Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2009

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ

Βράβευσαν τα "μυαλά"
που μας πάνε μπροστά...



Τα «μυαλά» που πάνε την Ελλάδα μπροστά βραβεύτηκαν σε ειδική τελετή το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. ΄Οπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία (19.11.2009), οι φοιτητές που έφτιαξαν το αγωνιστικό αυτοκίνητο που σπάει τα χρονόμετρα
Τα Βραβεία Αριστείας και Καινοτομίας απονεμήθηκαν από την Επιτροπή Ερευνών για την ανάπτυξη της διεπιστημονικής συνεργασίας, τη δημιουργία και οικονομική ενίσχυση θεματικών δικτύων και ερευνητικών εργαστηρίων, την ενθάρρυνση και επιβράβευση διακεκριμένων πανεπιστημιακών ερευνητών.

Η ομάδα που κατασκεύασε την «Πανδώρα» - το ρομπότ διάσωσης- τα παιδιά της φοιτητικής φόρμουλας, του αγωνιστικού αυτοκινήτου που έχει σπάσει τα χρονόμετρα στις πίστες της Ευρώπης, ο Κλεομένης Τσιγάνης, το όνομα του οποίου δόθηκε σε αστεροειδή μετά την εισήγησή του για μοντέλο δημιουργίας του ηλιακού συστήματος, που είναι σήμερα γενικά αποδεκτό, ήταν μερικοί μόνον από τους ερευνητές που απέσπασαν βραβεία και εντυπώσεις.

Η Επιτροπή Ερευνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά την εκδήλωση φέτος. Στο πλαίσιο της επιβράβευσης των ερευνητών και ύστερα από αξιολόγηση των σχετικών αιτήσεων, τα βραβεία απονεμήθηκαν ως εξής:

  1. * Βραβείο Διακεκριμένου Ερευνητή, σε μέλος ΔΕΠ του ΑΠΘ, με δημοσιεύσεις κατά τα έτη 2008-2009 στο περιοδικό Nature, στον Κλεομένη Τσιγάνη, λέκτορα του Τμήματος Φυσικής.
  2. * Βραβείο Διακεκριμένου Ερευνητή, σε μέλος ΔΕΠ του ΑΠΘ, με κριτήριο το πλήθος των δημοσιεύσεων και ετεροαναφορών κατά την τελευταία πενταετία, στον Γιάννη Πήτα, καθηγητή του Τμήματος Πληροφορικής.
  3. * Βραβείο Αριστείας, σε μέλος ΔΕΠ του ΑΠΘ - νέο ερευνητή, που έχει διακριθεί για την ερευνητική του δραστηριότητα σε χρηματοδοτούμενα έργα, στον Παναγιώτη Μπαμίδη, επίκουρο καθηγητή της Ιατρικής Σχολής.
  4. * Βραβείο Καινοτομίας, σε μέλος ΔΕΠ του ΑΠΘ - νέο ερευνητή, που έχει διακριθεί για την καινοτόμο ερευνητική του δραστηριότητα, στον Γιώργο Αρσένο, επίκουρο καθηγητή της Κτηνιατρικής Σχολής.
  5. * Βραβείο Καινοτομίας, στην ομάδα φοιτητών Φόρμουλα (Aristotle Racing Team), του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών.
  6. * Βραβείο Καινοτομίας, στην ομάδα φοιτητών Πανδώρα του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.
  7. * Βραβείο Καινοτομίας, στην ομάδα φοιτητών ανάπτυξης εκπαιδευτικού λογισμικού του Τμήματος Χημείας.
  8. * Τιμητική Διάκριση, για την προσφορά του στη διεθνή αναγνώριση του ΑΠΘ, στον Γιάννη Αντωνίου, καθηγητή του Τμήματος Μαθηματικών.
Απονεμήθηκαν επίσης 49 υποτροφίες αριστείας σε υποψήφιους διδάκτορες και μεταδιδακτορικούς ερευνητές.
e-paideia.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πώς η Ρωσία με τους «Βορειοκορεάτες» αποκτά μια νέα δύναμη

  Πώς η Ρωσία με τους «Βορειοκορεάτες» αποκτά μια νέα δύναμη pelop.gr  Πελοπόννησος Newsroom ...