Τρίτη, Απριλίου 27, 2021

Σφηνάκια (6)


 

 1.  Επιστολή διαμαρτυρίας  των Θεσσαλονικέων ζαχαροπλαστών

Προς τον Πρωθυπουργόν της Ελλάδος, όστις επισκέπτεται επανειλλημένως

το ίδιον ζαχαροπλαστείον διά την προμήθειαν του τσουρεκιού του


Δηλούμεν ρητώς  πως είμεθα και ημείς δεινοί   ζαχαροπλάσται

Ευσεβέστατοι  προσέτι  ορθόδοξοι ,  ουχί άθεοι εικονοκλάσται

Τσουρέκια βγάζομε πολίτικα,  μοσκοβολούν  μαστίχα και  μαχλέπι

Τα παίρνει η χήρα απ΄ τον  φούρνο  μας κι ευθύς   πετά το   κρέπι

Προσβεβλημένοι νιώθομεν που τσάμπα διαφήμιση κάνετε στον Τερκενλή

Πάραυτα κανονίσατε όπως  στο επόμενο ταξίδι σας να αλλάξετε μαγαζί!


2. Μετά τη δημόσια εξόμολόγησή του ότι επλανήθη σφόδρα γοητευθείς άλλοτε υπό των Χρυσαυγιτών και ότι μετανιώνει ταπεινά για όσα έλεγε περί του πόσον του άρεσε ο τσαμπουκάς τους, ο γνωστός κλάψας της Μεγάλης Εβδομάδας , Πέτρος Γαϊτάνος,  δήλωσε ότι τη Μεγάλη Τρίτη θα ψάλει τη δική του εκδοχή μετανοίας εν είδει  Τροπαρίου της Κασσιανής. 

Ο Gerontakos  κατάφερε και προμηθεύθηκε από ασφαλή πηγήν  τον οδυρμόν του ειδώλου των απανταχού χριστιανών . Φέρει τον συγκλονιστικόν τίτλον ΤΟ ΤΡΟΠΑΡΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΣΣΙΑΝΟΥ και θα ψαλεί  σήμερον εν συντριβή σε κάποιο ταπεινό ξωκλήσι υπό την κάμερα μόνο του καναλιού  Open  , όπου εγένετο και η δημόσια   εξομολόγησις μετανοίας του πασίγνωστου καλλιτέχνου.

 ΤΟ ΤΡΟΠΑΡΙΟΝ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΣΣΙΑΝΟΥ

Κύριε, ο εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσών αοιδός,
την σην αισθόμενος  Θεότητα μυροφόρου αναλαβών  τάξιν,
οδυρόμενος αηδώς  μύρα σοι προ του ενταφιασμού κομίζει.
Οίμοι! λέγων, οτι νυξ μοι υπήρχε, οίστρος φασιστικής βίας ,
ζοφώδης τε και ασέληνος έρως του τσαμπουκά της Χρυσής Αυγής.

Δέξαι μου τας πηγάς των υποκριτικών δακρύων,
ο νεφέλαις διεξάγων της θαλάσσης το ύδωρ,
κάμφθητί μοι προς τους δήθεν στεναγμούς της καρδίας,
ο κλίνας τους ουρανούς τη αφάτω σου κενώσει.

Καταφιλήσω, τάχα μου,  τους αχράντους σου πόδας,
αποσμήξω, μπλιαχ, τούτους δε πάλιν τοις της κεφαλής μου βοστρύχοις,
ων εν τω Παραδείσω Αδάμ το δειλινόν κρότον τοις ώσιν ηχηθείς,
τω φόβω εκρύβη.

κλπ

κλπ.

*Υπενθυμίζουμε  στον  σεμνοπρεπή αοιδό μας ότι, εκτός από το τροπάριο της Κασσιανής, ακούγεται Μεγαλοβδόμαδα και η περίφημη ρήση  του Χριστού για τους υποκριτές: «Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί! ». Ή για να το πούμε λαϊκά μέσω της γνωστής στους μαχαλόμαγκες ερώτησης : «Μασάει η κατσίκα ταραμά, Πετράν;»

3.  ΔΥΟ ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΝΟΗΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Πλασαρίστηκε ως ο μοντέρνος , ο ακομμάτιστος και μη  ιδεολογικά αγκυλωμένος πολιτικός .

