Πέμπτη, Δεκεμβρίου 21, 2023

DANCE-Piotr Tchaïkovski : Un lac des cygnes /ΧΟΡΟΣ -Μια (διαφορετική αλλά γοητευτική) Λίμνη των Κύκνων- ARTE Concert

Johan Inger © Bengt WanseliusΟ Johan Inger είναι γνωστός για τις χορογραφικές του προτάσεις όπου η ειρωνεία, η ποίηση και το χιούμορ φωτίζουν μια γαλήνια ανθρωπότητα. Ο Σουηδός χορογράφος έχει κερδίσει την αναγνώριση για τις διασκευές του στην Carmen και τον Peer Gynt. Τώρα αποκαλύπτει μια νέα πτυχή της δουλειάς του σε αυτή την τελευταία παραγωγή της Λίμνης των Κύκνων. Παίρνοντας το παλιό λαϊκό παραμύθι στην αρχή της φανταστικής ιστορίας του Johann August Musäus.

 Το γνωστό Πέπλο το παραμυθιού  χτίζει μια αποφασιστικά μοντέρνα ιστορία γύρω από τον διάσημο κύκνο. Στη σκηνή του Semperoper στη Δρέσδη, οι Letici Gañán και Curt Allen Willmer εξερευνούν το πεδίο των δυνατοτήτων στο σταυροδρόμι αρχιτεκτονικής και σκηνογραφίας. Κινούμενοι τοίχοι, καθρέφτες, φώτα, χρώματα και προβολές, όλα μαζί φτιάχνουν  ένα τεράστιο παιχνίδι αισθητηριακών  εμπειριών,  όπου ο χορός και ο χώρος συμπλέκονται. Μέχρι να ενωθούν σε ένα ενιαίο αφηγηματικό νήμα.

Cast




ΦωτογραφίαFilmé le 17 décembre 2023 à la Semperoper de Dresde, Allemagne. 

Κινηματογραφήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2023 στην  Όπερα Ζέμπερ στη Δρέσδη της Γερμανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βρε, καλώς τηνε , για μια ακόμα φορά, την κυρία από την Αφρική!

  Αφρικανική σκόνη / Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας - Πώς θα προφυλαχτούμε Αυγή Newsroom ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI ...