Παρασκευή, Μαΐου 28, 2021

ΣΦΗΝΑΚΙΑ (35): οι δεξιοί λαϊκιστές λένε μερικές φορές την αλήθεια, ενώ ένας Χάρης δε φέρνει την άνοιξη στο ΚΙΝΑΛ και η Χααρέτζ μας ξαφνιάζει ευχάριστα

 

1. Συμπέρασμα : Ο ανάμαρτητος συμπολιτευόμενος  λαϊκιστής πρώτος τον λίθον βαλέτω !


Κώστας Τζαβάρας, βο (υ) λευτής ΝΔ: "Τι να το κάνω ένα πτυχίο από το Χάρβαρντ,  όταν το μορφωτικό σου επίπεδο είναι μηδέν;"

Ευθεία επίθεση στην δήθεν "αριστεία" και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο βο(υ)λευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τζαβάρας, γιατί  με τον πρόσφατο νόμο-αντιμεταρρύθμιση για τα ΑΕΙ κλείνει δύο πανεπιστημιακά τμήματα στην εκλογική του περιφέρεια, της Μουσειολογίας Πύργου και της Γεωπονίας Αμαλιάδας

Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ

Συντασσόμαστε στο πλευρό του βουλευτή Ηλείας της ΝΔ, που καταγγέλλει με υπερβάλλοντα λαϊκιστικό ζήλο ς το αντιμεταρρυθμιστικό μένος των σκοταδιστών του υπουργείου παιδείας υπό την καθοδήγηση του φωτοσβέστη αρχηγού του.

Του συνιστούμε όμως να μην το παρακάνει και του ανεβεί η πίεση . Για να ρίξει τους τόνους  του θυμίζουμε δύο μελανές σελίδες από τον πρόσφατο πολιτικό βίο του :

 

α. Τον Γενάρη του 2013 ως αναπληρωτής  υπουργός πολιτισμού  πρωτοστάτησε για να καταργηθεί το καθόλα άξιο  Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), αλλά σε συνέντευξη τύπου διέρρηξε τα ιμάτιά του και   έριξε αποκλειστικά την ευθύνη του εγκλήματος στον τότε υπουργό διοικητικής μεταρρύθμισης "αριστερό" Δημαρίτη Αντώνη  Μανιτάκη.

β. Την πρόσφατη επικού λαϊκισμού (για ψηφοθηρικό  "γλείψιμο")  διαμαρτυρία του για τον αποκλεισμό των κυνηγών για ενασχόληση με το αθώο χόμπι τους : «Να αναθεωρηθεί η απόφαση που απαγορεύει το κυνήγι λόγω της πανδημίας,  γιατί είναι άθλημα αποτελεί δραστηριότητα ευεργετική για την ψυχική και σωματική ευεξία όσων την ασκούν, αναπόσπαστα δεμένη με τη ζωή των κατοίκων της υπαίθρου και απόλυτα συμβατή με την προστασία του περιβάλλοντος και των ειδών της άγριας πανίδας, κάτι που αναφέρουν ρητά το Συμβούλιο της Ευρώπης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ευρωπαϊκή Χάρτα για το Κυνήγι & τη Βιοποικιλότητα.»!

Συμπέρασμα : Ο ανάμαρτητος συμπολιτευόμενος  λαϊκιστής πρώτος τον λίθον βαλέτω !

******************************************************

2.ΕΝΑΣ ΧΑΡΗΣ ΔΕ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΟ ΚΙΝΑΛ

 

Ενάντια στη «γαλαζοπράσινη» συμμαχία για τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ, Χάρης Καστανίδης.Σύντομα το νέο πολιτικό σχήμα του Χάρη Καστανίδη

Ο βουλευτής, επέκρινε τη σύμπλευση του κόμματός του με τη Νέα Δημοκρατία, κάνοντας επίθεση στη Φώφη Γεννηματά για «αποφάσεις ερήμην των συλλογικών οργάνων και αξίωση “νομιμοφροσύνης”».

Με προσωπική του ανάρτηση κατήγγειλε τη «συμμαχία», που στόχο έχει τον έλεγχο του διαγωνισμού προσλήψεων, και την επιχείρηση απαξίωσης της διαφορετικής γνώμης με κατηγορίες περί υπονόμευσης της ενότητας του κόμματος.

Υπενθυμίζεται πως μετά την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για τις ανεξάρτητες αρχές και συγκεκριμένα για τον ΑΣΕΠ, η Νέα Δημοκρατία προχώρησε σε επιλογή προέδρου του ΑΣΕΠ, της Αρχής που αναλαμβάνει την περιφρούρηση αξιοκρατικού χαρακτήρα των προσλήψεων στο δημόσιο, με τη στήριξη του ΚΙΝ.ΑΛ, χωρίς όμως τη συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο βουλευτής, επέκρινε τη σύμπλευση του κόμματός του με τη Νέα Δημοκρατία, κάνοντας επίθεση 


Η ανάρτηση του Χάρη Καστανίδη, που ,  αν ήμασταν στο κόμμα του,  θα συνυπογράφαμε :

«Κάθε κομματική ηγεσία αποφασίζει ενίοτε ερήμην των συλλογικών οργάνων. Αν η απόφαση συνιστά δραματικό πολιτικό λάθος , αξιώνεται σιγή “νομιμοφροσύνης”.
Αν κάποιος αντιδράσει στο λάθος που προσβάλλει το κόμμα, αυτός υπονομεύει την ενότητα και την προοπτική του κόμματος. ΥΓ. ΑΣΕΠ».

*************************************************

3. Η ελπίδα για ειρηνική συνύπαρξη των λαών δεν πέθανε  στην Παλαιστίνη

Ένα  πρωτοσέλιδο της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz με φωτογραφίες  67 παιδιών  της Παλαιστίνης ,που σκοτώθηκαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, προκαλεί αναστάτωση στα εθνικιστικά γεράκια .

Ιστορικό πρωτοσέλιδο της Haaretz : Τα 67 παιδιά που σκοτώθηκαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς

H μεγάλη ισραηλινή εφημερίδα Haaretz κυκλοφόρησε εχθές (27/5), με  το  πρωτοσέλιδο-κολάζ φωτογραφιών νεκρών παιδιών, πράγμα που σοκάρισε την κοινή γνώμη και έρχεται σε αντίθεση με την «εθνική γραμμή» του Ισραήλ λίγες βδομάδες μετά τις αιματηρές επιθέσεις στη Γάζα, όπου οι εν ψυχρώ φόνοι αμάχων εμφανίστηκαν ως παράπλευρες απώλειες του πολέμου ή , ακόμα χειρότερο, ως εσκεμμένες προωθήσεις γυναικών και παιδιών ως "ασπίδες" στην πρώτη γραμμή , για να δυσφημίσουν τον ευγενή Ισραηλινό στρατό .

Ο τίτλος της εφημερίδας σημειώνει: «Αυτό είναι το τίμημα του πολέμου» .
Φαίνεται ότι κάποιοι αντιστέκονται ακόμα μέσα στο Ισραήλ στην πολιτική του υπερορθόδοξου εθνικισμού, που  μετατρέπει τη χώρα των μαρτυρικών προγόνων της στο πιο μισητό κράτος του κόσμου.Η ελπίδα δεν έχει χαθεί...Εικόνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: