Τετάρτη, Δεκεμβρίου 26, 2018

Ο άνθρωπος με την Χριστουγεννιάτικη καρδιά

Αποτέλεσμα εικόνας για Good Sam (1948)
Ο Σαμ έχει μια πολύ καλή καρδιά, Χριστουγεννιάτικη,  και θέλει να βοηθάει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Στην πραγματικότητα, του αρέσει να τους βοηθά τόσο πολύ, που μερικές φορές αυτό  το κάνει εις βάρος της οικογένειάς του.
Όμως ο Σαμ δεν δικαιούται να είναι μεγαλόκαρδος μέσα σε ένα σύστημα που στηρίζεται στον ατομισμό και έχει ως κυρίαρχα συνθήματα τα "Καθένας για τον εαυτό του!" και "Φά΄τους για να μη σε φάνε!" . Η τράπεζα δε δανείζει ποτέ χρήματα  σε ανθρώπους με ενέχυρα την καλή τους την καρδιά και την εργατικότητά τους. Κι αν αυτό καμιά φορά συμβαίνει , αυτό γίνεται μόνο στον παραμυθένιο κόσμο του κινηματογράφου.
Ο αλησμόνητος Γκάρι Κούπερ δίνει ένα μάθημα υποκριτικής , κερδίζοντας και τον πιο απαιτητικό θεατή με το ενθουσιώδες, σχεδόν απροσποίητο , παίξιμό του. Ανθρώπινος  μέχρι αφέλειας , μοιάζει ακόμα και για την κοινωνία μας  εξωπραγματικός , αποκομμένος από τον συμφεροντολογικό εγωισμό και τη λογική του κέρδους πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις.
Σκηνοθεσία: Leo McCarey Σενάριο: Ken Englund (screenplay), Leo McCarey (story)
Ηθοποιοί: Gary Cooper, Ann Sheridan, Ray Collins

Good Sam - Wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, για το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου για το σκάνδαλο Novartis

  « Το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου σχετικά με την υποτιθέμενη σκευωρία για το σκάνδαλο Novartis, αποτελεί κόλαφο για όσους επιχείρησ...