Τρίτη, Αυγούστου 16, 2022

 Φωτογραφία: Henry Kissinger

Προειδοποίηση Κίσινγκερ: Στο χείλος του πολέμου με Ρωσία και Κίνα με ευθύνη των ΗΠΑ


Για άλλη μια φορά ο «πατριάρχης» της αμερικανικής διπλωματίας Χένρι Κίσινγκερ προειδοποιεί για τα αδιέξοδα στα οποία βρίσκονται οι ΗΠΑ με Ρωσία και Κίνα.

Ο βετεράνος διπλωμάτης των ΗΠΑ, έστειλε σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση Μπάιντεν εν μέσω της αυξανόμενης έντασης στα Στενά της Ταϊβάν. Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι βλέπει τον σημερινό κόσμο να αγγίζει τα όρια μιας επικίνδυνης ανισορροπίας και ζητά προσεκτικές ενέργειες.

Και αυτό την ώρα που ο Λευκός Οίκος συνεχίζει να μεταθέτει την ευθύνη στην Κίνα για τις συνέπειες του προκλητικού ταξιδιού της Προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, στο νησί της Ταϊβάν. Αγνοεί τις όλο και περισσότερες φωνές πολιτικών και αναλυτών στις ΗΠΑ που αντιτάχθηκαν στο ταξίδι.

Χένρι Κίσινγκερ: Είμαστε στο χείλος του πολέμου με τη Ρωσία και την Κίνα

Σε συνέντευξη στη «Wall Street Journal», ο Χένρι Κίσινγκερ, δηλώνει ότι ανησυχεί για την «ανισορροπία», καθώς είπε ότι «βρισκόμαστε στο χείλος του πολέμου με τη Ρωσία και την Κίνα για θέματα που εν μέρει δημιουργήσαμε εμείς, χωρίς να έχουμε καμία αντίληψη για το πώς θα τελειώσει αυτό ή πού υποτίθεται ότι θα οδηγήσει».

Ο Χένρι Κίσινγκερ ανησυχεί ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα οδηγούνται σε κρίση.

Η αμερικανική πολιτική για το νησί της Ταϊβάν «διατήρησε την ειρήνη μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ για 50 χρόνια», όπως τόνισε, σημειώνοντας ότι: «θα πρέπει να είναι κανείς πολύ προσεκτικός, επομένως, ιδίως σε μέτρα που φαίνεται να αλλάζουν τη βασική δομή».

Το προκλητικό ταξίδι της Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν προκάλεσε αυξανόμενες φωνές αντιδράσεων στις ΗΠΑ, καθώς όχι μόνο τα κυρίαρχα αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπως οι «New York Times» υποστήριξαν ότι «η σχέση των ΗΠΑ με την Κίνα δεν χρειάζεται να είναι τόσο τεταμένη», αλλά και ορισμένοι διαμορφωτές της κοινής γνώμης, όπως ο Τόμας Φρίντμαν, χαρακτήρισαν το ταξίδι αυτό «εντελώς απερίσκεπτο».

Ο Λου Σιανγκ, ερευνητής της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών, σημείωσε: «Προφανώς, η σημερινή κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει ιδέα για το ποια είναι η ισορροπία, καθώς πρώτα πρέπει να παραδεχτείς τη νομιμότητα του ομολόγου σου. Αν αμφισβητήσεις τη νομιμότητα, συμπεριλαμβανομένης της κυριαρχίας του ομολόγου σου, είναι αδύνατο να φτάσεις σε ισορροπία».

Kissinger warns Biden administration against changing ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ακόμα και καθηγητές πανεπιστημίων συλλαμβάνονται στις ΗΠΑ όταν καταγγέλλουν τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

  Η Μαργαρίτα Συγγενιώτη έγραψε στο προφίλ της στο Facebook το παρακάτω σχόλιο , το οποίο ευχαρίστως προσυπογράφουμε και αναρτούμε:   «Η Νόε...