Παρασκευή, Απριλίου 15, 2022

Επιτέλους , μια καλή είδηση από τη Δικαιοσύνη!

 

Καλαμαριά: “Βόμβα” από το ΣτΕ  - Aκυρώνει την παραχώρηση της μαρίνας Αρετσούς
Καλαμαριά: “Βόμβα” από το ΣτΕ - Aκυρώνει την παραχώρηση της μαρίνας Αρετσούς!

Το ΣτΕ έκανε αποδεκτή την αίτηση που είχε καταθέσει ο δήμος, κρίνοντας ότι θα έπρεπε της μελέτης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων να είχε προηγηθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα

 14/04/2022

Φανή Σοβιτσλή

makthes.gr

 

Νέα “βόμβα”, αυτή τη φορά σε βάρος του ΤΑΙΠΕΔ ρίχνει το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), τα οποίο με απόφαση του ακυρώνει την παραχώρηση της μαρίνας Αρετσούς, καταργώντας επί της ουσίας το διαγωνισμό του Ταμείου για την ανάθεση του σε ιδιώτες - επενδυτές.

Όπως έγινε γνωστό σε στελέχη του δήμου Καλαμαριάς το ΣτΕ έκανε αποδεκτή την αίτηση που είχε καταθέσει ο δήμος, κρίνοντας ότι θα έπρεπε της μελέτης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων να είχε προηγηθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα. Επίσης, θα έπρεπε να κατατεθεί η στρατηγική μελέτη για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, να υπογραφούν οι σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ) και μετά να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την διενέργεια του διαγωνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι στο διαγωνισμό για την παραχώρηση της μαρίνας που προκήρυξε πέρυσι το ΤΑΙΠΕΔ συμμετείχαν έξι τεχνικές εταιρείες οι: Άκτωρ Παραχωρήσεις, Αβαξ, Τεχνική Ολυμπιακή, ΤΕΚΑΛ, Πόρτο Καρράς Μαρίνα και Emma Holdings.

Δήμος και φορείς της Καλαμαριάς διαφώνησαν εξαρχής με τη στάση του ΤΑΙΠΕΔ που τους αιφνιδίασε με την διενέργεια του διαγωνισμού για να βρεθεί ιδιώτης – επενδυτής στη μαρίνα, κυρίως όμως με τη θέση που διατύπωσε η διοίκηση του, η οποία ξεκαθάρισε στο δήμο Καλαμαριάς, ότι η συγκεκριμένη μαρίνα είναι “δύσκολη” περίπτωση και πως για να προσελκύσει το ενδιαφέρον επενδυτών θα πρέπει να γίνουν όσα περίπου προβλέπει η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), μεταξύ άλλων κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας και κατοικιών. Κοινώς το Ταμείο επιθυμεί μια επένδυση που θα δώσει έμφαση στο Real Estate και όχι τόσο στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Δαρδαμανέλης: Μεγάλη δικαίωση για το δήμο Καλαμαριάς

Μιλώντας στο makthes.gr o δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δραδαμανέλης τόνισε ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αποτελεί δικαίωση για το δήμο που ούτως ή άλλως είχε αποφασίσει να προσφύγει, λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση που είχε αποτυπωθεί στο δημοτικό συμβούλιο επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ).

«Με αυτήν την απόφαση του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου, ίσως δοθεί πλέον χρόνος για μια καλύτερη επικοινωνία μεταξύ δήμου, αρμοδίου υπουργείου και ΤΑΙΠΕΔ αναφορικά με τους όρους του διαγωνισμού, κυρίως όμως επί των προτάσεων του δημοτικού συμβουλίου Καλαμαριάς που αποτελούν και τις κόκκινες γραμμές του για το τι σχεδιάζεται στην μαρίνα Αρετσούς.

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς ανέφερε ακόμη ότι στο εξής το ΤΑΙΠΕΔ, εκτός από τους όρους για τη μαρίνα θα έχει το χρόνο και τη δυνατότητα να διαμορφώσει και τους αντίστοιχους όρους γκαι για την παραχώρηση της πλαζ Αρετσούς και το Αλιευτικό Καταφύγιο στην Κρήνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο ζωγράφος των Nabis Pierre Bonnard, κύριος του χρώματος και η σύζυγός του, μοντέλο και μούσα του Marthe

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΙΕΡ ΜΠΟΝΑΡ ΚΑΙ ΤΗ «ΜΟΥΣΑ» ΤΟΥ ΜΑΡΘΑ,ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤ...