Πέμπτη, Απριλίου 22, 2021

Σφηνάκια (1)

 

 1. Παραλήρημα και κραυγές Γιάννη Λοβέρδου στο OPEN: «Ευτυχώς που μας κυβερνά στην πανδημία ο Μητσοτάκης και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΚΕ!»
Καλά τα λέει ο άνθρωπος. Κάνει συγκρίσεις , με βάση την προϊστορία του κόμματός του. Ασφαλώς έχει υπόψη του την έξοχη διαχείριση των κρατικών υποθέσεων επί Καραμανλή του Β΄, του επονομαζόμενου πιτόγυρου, που χρεοκόπησε τη χώρα και μας οδήγησε στα εθνοσωτήρια μνημόνια, που έφεραν τη γενική ευτυχία στο λαό.
Για φανταστείτε, πράγματι,  να μας κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και να μην ψήφιζε τα νομοσχέδια για την Αντιμεταρρύθμιση στην Παιδεία,  για τη διάλυση της Οικονομίας, για την κομματικοποίηση της  Δημόσιας Διοίκησης και όλων των Δημόσιων Οργανισμών, να μην προκαλούσε  την εξόντωση των Υγειονομικών και των απλών ασθενών με την τρισάθλια διαχείριση της πανδημίας, να μην άφηνε την  αστυνομία να μετατρέπεται σε δυνάστη του πολίτη και να άφηνε ελεύθερα τα Μίντια να επιτελούν το ρόλο τους χωρίς λογοκρισία ...
_____________________________

2.Κατατέθηκε το βράδυ της Τετάρτης από το υπουργείο Δικαιοσύνης τροπολογία  που αλλάζει τον τρόπο διορισμού του/της επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητας. Η νέα Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές  ΔραστηριότητεςΕνώ μέχρι στιγμής η επιλογή γινόταν από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, πλέον, τη δυνατότητα αυτή αποκτούν και οι υπουργοί Οικονομικών από Δικαιοσύνης, με την τροπολογία να ανοίγει παράθυρο για διορισμό συνταξιούχου δικαστικού, κάτι που δεν επιτρεπόταν.

«Ο επί τιμή ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός επιλέγεται μαζί με τον αναπληρωτή του με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης ύστερα από πρόταση του τελευταίου και γνώμη της Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής» σημειώνεται στην τροπολογία.

Ως εκ τούτου, είναι πασιφανές ότι η κυβέρνηση ΔΕΝ απλώνει τα «δίχτυα» της και στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητας, αλλά την καθιστά πιο κομματικά... αξιοκρατική...

Άλλη μία απόδειξη του πώς εννοεί το κράτος των αρίστων η κυβερνησάρα μας .

"Μανιασμένα φυσά ο άνεμος" της αριστείας , θα λέγαμε εμπνεόμενοι από τη γνωστή άρια του Χέντελ (Furibondo spira il vento).




_____________________

3. "Καλογρίτσας εδώ, Καλογρίτσας εκεί , πού είναι ο Καλογρίτσας, ρε παιδιά;" , αναρωτιούνται τα λεβεντόπαιδα Πλεύρης και Μαρκόπουλος στην Προανακριτική .Προανακριτική για Παππά / Έγγραφο «βόμβα» - Ο Καλογρίτσας αναγνωρίζει ότι  χρωστάει 3 εκατ. στον Χούρι | Αυγή Πονεί, μας λέει ο εργολάβος, πολύ  και δεν μπορεί τα πόδια του να πάρει, να κάνει το χρέος του  και να καταθέσει εναντίον του Παππά . Ας όψεται αυτό το καταραμένο εμβόλιο που έκανε και του έκοψε τα ήπατα .

Και βρήκε ευκαιρία αυτός ο σπιούνος  ο Τόμπρας  να τα πει  χύμα και τσουβαλάτα και  να αφαιρέσει ένα προς ένα όλα τα ρούχα του εργολάβου που του είχαν βάλει με τόση επιμέλεια  οι Βένετοι και  Πράσινοι για να κάνει το βασιλιά . Αυτό το κάθαρμα τόλμησε να ισχυριστεί μπροστά στα καλόπαιδα της Δεξιάς πως ό,τι λέγεται  για συναλλαγή μεταξύ Καλογρίτσα και Παππά είναι για τα αμελέτητα του Καράμπελα. Και δεν εσχίσθη το καταπέτασμα του ουρανού. Μυστήριο πράγμα.

