Δευτέρα, Αυγούστου 12, 2024

««Η ακροδεξιά είναι πραγματικά καλή στην προώθηση του μηνύματός της για μίσος και διχασμό. Έτσι, αυτό που θα κάνουν είναι να δημιουργήσουν μιμίδια, να πουν ψέματα για ιστορίες, να μοντάρουν ταινίες...»

 Children are among those taking part in the far-right protests in Hull last weekend


Ένας πρώην ακροδεξιός μιλάει στον Independent: Πώς παιδιά ηλικίας ακόμη και εννέα ετών κατηχούνται από την Ακροδεξιά


Ο Nigel Bromage, ο οποίος συμμετείχε σε ακροδεξιές ομάδες για δύο δεκαετίες, αλλά τώρα διευθύνει μια οργάνωση για την αποριζοσπαστικοποίηση δήλωσε στον Independent ότι το νεότερο άτομο που υποστήριξε η οργάνωσή του ήταν ένα αγόρι που χρησιμοποιούσε νεοναζιστικές αναφορές μετά τη ριζοσπαστικοποίησή του από τον μεγαλύτερο αδελφό του.

Μιλώντας για την πρόσφατη έκρηξη βίας, προειδοποίησε ότι η ακροδεξιά ριζοσπαστικοποιεί τους λαϊκά παιδιά για να τα χρησιμοποιήσει ως «πιόνια» για να διαπράξει βία και καταστροφή. Οι ακροδεξιοί εξτρεμιστές έχουν καταφέρει να κάνουν τους ανθρώπους να πιστέψουν την παραπληροφόρηση και τα ψέματα που προωθούν και να τους κινητοποιήσουν καθώς οι άνθρωποι «αισθάνονται άφωνοι και δεν ακούγονται» είπε.

«Όταν γεννιούνται μωρά, είναι αφιερωμένα στον Αδόλφο Χίτλερ και τον Εθνικοσοσιαλισμό και θα μεγαλώσουν πιστεύοντας ότι πρέπει να προστατεύσουν τη λευκή φυλή και υπάρχει ένας συνεχιζόμενος πόλεμος εναντίον του συστήματος. «Μέχρι να γίνουν πέντε ή έξι, δυστυχώς, έχουν σχεδόν κατηχηθεί να είναι ενάντια στο σύστημα και ενάντια σε ανθρώπους διαφορετικών εθνικοτήτων».

Ένα 11χρονο αγόρι συνελήφθη κατά τη διάρκεια ταραχών στο Χάρτλπουλ την περασμένη Τετάρτη, ενώ ένα 14χρονο αγόρι είναι το νεότερο άτομο που κατηγορείται για τις ταραχές μέχρι στιγμής.

Ήταν σαν ναρκωτικό με τη σημαία που κυμάτιζε και τα τύμπανα

Η Anki Deo, υπεύθυνη πολιτικής στο Hope Not Hate υποστηρίζει ότι «πολλοί από τους δασκάλους είναι εναντίον της ιδέας ότι οι νέοι για τους οποίους ανησυχούσαν ήταν περίεργοι μοναχικοί. Μερικοί από αυτούς ήταν πραγματικά αρκετά δημοφιλείς.

Nigel Bromage
Nigel Bromage (Nigel Bromage)

“Δεν είναι απαραίτητα κοινωνικά απόβλητοι. Πολλές από τις κοινωνικές σχέσεις και δομές στο σπίτι καθιστούσαν δύσκολο για τους εκπαιδευτικούς να ενισχύσουν μια θετική αφήγηση στα σχολεία. Οι δάσκαλοι ένιωθαν ότι παπαγάλιζαν πράγματα που είχαν ακούσει στο σπίτι».

Ο Ν. Bromage λέει ότι οι διαδηλώσεις αποτελούνταν κυρίως από πολιτικούς ακτιβιστές, όταν αυτός συμμετείχε στην ακροδεξιά, αλλά τώρα οι διαμαρτυρίες περιλαμβάνουν τόσο εξτρεμιστές όσο και απογοητευμένους πολίτες.

