Παρασκευή, Αυγούστου 26, 2022

Εδώ γελάνε , κύριε Δοξιάδη....

https://im2.7job.gr/sites/default/files/imagecache/1200x675/article/2022/34/370796-doksiades.jpg

Μιλά ο Απόστολος Δοξιάδης για έλλειψη αντικειμενικότητας!



Ο Απόστολος Δοξιάδης χαρακτηρίζει "wonder" ότι στην δημοκρατία κάθε άτομο επιτρέπεται να επιτίθεται δημόσια στην δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Όλος ο υπόλοιπος κοσμος θα το χαρακτήριζε ένα από τα αυτονόητα της δημοκρατίας.

Ο Απόστολος Δοξιάδης θεωρεί όμως ότι κάθε τέτοια επίθεση δεν εμπεριέχει, με κάποιον μαγικό τρόπο και το συστατικό της αλήθειας. Όλος ο υπόλοιπος κόσμος γνωρίζει ότι η "αλήθεια" αφορά πραγματικά περιστατικά, δηλαδή γεγονότα που είτε συνέβησαν είτε όχι, ενώ μια επιθετική γνώμη για την κυβέρνηση δεν επιδέχεται "επιβεβαίωσης" ή όχι: είναι απλά μια επιθετική γνώμη. Δεν υπάρχουν "λάθος γνώμες", όπως έλεγε, μεταξύ πολλών άλλων τετριμμένων, ο Σταύρος Τσακυράκης.

Ο Απόστολος Δοξιάδης παραδέχεται την θλιβερή πραγματικότητα της παρακολούθησης του τηλεφώνου ενός αρχηγού κόμματος, αλλά αρνείται ότι αυτή η πραγματικότητα επιτρέπει τον χαρακτηρισμό περί "σάπιας καρδιάς" του ελληνικού κράτους. Ωστόσο, όταν υπάρχει ένας αδιαμφισβήτητος γεγονοτικός πυρήνας που επιτρέπει έναν αρνητικό χαρακτηρισμό, η ίδια η επιλογή της οξύτητας του χαρακτηρισμού αφορά αποκλειστικά και μόνο το πεδίο της ελεύθερης έκφρασης του γράφοντος. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος στην αξιολογική κρίση, εφόσον υπάρχει επαρκής factual basis!

O Απόστολος Δοξιάδης μας ενημερώνει ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν ήταν φίλος του πρωθυπουργού και ότι η κυβέρνηση δεν προσπάθησε να συγκαλύψει τα πεπραγμένα του. Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα πληροφορία, δεδομένης της εγγύτητας του κ. Δοξιάδη προς τον πρωθυπουργό.


Ο Απόστολος Δοξιάδης μας ενημερώνει ότι η προηγούμενη κυβέρνηση τον παρακολουθούσε κρυφά δια των μυστικών υπηρεσιών της, για τον ακτιβισμό του σχετικά με Τούρκους πρόσφυγες.

Ίσως γι' αυτό απέφυγε να συμμετάσχει στον πρόσφατο ακτιβισμό για τους πρόσφυγες στην νησίδα του Έβρου, ώστε να αποφύγει τυχόν μυστική παρακολούθησή του από την τωρινή κυβέρνηση.

Ο Απόστολος Δοξιάδης κατηγορεί τον κ. Clapp για το γνωστό άρθρο του στους New York Times για έλλειψη αντικειμενικότητας!

Ο Απόστολος Δοξιάδης!

Για έλλειψη αντικειμενικότητας!

*Από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: