Σάββατο, Μαΐου 29, 2021

The Little Shop of Horrors (1960) /Το μαγαζάκι του τρόμου : η αξεπέραστη κατάμαυρη κωμωδία τρόμου

https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BOGE3OTgxMTUtZWUyNC00OTlhLWE5MzMtOWU2ZjMwZDAxNzA0XkEyXkFqcGdeQXVyNjUwNzk3NDc@._V1_.jpg

The Little Shop of Horrors - Wikipedia

Μια από τις καλύτερες κωμωδίες τρόμου όλων των εποχών, που γυρίστηκε με 22.000 μόλις δολάρια. Το πρωτότυπο σενάριο του Charles B. Griffith αποτέλεσε τη στέρεη  βάση για τον  "Πάπα της αμερικανικής ποπ" και μέντορα διάσημων σκηνοθετών , όπως ο Κόπολα και ο Σκορσέζε,    Roger Corman, να μας δώσει το κλασικό πλέον "Μαγαζάκι του τρόμου "( The Little Shop of Horrors) , με "ήρωα" ένα  χαζούλη ανθοπώλη που καλλιεργεί ένα σαρκοφάγο φυτό, για χάρη του οποίου αναγκάζεται να γίνει δολοφόνος , προκειμένου να το... ταΐζει. 

Η ταινία δε γνώρισε τότε μεγάλη επιτυχία αλλά μέσα στα χρόνια απέκτησε ένα cult status και φανατικό κοινό. Σημειώνουμε ένα σύντομο αλλά απολαυστικό πέρασμα του Τζακ Νίκολσον , που υποδύεται έναν (τι άλλο;) ψυχασθενή.

Προσοχή! Η ταινία ενδείκνυται  μόνο  για σινεφίλ εθισμένους σε έργα αυτού του είδους, αλλιώς καλό είναι να μην πατήσετε την ενεργοποίηση της προβολής της.

RogerCormanHWOFOct2012.jpg*Roger Corman (1925-) - Wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ακόμα και καθηγητές πανεπιστημίων συλλαμβάνονται στις ΗΠΑ όταν καταγγέλλουν τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

  Η Μαργαρίτα Συγγενιώτη έγραψε στο προφίλ της στο Facebook το παρακάτω σχόλιο , το οποίο ευχαρίστως προσυπογράφουμε και αναρτούμε:   «Η Νόε...