Δευτέρα, Ιουλίου 09, 2018

ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΥΠΕΡΑΝΩ ΥΠΟΨΙΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για Scandal Sheet (1952)
 ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ
 Θρίλερ-Noir

Ο αδίστακτος διευθυντής μιας  σκανδαλοθηρικής εφημερίδας σκοτώνει τη σύζυγό του που είχε εγκαταλείψει πριν από πολλά χρόνια  και, για να αποπροσανατολίσει τις αρχές ,  αναθέτει στον ενθουσιώδη  και αφελή, όπως νομίζει, προστατευόμενό  του  ρεπόρτερ να ερευνήσει το έγκλημα  με την ελπίδα να απομακρύνει τις υποψίες προς τον εαυτό του.
Η  επίμονη ερευνητική δημοσιογραφία, που εφαρμόζει ο φιλόδοξος νεαρός  δημοσιογράφος στηρίζεται περισσότερο σε  εμμονές   και ψυχολογικές υποθέσεις, γεγονός που εύκολα βραχυκυκλώνει τις έρευνες για την ανακάλυψη του δολοφόνου.
Τα ατού της ταινίας είναι οι καλές ερμηνείες (ιδιαίτερα του Μ. Κρόφορντ)  και  η  θαυμάσια  ασπρόμαυρη φωτογραφία του Burnett Guffey, που αναδεικνύει  την ατμόσφαιρα της Νέας Υόρκης της μεταπολεμικής εποχής, με την αισιοδοξία και τον ιδεαλισμό της αλλά και τα μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά  προβλήματα, όπως της φτώχειας , της διαφθοράς ,  του αλκοολισμού αλλά και του "κίτρινου"  τύπου , που σαν επιδημία μόλυνε τις ανθρώπινες συνειδήσεις και τις αποπροσανατόλιζε από τα πραγματικά προβλήματα της ζωής..

 Σκηνοθεσία: Phil Karlson Σενάριο: Ted Sherdeman (screenplay), Eugene Ling (screenplay) Ηθοποιοί: John Derek, Donna Reed, Broderick Crawford

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ουκρανία : ο Πόλεμος παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις

gr.euronews.com    Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν ότι έστειλαν υπό άκρα μυστικότητα πυραύλους ATACMS στην Ουκρανία Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, η Ουάσ...