Παρασκευή, Δεκεμβρίου 21, 2018

https://im1.7job.gr/sites/default/files/article/2016/50/216828g-joyeux_noel_03.jpgΗ συγκλονιστική ιστορία της ανακωχής- λόγω Χριστουγέννων - ανάμεσα σε μισητούς αντιπάλους  στα χαρακώματα του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου!


Μια μοναδική στην παγκόσμια ιστορία αυθόρμητη συμφιλίωση μεταξύ αντιμαχόμενων στρατιωτικών μονάδων καταγράφηκε τα Χριστούγεννα του 1914, τέσσερις μήνες μετά την έναρξη του Α Παγκοσμίου Πολέμου, στο φοβερό δυτικό μέτωπο. Χιλιάδες Γερμανοί, Βρετανοί και Γάλλοι στρατιώτες άφησαν τα όπλα, βγήκαν από τα χαρακώματα και προχώρησαν σε γιορταστική ανακωχή.
Αποτέλεσμα εικόνας για german and british  soldiers christmas 1914Αποτέλεσμα εικόνας για german and british  soldiers christmas 1914Αποτέλεσμα εικόνας για german and british  soldiers christmas 1914Αποτέλεσμα εικόνας για german and british  soldiers christmas 1914Σχετική εικόναΑποτέλεσμα εικόνας για Joyeux Noël (2005) (Merry Christmas) Η  κινηματογραφική ταινία «Καλά Χριστούγεννα» του σκηνοθέτη Κριστιάν Καριόν, που προβλήθηκε στην Ελλάδα το 2005, έδειξε γλαφυρά πως οι άνθρωποι μπορούν να συμφιλιωθούν ακόμα κι όταν πολεμούν σε αντίπαλους στρατούς. Ήταν μια παράτολμη, σχεδόν απίστευτη μαζική εκδήλωση, που αιφνιδίασε τις στρατιωτικές διοικήσεις των εμπολέμων. Ξεκίνησε αυθόρμητα από ένα σημείο των γαλλοελβετικών συνόρων και απλώθηκε σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου, μέχρι τις ακτές της Φλάνδρας.
Ενα εκατ. στρατιώτες έγραψαν Ιστορία με ανακωχή μιας ημέρας.[.........]


Διαβάστε όλο το άρθρο

Η συγκλονιστική ιστορία της ανακωχής -λόγω Χριστουγέννων - OnAlert Ακούστε τα βασικά μέρη του σάουντρακ της ταινίας του Κριστιάν Καρόν
  

Joyeux Noël  (2005)
(Merry Christmas)
Music by Philippe Rombi

The Suite Includes:
1. Overture
2. Hymne des Fraternisés (Piano)
3. Anna et Nikolaus
4. Le Match de Football
5. Aria pour Violon et Orchestre
6. Hymne des Fraternisés (Murmures et Vocalises)

Δεν υπάρχουν σχόλια: