Σάββατο, Μαΐου 22, 2021

ΔΙΑΦΘΟΡΑ

 ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΒΟΥΛΑ ΠΛΕΟΝ :Συστηματική και διαχρονική η παράνομη χρηματοδότηση ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ από τα "μαύρα" ταμεία της Siemens !

«Σταθερά και συστηματικά» η Siemens χρηματοδοτούσε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας που δίκασε τη σκανδαλώδη σύμβαση 8002/1997 για την προμήθεια ψηφιακών κέντρων του ΟΤΕ από τη γερμανική εταιρεία. Η δικαστική απόφαση εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2019, ύστερα από περίπου τρία χρόνια ακροαματικής διαδικασίας, αλλά η καθαρογραφή της, μεγέθους 4.000 σελίδων, χρειάστηκε ενάμιση χρόνο και είναι αποκαλυπτική σχετικά με τις δοσοληψίες της γερμανικής εταιρείας με τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας τη μεταπολιτευτική περίοδο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην απόφαση, ένα εκατομμύριο μάρκα από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens κατέληξε στα κομματικά ταμεία του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο της διαχρονικής χρηματοδότησης ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.: «Το ΠΑΣΟΚ αποτελούσε τον τελικό αποδέκτη του χρηματικού αυτού ποσού, στο πλαίσιο της παράνομης χρηματοδότησης που υλοποιούσε η Siemens, σταθερά, συστηματικά και διαχρονικά και αφορούσε τα πολιτικά κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα. Τέτοια δε χαρακτηριστικά είχε και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο δέσποζε στην πολιτική ζωή του τόπου ως κυβερνητικό κόμμα για σχεδόν δυόμισι δεκαετίες, από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 μέχρι τα μέσα περίπου της δεκαετίας τoυ 2000, σημαίνον στέλεχος του οποίου (ΠΑΣΟΚ) ήταν ο τεσσαρακοστός τρίτος κατηγορούμενος Θεόδωρος Τσουκάτος και στα ταμεία του οποίου (ΠΑΣΟΚ) δεν καταλείπεται καμία αμφιβολία ότι κατέληξε το ποσό αυτό».

 

ΔΙΑΦΘΟΡΑ

 

Του διεφθαρμένου πολιτευτή ο τράχηλος ζυγόν δεν υποφέρει 

Μα αν είναι να γίνει με πολλά λεφτά το πράγμα διαφέρει

Το θέμα  ποίος είναι ο χορηγός , πόσα και τι προσφέρει

Σ΄αυτούς που δίνουν  τα πιο πολλά τον δίσκο  περιφέρει.

 

Στα χρόνια των μεγάλων τρωκτικών ζούσε ένας κλεφτράκος

Λάδωνε κόμματα και πολιτικούς, λεγόταν Χερ Χριστοφοράκος

Βαλίτσες με "μαύρα" μετέφερε ο  εισπράκτορας Τσουκάτος  

"Δώρα"  της Siemens  παίρνανε ακριβά  η Ντόρα κι ο Κυριάκος .Δικαστική απόφαση για Siemens Διαρκής χρηματισμός ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από τα «μαύρα  ταμεία» της εταιρείας. - <b><i><u>Newsplanet09</u></i></b>


 

Πρώην γραμματέας Χριστοφοράκου: Δίναμε «δώρα» στον Κυριάκο και την οικογένεια Μητσοτάκη ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: