Τρίτη, Απριλίου 27, 2021

Ερευνητές Πανεπιστημίου Οξφόρδης: Η Ελλάδα ανάμεσα στις πρώτες χώρες σε θανάτους από την πανδημία,  αλλά από τις τελευταίες σε εμβολιασμούς!

Όσο η κυβέρνηση Μητσοτάκη πανηγυρίζει το … «success story» των 10.100 θανάτων από τον κορονοϊό (!) και δεν σταματά να «αυτό-κολακεύεται» για τους χειρισμούς της αναφορικά με την πανδημία, τα δεδομένα έρχονται για ακόμη μια φορά να την διαψεύσουν με παταγώδη τρόπο και ακόμη μία «μαύρη» πρωτιά!

Σε έναν πίνακα, που καθημερινά μετρά τα στατιστικά των εμβολιασμών της πανδημίας, η ηλεκτρονική έκδοση “Our World in Data” με έδρα την Αγγλία και ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης , δημοσιεύσει καθημερινά τα ποσοστά εμβολιασμών κάθε χώρας με βάση τα στοιχεία που αποκομίζει από τις κυβερνήσεις και τα Υπουργεία Υγείας κάθε κράτους το προηγούμενο βράδυ.

Όπως φαίνεται και στον πίνακα, η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση από το τέλος στον πίνακα που αναπαριστά το «Πόσοι πολίτες έχουν λάβει έστω μία δόση του εμβολίου για τον covid-19» όμως κατακτά την τέταρτη θέση στην αρχή του πίνακα  ανάμεσα στις «Χώρες με τους περισσότερους θανάτους από την πανδημία» μετά την Βουλγαρία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία.

Οι πίνακες με τα στατιστικά της πανδημίας :

https://pbs.twimg.com/media/Ez-BikpX0AQ8uFJ?format=png&name=mediumhttps://pbs.twimg.com/media/Ez-BGUKXMAEEjzb?format=png&name=medium

Δεν υπάρχουν σχόλια: