Παρασκευή, Μαΐου 07, 2021

Αν επιμείνετε λοιπόν, κύριε Υπουργέ, σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες τότε την… πλακοστρώσατε κι εσείς και η Κυβέρνηση!

 

https://newpost.gr/photo/master/202105/t1xzg1620303440600.jpg

Κύριε Χατζηδάκη έχετε γράμμα…


Ο εκσυγχρονισμός του ασφαλιστικού συστήματος και των εργασιακών σχέσεων και το 8ωρο. 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Ελπίζω το γράμμα μου να σας βρει σε καλή κατάσταση, παρά περί του αντιθέτου τα  λεγόμενα.

Αποφασίσατε, όπως ο ίδιος δηλώνετε σχεδόν καθημερινά, να εκσυγχρονίσετε το ασφαλιστικό μας σύστημα αλλά και τις εργασιακές σχέσεις μεταξύ εργοδοτών- εργαζομένων. Μάλιστα, σε κάποια από τις πολλές συνεντεύξεις που παραχωρήσατε, ισχυριστήκατε ότι επιθυμείτε να ακολουθήσετε τα πρότυπα των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών. Ελπίζω να εννοείτε ότι θα θεσμοθετήσετε και τους μισθούς των χωρών από τις οποίες θα «αντιγράψετε» τα όποια προγράμματα και νόμους.

Αυτό που δεν κατάλαβα, κύριε Υπουργέ , είναι τις πραγματικές προθέσεις σας σχετικά με το 8ωρο. Γιατί εάν έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας τέτοιες σκέψεις θα σας πρότεινα να τις διαγράψετε. Μία κατάκτηση του κόσμου της εργασίας από το 1886 δεν είναι δυνατόν να την καταργήσετε στο όνομα του εκσυγχρονισμού ή όποια άλλης ιδέας διατρέχει το μυαλό σας.

Σε περίπτωση που επιμείνετε, με όλο τον σεβασμό στον θεσμικό σας ρόλο, θα τολμούσα να σας πω ότι θα βρείτε απέναντί σας όλους του Έλληνες εργαζόμενους ανεξαρτήτως πολιτικών επιλογών, ιδεολογικών και… θρησκευτικών αντιλήψεων.

Αν μου επιτρέπετε να σας το πω λαϊκά -ξέρω ότι δεν τα μπορείτε τα λαϊκά αλλά δεν μπορώ να διατυπώσω διαφορετικά αυτό που σκέφτομαι- αν επιμείνετε λοιπόν, κύριε Υπουργέ, σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες τότε την… πλακοστρώσατε κι εσείς και η Κυβέρνηση!

Εγώ τα είπα και αμαρτία δεν έχω!

Με εκτίμηση

Η. Ρώδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: