Δευτέρα, Δεκεμβρίου 25, 2023

Prisoners (2013) : Πολύ "δυνατό" αστυνομικό θρίλερ

https://super142.files.wordpress.com/2021/04/prisoners-2013.jpg?w=1280Prisoners (2013)

 Η ταινία μας παρουσιάζει την τραγική ιστορία μιας οικογένειας, όταν η κόρης τους μαζί με μια φίλη της ξαφνικά θα εξαφανιστούν.

 Ο Χιου Τζάκμαν στο ρόλο του απελπισμένου πατέρα και ο Τζέικ Τζίλενχαλ στο ρόλο του αστυνομικού που έχει αναλάβει την υπόθεση, προσπαθούν με κάθε τρόπο να λύσουν το μυστήριο. Δυστυχώς, όμως το μόνο στοιχείο που έχουν είναι ένα αυτοκίνητο, του οποίου ο οδηγός συλλαμβάνεται αλλά λόγω ανεπαρκών αποδείξεων αφήνεται ελεύθερος.

 Ο πατέρας της 6χρόνης μικρής, με μοναδικό στόχο να βρει την κόρη του, θα κάνει μία ύστατη προσπάθεια, παίρνοντας το νόμο στα χέρια του.

Prisoners' Review: Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal Power a Brilliant DramaΑναλυτική κριτική

Χρήστος Μήτσης
Γράφει: Χρήστος Μήτσης

Ο Καναδός Ντενίς Βιλνέβ («Μέσα Από τις Φλόγες») σκηνοθετεί με έναν παλιομοδίτικο, σκοτεινό ρεαλισμό –αλά «Zodiac» του Ντέιβιντ Φίντσερ– που διαφοροποιεί το «Prisoners» από τα υπόλοιπα, φτηνού εντυπωσιασμού χολιγουντιανά θρίλερ. Καλοστημένη πλοκή, σωστό αφηγηματικό τάιμινγκ (οι δυόμισι ώρες τρέχουν νερό), αξιοποίηση χώρων και δεξιοτεχνικό παιχνίδι με την έννοια του εγκλεισμού (φυλακή, υπόγειο, λαβύρινθος). 

Η «νοτισμένη» φωτογραφία του Ρότζερ Ντίκινς (υποψηφιότητα για Όσκαρ) προσθέτει μια απειλητική μελαγχολία, ενώ με τον Τζέικ Γκίλενχαλ ως ιδανικό παρτενέρ, ο Χιού Τζάκμαν βρίσκει τον κορυφαίο ρόλο της καριέρας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βρε, καλώς τηνε , για μια ακόμα φορά, την κυρία από την Αφρική!

  Αφρικανική σκόνη / Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας - Πώς θα προφυλαχτούμε Αυγή Newsroom ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI ...