Σάββατο, Δεκεμβρίου 29, 2018

Αποτέλεσμα εικόνας για η γεννηση του χριστου παλιοι βυζαντινοι πινακες

6 π.Χ. τα πρώτα Χριστούγεννα!Δεν είναι πολύς καιρός που μάθαμε από τους ιστορικούς ότι ο Ιησούς γεννήθηκε το 6 π.Χ.! Το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο αναφέρει τον Ηρώδη (Αντύπα) Αποτέλεσμα εικόνας για Ηρώδη (Αντύπα)να διέταξε να σκοτωθούν όλα τα βρέφη μέχρι 2 ετών στην περιοχή της Βηθλεέμ. Για να είναι σίγουρο ότι δεν θα υπάρξει ανάμεσα σ′ αυτά τα παιδιά ο ″Βασιλεύς των Ιουδαίων" σύμφωνα με την προφητεία των Μάγων. 
Αποτέλεσμα εικόνας για Διονύσιος ο Μικρός 

Αλλά ο Διονύσιος ο Μικρός,

Διονύσιος ο Μικρός - Βικιπαίδεια

που ανέλαβε να κάνει την έρευνα, τον 6ο αι. μ.Χ., έκανε λάθος ως προς τον Ηρώδη! Και οι Συνοδικοί δεν το αντιλήφθηκαν. Ο πατέρας του Αντύπα, ο Ηρώδης Α′ ο Μέγας,Αποτέλεσμα εικόνας για Ηρώδης Α′ ο Μέγας Ηρώδης ο Μέγας (73 – 4 π.Χ.) – Η σφαγή των νηπίων

