«Ονειρεύομαι έναν κόσμο όπου...όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας, εθνικότητας, εμφάνισης και σεξουαλικού προσανατολισμού θα έχουν ίσες ευκαιρίες. Όπου η ειρήνη θα βασιλεύει παγκοσμίως κι ο πόλεμος θα αποτελεί μια λέξη του παρελθόντος.»

- Άντζυ Ρ., μέλος Avaaz 🇬🇷 ΕλλάδαΠώς πρέπει να ανταποκριθούμε στην κλιματική κρίση;

Αυτές είναι οι 2 δημοφιλέστερες προτάσεις για εκστρατείες:

 70.71%
Να επιταχύνουμε τη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια, βάζοντας τέλος στις επιδοτήσεις για τα ορυκτά καύσιμα και πιέζοντας ώστε οι δημόσιες δαπάνες να συμφωνούν με την κλιματική επιστήμη.

 57.64%
Να περάσουμε ισχυρούς νόμους για το κλίμα, οι οποίοι θα μας επιτρέπουν να κινούμαστε νομικά ενάντια σε όποιες κυβερνήσεις δεν τηρούν τις περιβαλλοντικές τους δεσμεύσεις.

ΑΝΑΛΑΒΕ ΔΡΑΣΗ: Υπόγραψε την εκστρατεία «Να ακυρωθεί η βρώμικη συνθήκη».

«Ονειρεύομαι έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να συνυπάρχουν με τη φύση με τρόπο που να συνδυάζει την ανθρώπινη καινοτομία με τη φυσική εξέλιξη του οικοσυστήματος.»

- Reggie G., μέλος Avaaz 🇵🇭 ΦιλιππίνεςΠώς πρέπει να προστατέψουμε τη φύση και τη βιοποικιλότητα;

Αυτές είναι οι 2 δημοφιλέστερες προτάσεις:

 66.13%
Να πιέσουμε κυβερνήσεις και τράπεζες να σταματήσουν τις επενδύσεις σε έργα που καταστρέφουν το περιβάλλον.

 45.10%
Να βοηθήσουμε να ανακηρυχθεί προστατευόμενος ο μισός πλανήτης, πιέζοντας για σχέδια οικονομικής, κοινωνικής και οικολογικής ανάκαμψης, που θα βάζουν πάνω απ΄όλα τους ανθρώπους και τον πλανήτη.

ΑΝΑΛΑΒΕ ΔΡΑΣΗ: Υπόγραψε την παγκόσμια έκκληση: «Προστατέψτε το 50% του πλανήτη».

«Ονειρεύομαι έναν κόσμο όπου η προστασία της φύσης θα είναι προτεραιότητα. Όπου για τον σχεδιασμό αναπτυξιακών έργων λαμβάνονται υπόψη οι περιβαλλοντικές διαστάσεις.»

- Ndiing'a O., μέλος Avaaz 🇹🇿 ΤανζανίαΠώς πρέπει να αγωνιστούμε για την ισότητα των φύλων το 2021;

Αυτές είναι οι 2 δημοφιλέστερες προτάσεις:

 58.62%
Να πιέσουμε τις κυβερνήσεις να δεσμευτούν μέσα στο 2021 για ένα παγκόσμιο σχέδιο δράσης για την προστασία των γυναικών απ’ τη βία, και να ενισχύσουμε οικονομικά ομάδες που δίνουν αγώνα γι’ αυτό τον σκοπό.

 56.68%
Να πιέσουμε τους ηγέτες του κόσμου να δεσμευτούν πως μέχρι το 2030 οι παιδικοί γάμοι θα έχουν απαγορευτεί παντού στον κόσμο, και να ενισχύσουμε οικονομικά οργανώσεις που αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο.

⭐ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δες το βίντεό μας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας - στα Αγγλικά.

«Ονειρεύομαι έναν κόσμο όπου τα δικαιώματα των κοριτσιών και των γυναικών θα προστατεύονται και θα προωθούνται. Έναν κόσμο όπου τα κορίτσια κι οι γυναίκες θα μπορούν να κάνουν τις δικές τους επιλογές και να παίρνουν αποφάσεις για θέματα που τις επηρεάζουν άμεσα».

- Eunice Lynda N., μέλος Avaaz 🇹🇷 ΤουρκίαΠώς πρέπει να καταπολεμήσουμε την παραπληροφόρηση που απειλεί τις κοινωνίες μας;

Αυτές είναι οι 2 δημοφιλέστερες προτάσεις:

 63.43%
Να τρέξουμε δυναμικές εκστρατείες για να περάσουμε νέους νόμους και κανόνες για τα κοινωνικά δίκτυα που θα προστατεύουν τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

 37.94%
Να εκπαιδεύσουμε άλλες οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών στο πώς να προστατεύουν τους πολίτες απ’ τα fake news κατά τη διάρκεια εκλογών.

⭐ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πώς το Facebook παραμελεί την «πανδημία πληροφοριών» της Ευρώπης - στα Αγγλικά.

«Ονειρεύομαι έναν κόσμο όπου όσοι διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες θα καλούνται συνεχώς να αποδείξουν τις δηλώσεις τους, και τα φανατικά και ρατσιστικά σχόλια θα απομονώνονται αμέσως και θα αναγνωρίζονται ως τέτοια.»

- Larry M., μέλος Avaaz 🇨🇦 ΚαναδάςΠώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πανδημία του Covid-19;

Αυτές είναι οι 2 δημοφιλέστερες προτάσεις:

 58.08%
Να αγωνιστούμε για επείγουσα οικουμενική πρόσβαση στα εμβόλια του κορονοϊού.

 50.37%
Να πιέσουμε για ελάφρυνση χρέους για τις φτωχές χώρες ώστε να μπορέσουν να επενδύσουν στα συστήματα υγείας τους και την οικονομική ανάκαμψη.

ΑΝΑΛΑΒΕ ΔΡΑΣΗ: Υπόγραψε την εκστρατεία «​Εμβόλια για όλο τον κόσμο​​​».

«Ονειρεύομαι έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι θα έχουν αυτοεκτίμηση, κι όλοι θα προσπαθούμε να συμπεριφερόμαστε στα άλλα όντα και τον πλανήτη όπως θα συμπεριφερόμασταν στους εαυτούς μας».

- Joye D., μέλος Avaaz 🇹🇹 Τρινιντάντ και Τομπάγκο


Το 2021 είναι γεμάτο προκλήσεις, αλλά κι ευκαιρίες για πραγματική αλλαγή. Αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ονειρευτούμε μαζί και δουλέψουμε σκληρά, μπορούμε να δούμε τα όνειρα και τις ελπίδες μας να γίνονται πραγματικότητα. Σ’ ευχαριστούμε που δίνεις το παρόν και που κρατάς ζωντανό αυτό το παγκόσμιο κίνημα!

Με ευγνωμοσύνη,

Laura, Christoph, Fey, Mike, Raul, Stefanie, Κατερίνα κι όλη η ομάδα του Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δικτατορία 4ης Αυγούστου 1936: 85 χρόνια μετά 18-23 λεπτά Η προσπάθεια δημιουργίας...