«Η ακροδεξιά είναι πραγματικά καλή στην προώθηση του μηνύματός της για μίσος και διχασμό. Έτσι, αυτό που θα κάνουν είναι να δημιουργήσουν μιμίδια, να πουν ψέματα για ιστορίες, να μοντάρουν ταινίες, οπότε αυτό που πραγματικά βλέπετε είναι ένα μικρό κομμάτι μιας πολύ μεγαλύτερης ταινίας με πραγματικά συναισθηματικούς τίτλους».

Όπως λέει ορισμένοι διαδηλωτές «χάνονται σε αυτό το χάος και την καταστροφή», προσθέτοντας ότι «απλώς χρησιμοποιούνται ως πιόνια μέσα σε αυτό το σχέδιο της ακροδεξιάς για να προκαλέσουν καταστροφή. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να ριζοσπαστικοποιήσουν κάποιον μέσα σε μήνες, μετατρέποντάς τον από θυμό σε πίστη ότι η άμεση δράση και η βία είναι η μόνη λύση”.

Ο ίδιος, συζητώντας την πορεία του, θυμήθηκε ότι άρχισε να πηγαίνει σε διαμαρτυρίες από την ηλικία των 15 ετών «απλά για τον ενθουσιασμό» όταν ήταν ένα παιδί της εργατικής τάξης σε ένα βαρετό διαμέρισμα.

‘Από τη στιγμή που ήσουν πραγματικά σε μια πορεία και μετά άρχιζες να πηγαίνεις σε δύο, τρεις, τέσσερις ή πέντε – ήταν σαν ναρκωτικό –με τη σημαία που κυμάτιζε, τα τύμπανα και όλα αυτά τα πράγματα».

Η ακροδεξιά έγινε ουσιαστικά η οικογένειά του

Η μητέρα του πέθανε από καρκίνο όταν ήταν μόλις 18 ετών και ο πατέρας του πέθανε αφού χτυπήθηκε από ένα βαν όταν έγινε 23 ετών. Η ακροδεξιά έγινε ουσιαστικά η οικογένειά του καθώς δεν είχε αδέλφια.

Έτσι κατέληξε να ενταχθεί στο Εθνικό Μέτωπο ως στρατιώτης, πηγαίνοντας σε συναντήσεις και διαδηλώσεις και ξεκινώντας μια μπάντα Rock Against Communism που ονομάζεται Buzzard Bait.

Μετά από αυτό, στη συνέχεια έγινε οργανωτής στα West Midlands για το Βρετανικό Κίνημα, μια ανοιχτά ναζιστική ομάδα, και στη συνέχεια έγινε στρατολόγος και τοπικός οργανωτής για τη νεοναζιστική ομάδα που προωθεί τη λευκή υπεροχή και ονομάζεται Combat 18.

Άφησε πίσω του αυτή τη ζωή το 2000, όταν μέλη της ρατσιστικής ομάδας προσπάθησαν να ρίξουν έναν μαύρο άνδρα από μια βιτρίνα καταστήματος στο Μπέρμιγχαμ και παρενέβη για να τους σταματήσει.

Από τότε που ξεκίνησε την καμπάνια για την αποριζοσπαστικοποίηση αναγκάστηκε να μετακομίσει δύο φορές λόγω απειλών βίας. Η οργάνωσή του έχει υποστεί πολλές απειλές βίας και κακοποίησης – μερικές από τις οποίες προέρχονται από τόσο μακριά όσο οι ΗΠΑ – και έχει χάσει μέλη του προσωπικού γι’ αυτό τον λόγο.

Πηγή: The Independent

*******************

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ

newsbeast - newsbeast updated their cover photo.Πώς λειτουργούν τα ακροδεξιά κανάλια ανταλλαγής μηνυμάτων του Telegram, μέσω των οποίων οργανώνονται οι Βρετανοί ακροδεξιοί ταραχοποιοί


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ghost - Rats (Official Music Video)

Rats (Ghost song) [Verse 1: Cardinal Copia] In times of turmoil, in times like these Beliefs contagious, spreading disease This wretched mis...