Συμπέρασμα : Το ψέμα , κατά την κρίση του σοφού λαού, έχει κοντά ποδάρια, όμως στην περίπτωση του νοσούντος από τον ...εμβολιασμό Καλογρίτσα αποδεικνύεται πως δεν έχει καν ποδάρια.

_____________________

4.Μπάμπης Παπαδημητρίου (Δημοσιογράφος / Βουλευτής ΝΔ) : «Τα λεωφορεία χωρίς παράθυρα είναι προσωρινά, θα πάρουμε άλλα».

Όμως δε μας διευκρίνισε   αν θα πάρουν λεωφορεία με παράθυρα ή παράθυρα με λεωφορεία. Ούτε επίσης αποκάλυψε ότι αυτά, τέλος πάντων , που θα πάρουνε θα είναι μεταχειρισμένα με  leasing στην τιμή των καινούριων , όπως έκαναν με τα σαπάκια λεωφορεία που πήραν και δεν έχουν παράθυρα.

5.

«Κόλαφος» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η έκθεση της οργάνωσης «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» για το 2020 που καταγγέλλει τους «αρίστους»για περιστατικά λογοκρισίας σε ερευνητικά ΜΜΕ που ασκούν κριτική αλλά ταυτόχρονα και καυτηριάζει τον έλεγχο των Μέσων Ενημέρωσης που έλαβαν κρατική χρηματοδότηση μέσω της περιβόητης λίστας Πέτσα, από την οποία αποκλείστηκαν σκανδαλωδώς το Documento και το Κουτί της Πανδώρας. Πρόκειται για ενέργειες που οδήγησαν σε «βουτιά» πέντε θέσεων της χώρας στην κατάταξη των «Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα» για την Ελευθερία του Τύπου.…
Μήπως είδατε τίποτε από όσα καταγγέλλουν οι Δημοσιογράφοι Δίχως Σύνορα να δημοσιεύονται στα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης; Βεβαίως , θα απαντήσετε. Την αναφέρουν όλα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Φυσικά , θα προσθέσουμε εμείς, έχοντας όμως  αφαιρέσει όλο το μέρος της Έκθεσης που αφορά την Ελλάδα. 
Ενοχική αντίδραση διά της γνωστής κοπτοραπτικής  μεθόδου: δημοσιεύουμε τα επαινετικά για την κυβέρνηση και εξαφανίζουμε τα δυσμενή σχόλια.
Οποία αφέλεια! Νομίζουν οι κουτοπόνηροι ότι μπορούν να εξαφανίσουν την αλήθεια, στην εποχή που το διαδίκτυο μεταφέρει εν ριπή οφθαλμού τα πάντα στο κινητό, το τάμπλετ και τον ΗΥ.
 Μόνο τους ηλεκτρονικά αναλφάβητους μπορούν να επηρεάσουν, τα γεροντάκια που περιμένουν καθηλωμένα μπρος στην οθόνη για να δούνε τη Ζαχαρέα και την Κοτσώνη και να πάρουν  μάτι από τους λυσσασμένους για σεξ και χρήμα  "υπερήρωες"  του Survivor.

Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα: Έκθεση – «καταπέλτης» κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη για λίστα Πέτσα και λογοκρισία – 70η θέση για την Ελλάδα


Gerontakos, 22/04/2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Jan Stanislawski (1860-1907)- Polish modernist painter and founder of various innovative art groups-Πολωνός μοντερνιστής ζωγράφος και ιδρυτής διαφόρων καινοτόμων ομάδων τέχνης

Ο Jan Grzegorz Stanisławski (24 Ιουνίου 1860, Vilshana – 6 Ιανουαρίου 1907, Κρακοβία, Αυστροουγγαρία) ήταν Πολωνός μοντερνιστής ζωγράφος, ...