Τετάρτη, Δεκεμβρίου 04, 2013

Χειροκροτούμε τον άνθρωπο!

Ο υπηρέτης του Δημοσίου 


 To κύριο άρθρο της σημερινής Ελευθεροτυπίας (4/12/2013)


Ο Αλέξανδρος Βουδρισλής είναι αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Πέλλας, που είναι το μοναδικό της περιοχής, και προφανώς έχει αποφασίσει να κάνει ευσυνείδητα τη δουλειά του, πηγαίνοντας κόντρα στις παρασιτικές παθογένειες του δημόσιου τομέα. 
Τι έκανε ο κ. Βουδρισλής; Το αυτονόητο, θα πει κάποιος. Αλλά σε αυτόν τον τόπο το αυτονόητο έγινε ζητούμενο. Διαπιστώνοντας ότι αρκετοί υφιστάμενοί του «λουφάρουν» με την πλήρη κάλυψη τοπικών πολιτικών παραγόντων, εξέδωσε μία εγκύκλιο. Εν όψει Χριστουγέννων αρκετοί από αυτούς θέλησαν ξαφνικά να κάνουν χρήση δήθεν αναρρωτικών, δήθεν εκπαιδευτικών και βεβαίως συνδικαλιστικών αδειών.  «Παρακαλώ να ενημερώσετε έγκαιρα το προσωπικό σας» σημειώνει σε αυτή την εγκύκλιο ο αναπληρωτής διοικητής προς τους διευθυντές των Κέντρων Υγείας, που υπάγονται διοικητικά στο νοσοκομείο, και με λεπτή αίσθηση του χιούμορ σπεύδει να εξηγήσει: «ώστε να απευθυνθούν εγκαίρως στους πολιτικούς παράγοντες της αρεσκείας τους, οι οποίοι ενδεχομένως θα θελήσουν να κάνουν εξωθεσμική παρέμβαση ώστε να λάβουν εγκαίρως (οι πολιτικοί παράγοντες) την αρνητική απάντηση από τον αναπληρωτή διοικητή (σ.σ. εννοεί τον εαυτό του) για να μην υπάρχουν προστριβές και παρεξηγήσεις κατά τις γιορτινές ημέρες». 
 Η είδηση που έρχεται από την Εδεσσα, αν και αποτυπώνει αρκετά χαριτωμένα την αναξιοκρατία που ζει και βασιλεύει στη χώρα, δεν θα πρέπει να εκληφθεί έτσι. Ο αναπληρωτής διοικητής από τη μία πλευρά, μόνος εναντίον πολλών, και εκείνοι, οι εργαζόμενοι με τις διάφορες «άκρες» σε πολιτικά γραφεία, από την άλλη, είναι στην πραγματικότητα οι δύο όψεις της Ελλάδας τού χθες και του σήμερα. Της Ελλάδας που διαθέτει παραγωγικό αίτημα και θέλει να κάνει τη δουλειά της με γνώμονα το προσωπικό και το κοινό καλό και της άλλης Ελλάδας τού παρασιτισμού και των εξυπνάκηδων, που γι' αυτούς η εργασία δεν είναι αγαθό, αλλά βάσανο και απαξία.
 Αν ο κ. Βουδρισλής δεν έσπευδε να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στους χωρίς καμία κοινωνική συνείδηση βολεμένους και τους βουλευτές που τους διόρισαν, τότε -όπως ο ίδιος εξηγεί στην «Ε»- όλο το βάρος στις γιορτές θα έπεφτε στους εξαντλημένους από την πολύωρη εργασία γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Πέλλας, με ό,τι φυσικά συνεπάγεται η κόπωση των ανθρώπων αυτών στην υγεία των ασθενών.
 Συγχαρητήρια στον αναπληρωτή διοικητή! Δεν έκανε απλώς το καθήκον του, αλλά στέλνει και ηχηρό μήνυμα προς όλους τους δημόσιους λειτουργούς αυτού του κράτους που παραπαίει, πως τα ψέματα τελείωσαν. Η χώρα χρειάζεται, και μάλιστα επειγόντως, τους δημιουργικούς ανθρώπους της, όχι τα απόνερα μιας παλαιοκομματικής αντίληψης, που εν τέλει έχει σημαντικότατο μερίδιο ευθύνης γι' αυτή την ανθρωπιστική κρίση και την εθνική ντροπή που βιώνει σήμερα η πατρίδα μας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκατό μέρες άδεια το χρόνο, αν έχεις το κατάλληλο μέσο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ghost - Rats (Official Music Video)

Rats (Ghost song) [Verse 1: Cardinal Copia] In times of turmoil, in times like these Beliefs contagious, spreading disease This wretched mis...