Πέμπτη, Απριλίου 15, 2021

Βρέθηκε άνεργη γιατί διεκδίκησε άδεια ειδικού σκοπού, γαστρεντερολόγος του Χατζηκώστα

Την εκδικητική μανία του Διοικητή του Νοσοκομείου ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ στα Ιωάννινα, έζησε η επικουρική γαστρεντερολόγος Βασιλική Τσακτσίρα, μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας, γιατί τόλμησε να ζητήσει άδεια ειδικού σκοπού όταν έκλεισαν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και έπρεπε να μείνει σπίτι με τον γιο της ηλικίας μόλις 2 ετών. «Άφησα μόνιμη θέση στην Στοκχόλμη όπου εργαζόμουν επί 15 χρόνια για να έρθω στην Ελλάδα, σε δημόσιο νοσοκομείο» είπε Στο Κόκκινο και την Τζούλυ Τσίγκα η άνεργη πλέον γαστρεντερολόγος.

«Έχω ένα μικρό παιδί, γίνεται 3ών ετών. Με την πανδημία πέρυσι έκλεισαν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, δεν έβρισκα γυναίκα να το κρατήσει γιατί φοβόταν μήπως κολλήσουν επειδή είμαι υγειονομικός, ο πατέρας μου είναι 75 ετών με προβλήματα, οπότε αναγκάστηκα να ζητήσω άδεια ειδικού σκοπού από το νοσοκομείο. Ο Διοικητής Σπύρος Δερδεμέζης Διοικητής του Νοσοκομείου Χατζηκώστα ο Σπύρος Δερδεμέζης | Πρωινά Νέααρνήθηκε, ενέκρινε όμως το αίτημά μου ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ. Ο κ. Δερδεμέζης μου έκοψε την άδεια με το ‘έτσι θέλω’ και όταν αντέδρασα, μου είπε ότι θα με απολύσει».

Κάπως έτσι ξεκίνησε το βασανιστήριο της επικουρικής γιατρού που κράτησε ένα χρόνο, μέχρι ο Διοικητής του νοσοκομείου να απορρίψει την παράταση της σύμβασής της για δεύτερο χρόνο όπως προβλεπόταν και να μείνει άνεργη από τις 6 Απριλίου 2021.  

«Έκτοτε η στάση του ήταν εκδικητική. Με μετακίνησε στην διαλογή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, όπου λόγω ειδικότητας δεν επιτρεπόταν να μετακινηθώ. Πήγα στην Εισαγγελία που κινήθηκε αυτεπάγγελτα. Η απάντηση του διοικητή ήταν να μου κόψει αυθαίρετα μέρος του μισθού μου».

Όπως διευκρινίζει η κ. Τσακτσίρα είχε ενημερώσει για όλα αυτά το υπουργείο Υγείας, και το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς και την 6η ΥΠΕ. «Δεν έκαναν τίποτα. Απευθύνθηκα και στον Συνήγορο του Πολίτη, που όμως δεν έχει πάρει απαντήσεις στα ερωτήματά του προς τους αρμόδιους».  

«Ήμουν σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Είχα φτάσει να κλαίω στον διάδρομο, ήταν βασανιστήριο» λέει χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως τελικά ζήτησε μετακίνηση από το ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ στο Πανεπιστημιακό Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αλλά ο Σπύρος Δερδεμέζης την αρνήθηκε επικαλούμενος την ανάγκη κάλυψης αναγκών του νοσοκομείου. Από το οποίο όμως την απομάκρυνε οριστικά, δύο μήνες μετά, κόβοντας την διετή σύμβασή της.

Το καθεστώς τρομοκρατίας φαίνεται πως ήταν γενικό στο νοσοκομείο καθώς – σύμφωνα με την κ. Τσακτσίρα - οι συνάδελφοί της που γνώριζαν δεν τολμούσαν να μιλήσουν.

«Τίποτα από όσα έκανε ο κ. Δερδεμέζης δεν ήταν προς το δημόσιο συμφέρον και όλα αυτά τα γνωρίζει ο εισαγγελέας» τονίζει προσθέτοντας πως έχει κάνει και ασφαλιστικά μέτρα για την επαναπρόσληψή της που θα εκδικαστούν στις 28 Μαΐου. «Αν κάτι τέτοιο συνέβαινε στην Σουηδία θα είχαν διώξει αμέσως τον Διοικητή» λέει, μάλλον μετανιωμένη που επέστρεψε στην Ελλάδα.

«Είναι εξοργιστικό. Πρόκειται για ένα μικρό παιδί και δυστυχώς υπάρχει συνολικά θέμα με τις γυναίκες εργαζόμενες στην Ελλάδα» καταλήγει.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η Βασιλική Ταχτσίρα - Στο Κόκκινο 
https://soundcloud.com/user-899349255/14-04-21a-7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Still-life in Painting of 1950-1990s /H "Νεκρή φύση" στη ζωγραφική των δεκαετιών 1950-1990 στη Σοβιετική Ένωση. The Leningrad School. Parts 1,2,3

Η Σχολή Ζωγραφικής του Λένινγκραντ είναι ένα φαινόμενο που αναφέρεται σε μια μεγάλη ομάδα ζωγράφων που αναπτύχθηκε στο Λένινγκραντ γύρω απ...