Πήρε διά περιπάτου το Δήμο της Αθήνας, έχοντας την απόλυτη  στήριξη από τη Δεξιά, τους βιομηχάνους και το πανίσχυρο μιντιακό τους σύστημα. 

Από την πρώτη στιγμή  όμως που πήρε  τα ινία του πρώτου δήμου της χώρας απέδειξε πως είναι μία fake  persona  της πολιτικής , όπως τα περισσότερα νέα στελέχη του κομματικού του λίκνου. Βαριά χαρτιά σπουδών , αλλά από αξιοσύνη και ανθρωπιά ...μηδέν εις το πηλίκον. Χαρακτηριστικά γνωρίσμα τα του διοικητικού του προφίλ είναι ο κομματισμός, η αναξιοκρατία,κατασπατάληση  των χρηματικών πόρων σε έργα βιτρίνας , η προώθηση ενός χαζοχαρούμενου λάιφ στάιλ διαχείρισης των κοινών και , κυρίως, η ολοσούμπιτη στήριξη όλων των αποφάσεων της κυβέρνησης . 

Εσχάτως δείχνει όλο και πιο προκλητικά τον πραγματικό του εαυτό  : την  συντηρητικότητα που τον διακρίνει , την ταξική μεροληψία του και την αδυναμία κατανόησης  της έννοιας της αγωνιστικής για το κοινό συμφέρον δράσης αλλά και της  πραγματικά καινοτόμου δράσης, που είναι στραμμένη στην ανιδιοτελή εξυπηρέτηση του πάσχοντος συνανθρώπου. 

Δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα :

Α΄ Περίπτωση 

23 Μαρτίου 2021 

Η παράταξη του Δημάρχου της Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη, χέρι-χέρι με τους δύο εκλεγμένους με την Χρυσή Αυγή, τάχθηκαν   προκλητικά και ξεδιάντροπα κατά του ομόφωνου σχεδόν ψηφίσματος αλληλεγγύης  στον Κώστα Καταραχιά, επικουρικό γιατρό και πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζόμενων νοσοκομείου Άγιος Σάββας ο οποίος απολύθηκε από την διοικήτρια  (νηπιαγωγό (!)  και σύζυγο του διαβόητου δημοσιογράφου Γ.  Παπαχρήστου) στις 31 Μαρτίου! Συγκέντρωσαν 22 ψήφους κατά τη διαρκεια της συζήτησης του θέματος,  ενώ η αντιπολίτευση είχε 19! Μάλιστα επέλεξαν να φιμώσουν τον γιατρό Κώστα Καταραχιά , οποίος παρίστατο στη διαδικασία! Δεν του έδωσαν το λόγο!

Β΄ Περίπτωση

  26 Απριλίου 2021

 Με τους χρυσαυγίτες πάλι χέρι-χέρι  στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων η δημοτική αρχή του Κώστα Μπακογιάννη μπλόκαρε ψήφισμα ενάντια στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ ,το οποίο κατέθεσε η παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» και στήριξε σχεδόν σύσσωμη η αντιπολίτευση.

  «Για μια ακόμα φορά, ο κ. Μπακογιάννης επέλεξε να λειτουργήσει ως πιστός ακόλουθος των κυβερνητικών σχεδιασμών και κατέφυγε στις ψήφους των υπολειμμάτων της Χρυσής Αυγής , για να εμποδίσει το σώμα να τοποθετηθεί σε ένα ζήτημα που είναι τόσο κρίσιμο για τις ζωές πολλών συνανθρώπων μας»,  αναφέρει η Ανοιχτή Πόλη σε ανακοίνωσή της.

Συμπέρασμα: Βλέποντας αυτόν τον τύπο  , που οι θεοί και οι δαίμονες του ντόπιου κατεστημένου μας πλασάρουν ως την απόλυτη έκφραση του  του μοντέρνου ανθρώπου που υπόσχεται ότι θα μας κάνει να ευτυχήσουμε , μου έρχεται στο νου ο πασίγνωστος αφορισμός του Κάφκα :  «Ο τρόπος που έχει ανασκουμπωθεί γι’ αυτόν τον κόσμο είναι γελοίος ».Και επικίνδυνος , θα πρόσθετα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΤΟ ΦΩΣ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ!

  Νέοι πάπυροι αποκαλύπτουν τις τελευταίες στιγμές του Πλάτωνα 4–5 λεπτά ...