Παρασκευή, Αυγούστου 09, 2024

Afanador: O χορογράφος Marcos Morau και το Ballet Nacional de España φέρνουν τη χορογραφική τους δουλειά σε διάλογο με το έργο του σπουδαίου Κολομβιανού φωτογράφου Ruvén Afanador. ARTE Concert

Ο χορογράφος

Marcos Morau - Centro ArteMenteMarcos Morau

και το

Ballet Nacional de España

φέρνουν τη χορογραφική τους δουλειά σε διάλογο με το έργο του Κολομβιανού φωτογράφου

 Ruvén Afanador.La cámara es mi arma, mi protección, con ella no hay timidez: Ruven  Afanador - Los Informantes - YouTube

(Artnet)Ruven Afanador Biography



Το σόου Afanador είναι μια χορευτική γιορτή του έργου του Ruvén Afanador, ενός τεράστιου φωτογράφου μόδας που γεννήθηκε το 1959. Μέσω του φακού του, ο Κολομβιανός καλλιτέχνης έχει εξυψώσει τα πρόσωπα και τις προσωπικότητες μεγάλων μορφών της μόδας, της μουσικής και του κινηματογράφου. Φωτογραφίες που έχουν γίνει θρυλικές τις οποίες έχουμε θαυμάσει ιδιαίτερα στα εξώφυλλα της Vogue, του Rolling Stone, του Vanity Fair και των New York Times.



Γοητευμένος από το σώμα σε κίνηση, ο Ruvén Afanador έγινε επίσης παθιασμένος με το φλαμένκο – το οποίο έκανε θέμα δύο σειρών φωτογραφιών: Mil Besos: One Thousand Kisses το 2009 και Ruvén Afanador: Angel Gitano; The Men of Flamenco το 2014.



Η φωτογραφία, ο χορός και το φλαμένκο αποτελούν έτσι την ίνα του Afanador – ένα έργο σε χορογραφία του Marcos Morau, σε σκηνοθεσία Rubén Olmo και ερμηνευμένο με μαεστρία από το Ballet Nacional de España. Το όλο αποτέλεσμα είναι ένα εκπληκτικά όμορφο θέαμα, σχεδόν σουρεαλιστικό στη ριζική χρήση του μαύρου και του λευκού στο σχεδιασμό των σκηνικών και των κοστουμιών του.



To Video Γυρίστηκε τον Φεβρουάριο του 2024 στο Teatro Real στη Μαδρίτη της Ισπανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Coolio : "Gangsta's Paradise" LYRICS

Coolio (Artis Leon Ivey Jr., 1 Αυγούστου 1963 - 28 Σεπτεμβρίου 2022) - Βικιπαίδεια