Σάββατο, Απριλίου 16, 2022

The St. Louis Bank Robbery/Ριφιφί στο Σαιντ Λούις (1959): Το ιστορικό μιας αιματηρής ληστείας σε τράπεζα στη μεγάλη οθόνη

https://www.dvd-trailers.gr/dvd/rififi_sto_sent_louis_1959.jpgΤα σχέδια μιας συμμορίας για ληστεία σε τράπεζα του Σεντ Λούις περιπλέκονται,  όταν η αδελφή ενός από τους κλέφτες αρχίζει να εκφράζει τις βάσιμες υποψίες της. 

 Σκηνοθέτες: Charles Guggenheim, John Stix

 Συγγραφέας: Richard T. Heffron 

Με τους: Στιβ ΜακΚουίν, Κράχαν Ντέντον, Ντέιβιντ Κλαρκ

 Είδος: Έγκλημα, Δράμα, Θρίλερ 

Η μεγάλη ληστεία της Τράπεζας του Σεντ Λούις είναι μια ταινία έντονης δράσης του 1959. hellacluttered.tumblr.com - TumbexΠρωταγωνιστεί ο  άγνωστος ώς τότε  Στιβ ΜακΚουίν , που υποδύεται έναν νέο που εγκαταλείπει το κολέγιο , για να αναλάβει το ρόλο του οδηγού απόδρασης σε ληστεία τράπεζας.  

Rififi sto Saint Louis (Αγγλικά)

 The Great St Louis Bank Robbery

Ο Στιβ Μακ Κουίν στα πρώτα του βήματα 

Του Δημήτρη Μπούρα (Η Καθημερινή)

 «Η μεγάλη ληστεία» («St Louis bank robbery» – αναφέρεται και με τον τίτλο «The great St. Louis bank robbery») γυρίστηκε το 1959 από τον Τσαρλς Γκούγκενχαϊμ και τον Τζον Στιξ. Είναι ένα ασπρόμαυρο φιλμ χαμηλού κόστους από τη γραμμή παραγωγής του Χόλιγουντ εκείνης της εποχής, που έγινε εφαλτήριο για ένα σπουδαίο ηθοποιό, ο οποίος ξεκινούσε με ορμή την καριέρα του στο σινεμά. «Η μεγάλη ληστεία» και η καλτ «Εισβολή από άγνωστο πλανήτη» («Τhe Blod»), που προηγήθηκε το 1958, αποτέλεσαν τη γέφυρα από την οποία πέρασε στον κινηματογράφο ο ήδη γνωστός στο τηλεοπτικό κοινό της εποχής Στιβ Μακ Κουίν.

«Η μεγάλη ληστεία», αν και προβλήθηκε κάποτε στην Ελλάδα με τον τίτλο «Το ριφιφί του Σεντ Λούις», είναι σχεδόν άγνωστη ακόμη και σε σινεφίλ που έχουν το «μικρόβιο» του συλλέκτη. Πρόκειται για ένα αστυνομικό δράμα, βασισμένο σε μια απόπειρα ληστείας στην τράπεζα του Σεντ Λούις, που είχε τραγική κατάληξη για τους επίδοξους ληστές και η οποία έχει καταγραφεί στα αστυνομικά χρονικά της εποχής. Οι παραγωγοί της ταινίας, για να δώσουν έμφαση στην πιστότητα της αναπαράστασης του εγκλήματος, χρησιμοποίησαν ως κομπάρσους αληθινούς αστυνομικούς που είχαν εμπλακεί στο περιστατικό.

Το σχέδιο της ληστείας…[....................................]

Συνεχίστε την ανάγνωση : "Ο Στιβ Μακ Κουίν στα πρώτα του βήματα" |

Δεν υπάρχουν σχόλια:

The Private Life of Henry VIII (1933) : Ο καλύτερος Ερρίκος Η΄ όλων των εποχών

Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΡΡΙΚΟΣ Ο ΟΓΔΟΟΣ Βικιπαίδεια=>Ερρίκος Η΄ της Αγγλίας Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΕΡΡΙΚΟΣ Η΄       Η ταινία Ερρίκος Η΄ γν...