Τετάρτη, Δεκεμβρίου 20, 2023

«Αγαπώ υπερβολικά τη χώρα μου για να είμαι εθνικιστής». Αλμπέρ Καμύ

 

Λαλέ - πρόξενος
georgia_lale_studio

Πληρωμένη απάντηση του προξένου στη Νέα Υόρκη στον Γεραπετρίτη


Συνέντευξη – παρέμβαση από τον Ντίνο Κωνσταντίνου • Υπεραμύνεται της ελευθερίας της έκφρασης • Τι απαντά για τις γυναικοκτονίες και τις εθνικιστικές κορόνες

Βαρύτατα εκτεθειμένος ο υπουργός Εξωτερικών που δεν σταματά να… μαζεύει χτυπήματα και κριτική μετά την απόφασή του να «υποκλιθεί» στις εθνικιστικές κραυγές και να παρέμβει λογοκρίνοντας το έργο τέχνης της Γεωργίας Λαλέ.

Τη στιγμή που ο Γιώργος Γεραπετρίτης δέχεται κριτική και από το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, ο ίδιος επιλέγει να κρατήσει ψηλά τη σημαία της εθνικοφροσύνης ισχυριζόμενος «κανείς δεν κάνει λογοκρισία στην τέχνη. Το προξενείο της χώρας δεν αποτελεί γκαλερί. Στις γκαλερί ανεβάζεις ό,τι θέλεις. Εδώ όμως είναι προξενείο και πρέπει να προβάλουμε μεταξύ άλλων τα σύμβολα».

Τώρα ήρθε η ώρα για τον Έλληνα ΥΠΕΞ να λάβει και την αρμόζουσα απάντηση από τον ίδιο τον γενικό πρόξενο στη Νέα Υόρκη, ο οποίος μπήκε στο στόχαστρο της κριτικής επειδή τόλμησε να φιλοξενήσει τη συγκεκριμένη έκθεση.

Μιλώντας στον Cosmos Fm ο Ντίνος Κωνσταντίνος ξεκαθαρίζει: Η τέχνη είναι έκφραση, η ελευθερία του ανθρώπου που εκφράζει την άποψή του. Εάν συμφωνούμε όλοι σε όλα δεν θα είχε νόημα ο κοινωνικός διάλογος.  Εγώ θα σας πω το επιχείρημα που λέει η ίδια η καλλιτέχνις και με το οποίο συμφωνώ: Ακριβώς επειδή είναι πολύ δυνατό το σύμβολο της σημαίας, ήθελε μέσα από αυτό να περάσει ένα ισχυρό μήνυμα: Ότι πρέπει η κοινωνία να σταθεί απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα που πρέπει να παταχθούν εντελώς από την κοινότητά μας.

Υπογράμμισε ότι παραμένει ανοικτός σε οποιαδήποτε κριτική αρκεί να είναι καλοπροαίρετη, ενώ τόνισε πως το έργο της Λαλέ συνάδει με τις κοινωνικές ευαισθησίες στη σύγχρονη Ελλάδα, το βλέμμα στο μέλλον και την απομάκρυνση από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος. 

«Η μόνη σημαία που κυματίζει στο Γενικό Προξενείο είναι η γαλανόλευκη.  Δεν υπάρχει καμία άλλη σημαία, είναι το πιο ιερό σύμβολο που έχουμε εμείς ως Έλληνες. Το συγκεκριμένο έργο είναι ένα έργο που αφορά σε ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό ζήτημα όπως είναι αυτό της γυναικοκτονίας και της κοινωνικής βίας», είπε ο γενικός πρόξενος.

GIORGIA LALEΓεωργία Λαλέ: «Η ανδροκρατούμενη κοινωνία δεν θέλει να ακούγεται η φωνή των γυναικών» ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βρε, καλώς τηνε , για μια ακόμα φορά, την κυρία από την Αφρική!

  Αφρικανική σκόνη / Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας - Πώς θα προφυλαχτούμε Αυγή Newsroom ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI ...