Τρίτη, Δεκεμβρίου 25, 2018

Η γυναίκα ως κατώτερο ον , σκεύος ηδονής και υπηρέτρια του άντρα σε μια ταινία-γροθιά στο στομάχι

H δεκαεξάχρονη Nisha ζει διπλή ζωή. Στο σπίτι, με την οικογένειά της, είναι η τέλεια Πακιστανή κόρη. Έξω, παρέα με τους φίλους της, είναι μια συνηθισμένη Νορβηγίδα έφηβος. 
Όταν ο πατέρας της την ανακαλύπτει στο κρεβάτι με το φίλο της, οι δύο κόσμοι της Nisha συγκρούονται βίαια. Οι γονείς της αποφασίζουν να την τιμωρήσουν για παραδειγματισμό: την απάγουν και την πάνε στο Πακιστάν για να μείνει εκεί με συγγενείς της οικογένειας. 
Σε μια χώρα που της είναι τελείως ξένη και  χωρίς διαβατήριο και τηλέφωνο,  η Nisha  πιέζεται αφόρητα  να προσαρμοστεί στην κουλτούρα των γονιών της, γεγονός που δεν το δέχεται και προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποτινάξει. 
Η καθυστέρηση της Πακιστανικής κοινωνίας , που θεωρεί τη γυναίκα κατώτερο ον , σκεύος ηδονής και υπηρέτρια του άντρα , πνίγει  την κοπέλλα , που  αναζητεί τρόπους αντίστασης και διαφυγής .
Η ερωτική προσέγγιση με τον εξάδελφό της, το μόνο πρόσωπο που δείχνει ότι έχει ανθρώπινα αισθήματα , καταλήγει σε έναν απερίγραπτο δημόσιο εξευτελισμό και ραβδισμό από  διεφθαρμένους Πακιστανούς αστυνομικούς.
Η εσπευσμένη έλευση του πατέρα της μετά από αυτό το γεγονός οδηγεί τα πράγματα στη σφαίρα της τραγωδίας ...
Η ταινία , που πρέπει να δουν όλοι οι δήθεν  "πολιτισμένοι"   Έλληνες , ύστερα μάλιστα από τα αλλεπάλληλα κρούσματα έμφυλης βίας του καιρού μας , διατίθεται από τα συνοικιακά βιντεοκλαμπ. Μην τη χάσετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

«Οι ελιτιστές με τις ελίτ, και ο λαός με την αξιοπρέπειά του.» Εμείς σε πλευρά είμαστε;

  Το πάει στο άλλο άκρο... Κώστας Μαρούντας Εφημερίδα των Συντακτών efsyn.gr «Οι μη δυνάμενοι κινδυνεύειν ανδρείως δούλοι των επιόντων ...