Σάββατο, Αυγούστου 06, 2022

Πλεύρης: Υπουργός Υγείας ή ιερέας της εποχής του Μεσαίωνα;

 

https://im2.7job.gr/sites/default/files/imagecache/1200x675/article/2022/31/369502-5646668.jpg

Ο κ.Πλεύρης και οι 1.114 νεκροί του Ιουλίου 

 Της Θεοδώρας Τζάκρη



Ο Ιούλης έκλεισε με ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ. Με 1.114 νεκρούς, τριπλάσιους από τον Ιούνιο, αποδείχτηκε χειρότερος από κάθε άλλον θερινό μήνα της πανδημίας, όλης της τριετίας.

Η απάντηση του Υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη στην υπόδειξη για τη λήψη προφυλακτικών μέτρων πως «τώρα πια ό,τι ήταν να γίνει έγινε», στέκει μεν τυπικά, υπό την έννοια ότι η μέγιστη διασπορά έχει ήδη επέλθει, δεν στέκει όμως ουσιαστικά , για τον απλό λόγο ότι και προ 2-3 εβδομάδων αυτός ο ίδιος ήταν Υπουργός.

Πρακτικά δηλαδή ο κ. Πλεύρης προεξοφλεί ότι, αργά ή γρήγορα, κι αυτό το κύμα θα υποχωρήσει. Τυπικά αυτό το επιχείρημα στέκει επίσης, δεδομένου ότι στο β’ δεκαπενθήμερο του Αυγούστου αναμένεται πράγματι βελτίωση των δεικτών. Ουσιαστικά όμως δεν στέκει, διότι μια απάντηση που παραπέμπει απλά στον φυσικό κύκλο του πανδημικού φαινομένου, ταιριάζει σε ιερέα του Μεσαίωνα κι όχι σε υπουργό προηγμένης χώρας του 21ου αιώνα.

Διαβάστε επίσης: Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στην υπερβάλλουσα θνητότητα, σύμφωνα με έκθεση της Εurostat

Μετά τις αντιδράσεις για τον προβοκατόρικο χειρισμό της υπόθεσης με το (-) PCR του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Πλεύρης παραπονέθηκε, θεωρώντας άσχετη τις αναφορές στο ακροδεξιό και ρατσιστικό προφίλ με τα καθήκοντα του Υπουργού Υγείας. Υπονόησε δηλαδή το λεγόμενο: «Μαύρη γάτα, άσπρη γάτα τα ποντίκια να πιάνει!»

Τυπικώς ορθό αλλά όχι και ουσιαστικώς. Γιατί η αδίστακτη πολιτική δημόσιας υγείας, η «πάση θυσία» διατήρηση στην εξουσία ακόμη και με διαβολή των πολιτικών αντιπάλων κι η αξιοποίηση της ενημέρωσης προκειμένου να καλυφθεί η δολοφονική πολιτική της πανδημίας είναι ίδια γνωρίσματα μιας ακροδεξιάς πρακτικής. Για την πολιτική αυτή λοιπόν επελέγη από τον κ. Μητσοτάκη, ως ο κατάλληλος άνθρωπος.

Από ό,τι φαίνεται όμως εκ του αποτελέσματος η ανάσχεση του κορωνοϊού ουδόλως επιτυγχάνεται με δικολαβίες και στρεψοδικίες!

Το μέλλον άδηλο

Τον Φλεβάρη τού επισήμανα στη Βουλή ότι με την πολιτική που ακολουθούσε η χώρα μας, με 24.000 θανάτους τότε, είχε ήδη ξεπεράσει τη Μεγάλη Βρετανία κι ότι αν συνέχιζε έτσι θα ξεπερνούσαν οι απώλειες ακόμη και τους νεκρούς της πανδημίας στην Ιταλία και το Βέλγιο. Με αντιμετώπισε με παρόμοια θρασύτητα, ωστόσο σύντομα συνέβη.

Διαβάστε επίσης:  Δικαίωση του Tvxs για τον πιο φονικό μήνα της πανδημίας. Ποιες είναι οι αιτίες;

Περάσαμε πια τις 31,5 χιλιάδες απώλειες και το ερώτημα εν όψει του χειμώνα παραμένει το ίδιο. Ποιο είναι, επιτέλους, το όριο ανοχής για τον κ. Πλεύρη; Με 18.000 απώλειες μέσα στους 11 μήνες θητείας του ο κ. Πλεύρης είναι μακράν ο πλέον αποτυχημένος Ευρωπαίος υπουργός Υγείας της περιόδου της πανδημίας.

Ειδικότερα, περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας όπως η Π.Ε Πέλλας και οι γειτονικές Περιφερειακές Ενότητες είχαν 2,5 φορές περισσότερες απώλειες από τον εθνικό μέσο όρο. Δεδομένου ότι ο εθνικός ΜΟ υπερβαίνει ήδη τις 3050 απώλειες ανά εκατομμύριο πληθυσμού, οι γνωρίζοντες πολλαπλασιασμό αντιλαμβάνονται ότι οι περιοχές μας περιλαμβάνονται στις χειρότερες περιοχές παγκοσμίως.

Θα μπορούσαμε επίσης να ήμαστε η κατάλληλη περίπτωση για μελέτη (case study) για το πόσο ενισχύθηκαν υγειονομικά, τουλάχιστον αυτές οι περιοχές κατά την τριετία της πανδημίας. Ας θυμηθούμε λοιπόν τις πολιτικές που ακολούθησε η Νέα Δημοκρατία: Έκλεισε την ΜΕΘ της Έδεσας, αποδυνάμωσε κρίσιμα τμήματα και άφησε περισσότερα κενά σε κρίσιμες ιατρικές ειδικότητες σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη περίοδο.

Διαβάστε επίσης: Δικαίωση του Tvxs για τον πιο φονικό μήνα της πανδημίας. Ποιες είναι οι αιτίες;

Πρόσφατα γίνομαι επίσης αποδέκτης παραπόνων συγγενών ανθρώπων που κατέληξαν στο νοσοκομείο από covid 19, χωρίς όμως να έχουν διαβεί ποτέ την πύλη της ΜΕΘ, παρότι στην παρούσα φάση το σύστημα δεν πιέζεται με 138 διασωληνωμένους covid.

Σήμερα καταλήγουν από covid 54 άνθρωποι ημερησίως, βάσει ΕΟΔΥ, όσοι περίπουκατέληγαν και στα τέλη Οκτωβρίου 2021. Τότε όμως, βάσει πάλι των δελτίων του ΕΟΔΥ,οι ΜΕΘ ήταν γεμάτες με 360 ασθενείς. Το Υπουργείο πρέπει να εξηγήσει που οφείλεται μια τόσο μεγάλη διαφορά, το ποιος επέλεξε αυτή την διαφορετική διαχείριση και πάνω από όλα να δώσει στην δημοσιότητα έναν απλό και ψυχρό αριθμό:

Εκ των 1.114 νεκρών του Ιουλίου, πόσοι κατέληξαν στις ΜΕΘ και πόσοι εκτός αυτών;

Αποτέλεσμα εικόνας για Θεοδώρα Τζάκρη*Η Θεοδώρα Τζάκρη είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υφυπουργός Βιομηχανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Θάνατοι στη Χούντα": Ένα εξαιρετικό βιβλίο- Παρουσιάζεται τη Δευτέρα 22 Απριλίου στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης

  "Θάνατοι στη Χούντα": Ένα εξαιρετικό βιβλίο Παρουσιάζεται τη Δευτέρα 22 Απριλίου στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Μέγαρ...