Κυριακή, Δεκεμβρίου 30, 2018

Το συνεχές δράμα των ΑΜΕΑ από τους Έλληνες γαϊδαροοδηγούς

Αποτέλεσμα εικόνας για ξέσπασμα πατέρα παιδιού με αναπηρία για μια βόλτα «Γολγοθά»Ξέσπασμα πατέρα παιδιού με αναπηρία για μια βόλτα – «Γολγοθά»

Πηγή: thetimes.gr
Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες η ανάρτηση ενός πατέρα παιδιού με αναπηρία, ο οποίος περιγράφει πώς μια απλή βόλτα στη Γλυφάδα με το γιο του  κατέληξε σε «γολγοθά», εξαιτίας της αναισθησίας ενός οδηγού.
Οι ντροπιαστικές εικόνες που ανήρτησε στο facebook με αυτοκίνητα παρκαρισμένα σε θέσεις ή σε διαβάσεις πρόσβασης των ΑμεΑ, προκάλεσαν την οργή των χρηστών
Αν και η ανάρτηση περιγράφει σκηνές που δυστυχώς βλέπουμε να εκτυλίσσονται καθημερινά γύρω μας, δεν παύει να σοκάρει το πόσο απαίδευτη παραμένει η κοινότητα των οδηγών στην Ελλάδα σχετικά με βασικά ζητήματα αγωγής στους δρόμους.
Όπως θα διαβάσετε στην παρακάτω ανάρτηση, ο πατέρας αποφάσισε να πάει με τον γιο του, που είναι σε αναπηρικό καροτσάκι, μια βόλτα για να πιουν έναν καφέ στην Γλυφάδα.
Αφού αντιμετώπισαν αρχικά δυσκολία στο παρκάρισμα καθώς στις ειδικές θέσεις για ΑΜΕΑ είχε παρκάρει άλλο αμάξι, χωρίς την ειδική κάρτα, τελικά αναγκάστηκαν να περιμένουν επί 45 λεπτά μέχρι ο οδηγός ενός αυτοκινήτου που είχε μπλοκάρει μια διάβαση να μετακινήσει το όχημά του για να περάσει το παιδί με το αναπηρικό του αμαξίδιο.
Διαβάστε την ανάρτηση του πατέρα:



Ακολουθεί "σεντονάκι" αλλά δεν γίνεται αλλιώς ακόμα και τέτοιες μέρες.
Σήμερα πήρα τον Δημήτρη, τον Σπύρο τον γιο μου αλλά και τον ανιψιό μου τον Σπύρο να πάμε Γλυφάδα για βόλτα και μεσημεριανό. Φτάσαμε στον Αγ. Κωνσταντίνο και βλέπω δεξιά την μια από τις δύο θέσεις πάρκινγκ ΑμΕΑ ελεύθερη οπότε στρίβω και κατευθύνομαι εκεί. Μπροστά μου κόκκινο Nissan με ζευγάρι ηλικιωμένων ψάχνουν πάρκινγκ και φυσικά μπαίνουν στην θέση ΑμΕΑ χωρίς δεύτερη σκέψη. Σταματάω από πίσω κατεβαίνω και...


Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση του πατέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...