 είναι ο υπεύθυνος της ”Σφαγής των Αθώων. Και όχι μόνο. Στην Ιουδαία, όπου βρίσκεται η Βηθλεέμ,Κυβερνήτης ήταν ο Ηρώδης Α′ ο Μέγας (37. π.Χ. - 4 π.Χ.) και όχι ο γιος του, ο Ηρώδης Αντύπας (4 π.Χ.-39 μ.Χ.) ο οποίος είχε κληρονομήσει μόνο την Γαλιλαία.Όπου δεν βρίσκεται φυσικά η Βηθλεέμ! Συνεπώς ο Ιησούς - που θα γίνει Χριστός όταν μεγαλώσει - γεννήθηκε μερικά χρόνια… "προ Χριστού″ ! Που αν θέλουμε να είμαστε ιστορικά ευγενείς θα πρέπει να διορθωθεί το Ημερολόγιο. Η 25η Μαρτίου θα γίνει ”του 1827″ και η 28 Οκτωβρίου ”του 1946″! Και μερικές ακόμα χιλιάδες επέτειοι επαναστάσεων, νικών, καταστροφών και Αγίων! Τον ίδιο μπελά βρήκαν οι Ευρωπαίοι όταν το Ιουλιανό Ημερολόγιο, που άρχισε από το 1 π.Χ., με πρωτοβουλία του Πάπα, Γρηγορίου ΙΓ΄ έγινε Γρηγοριανό, τον 16 αιώνα. Έτσι, η Οκτωβριανή Επανάσταση έγινε κάποτε Νοεμβριανή! 
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά και εν συντομία, παρακαλώ.
Τρεις είναι οι περίοδοι της αναταραχής στην Μέση Ανατολή, μετά τις νίκες του Μεγάλου Αλεξάνδρου και την εδραίωση των μακεδονικών κτήσεων στον ευρύτερο χώρο της Μέσης Ανατολής. Έχουμε τα βασίλεια της Περγάμου, των Σελευκιδών και των Πτολεμαίων. 
Αυτή είναι η Ελληνιστική περίοδος. Ελληνιστική γιατί τα μακεδονικά κράτη που δημιουργήθηκαν στην περιοχή από τους στρατηγούς του Αλέξανδρου ήταν λιγότερο ελληνικά και γιατί η ελληνική γλώσσα, που έγινε κοινή - για πολλούς αιώνες - υπέστη απλοποιήσεις από τους ντόπιους. Και ονομάστηκε Κοινή. Σ′ αυτήν θα μεταφραστεί η εβραϊκή Βίβλος, για την εξελληνισμένη εβραϊκή παροικία της Αιγύπτου και σ′ αυτήν θα γραφούν τα Ευαγγέλια και οι Επιστολές του Απόστολου Παύλου. Η διάλεκτος είναι η αττική και αλφάβητο το Ιωνικό. Η μόνη μάλλον γλώσσα που έχει εμπλουτιστεί με φωνήεντα, τα οποία επιτρέπουν την γραφή και την ανάγνωση από το σύνολο του πληθυσμού και όχι μόνο από τα ιερατεία. 
Η Ελληνιστική περίοδος θα είναι μια εποχή εξελληνισμού. Της Ιουδαίας ιδιαίτερα από του Σελευκίδες. Σε συνέχεια θα έχουμε το πρώτο - και το μόνο - "εξελληνισμένο" Εβραϊκό κράτος. Με αποτέλεσμα την εξέγερση της εβραϊκής οικογένειας των Μακκαβαίων και την αναβίωση ενός κράτους ιουδαϊκού στην Παλαιστίνη, ενέργεια που θα βρει αντιμέτωπη την Ρώμη η οποία ελέγχει τώρα ολόκληρη την περιοχή. 
Με την άφιξη των Ρωμαίων ακολουθεί μια περίοδος με τοπικούς κυβερνήτες, μη Eβραίους, μάλλον όργανα της Ρωμαϊκής εξουσίας. Ο Ηρώδης ο Μέγας είναι ένας Άραβας που καλοπιάνει, στην αρχή, τον εβραϊκό πληθυσμό. Αδίστακτος ως κυβερνήτης θα γίνει μισητός από όλους για την αγριότητά του. Μάλιστα στα τέλη της ζωής του θα δολοφονήσει την γυναίκα του και τρία από τα παιδιά του! 
Με την άφιξη των Ρωμαίων στην Παλαιστίνη, αρχίζει η Ηρωδιακή Περίοδος με την Ηρωδιανή Δυναστεία της οποίας ουσιαστικός εκπρόσωπος είναι ο Ηρώδης ο Μέγας που αναφέραμε. Οι Ρωμαίοι συχνά θα επιτρέψουν στους αυτόχθονες ηγέτες να κυβερνήσουν με Ρωμαϊκή πολιτική επιρροή και Ρωμαϊκή ενίσχυση. Μάλιστα ο Ηρώδης αυτός ονομάστηκε Βασιλεύς από την Ρώμη. Ήταν ένας ικανός μονάρχης με πολλά δημόσια έργα και πολλά εγκλήματα. Ήταν αδίστακτος και σκληρός ακόμα και στην οικογένειά του. Και ήταν ικανός να διατάξει την σφαγή των μωρών στην Βηθλεέμ, όπως ισχυρίζεται ο Απόστολος Ματθαίος. Ο Ηρώδης, εκτός από την προφητεία των Μάγων την οποία πληροφορήθηκε, γνώριζε και τις ανάλογες προφητείες της Παλαιάς Διαθήκης ότι "στη Βηθλεέμ της Ιουδαίας θα γεννηθεί ο νέος βασιλιάς των Ιουδαίων". 
Οι Φαρισαίοι τον μισούσαν και γιατί έδειχνε ιδιαίτερη συμπάθεια στους Ελληνιστικούς ειδωλολάτρες. Ο Ηρώδης το γνώριζε. Μάλιστα βαριά άρρωστος, λίγη ώρα πριν έρθει ο θάνατος σκέφτηκε να διατάξει και την σφαγή όλων των Φαρισαίων γιατρών! ”Για να είμαι σίγουρος ότι οι Εβραίοι θα κλάψουν όταν σε λίγο πεθάνω”, όπως είπε. 
Αναρωτιέται κανείς γιατί ο Ηρώδης αυτός ονομάστηκε Μέγας. Ωστόσο σ′ αυτόν οφείλεται η επισκευή του ”Δεύτερου Ναού” του Σολομώντα. Υπήρχε και μια κατηγορία Εβραίων, μια μειοψηφία οπαδών του ή εχόντων την ανάγκη του, που θεωρούσε τον Ηρώδη ως τον αναμενόμενο Μεσσία! Στην πραγματικότητα, την άφιξη του Μεσσία, περισσότερο από όλους, την φοβόταν ο Ηρώδης ο Μέγας! Γι′ αυτό και διέταξε να τον σφάξουν αυτόν τον νεογέννητο Μεσσία ελπίζοντας ότι θα είναι μαζί με τα υπόλοιπα βρέφη της Βηθλεέμ! Έπεσε έξω. Η οικογένεια του Ιησού πρόλαβε να φύγει για την Αίγυπτο, όπως μας βεβαιώνει η Καινή Διαθήκη. 
Τον Ηρώδη τον Μέγα είναι λοιπό που μπέρδεψε ο Διονύσιος ο Μικρός. Αυτό ήταν το όνομα του χριστιανού μοναχού, από την Δοβρουτσά της Ρουμανίας, που έκανε τους υπολογισμούς του τον 6ο αιώνα μ.Χ. Και που έβαλε τον Ιησού να γεννιέται στις 25 Δεκεμβρίου, σε ηλικία 6 ετών! 
Όμως ακόμα και ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος, θα συμφωνήσει με τους σύγχρονους ιστορικούς και θα γράψει την ”Παιδική Ηλικία του Ιησού” στην οποία θα πει: ”Είναι προφανές ότι ο Διονύσιος ο Μικρός έκανε ένα λάθος μερικών ετών στους υπολογισμούς του. Η ιστορική ημερομηνία της γέννηση του Ιησού (AnnoDomini) θα πρέπει να τοποθετηθεί μερικά χρόνια νωρίτερα”! 
Μόνο που αυτό αποκλείστηκε από όλους γιατί θα είχαμε άλλο ένα γιγάντιο χάος στο Ημερολόγιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: