Σάββατο, Μαρτίου 13, 2021

Για την εγκληματική και αποικιακού χαρακτήρα σύμβαση της Ελληνικής Κυβέρνησης με την “Ελληνικός Χρυσός"


 Μύλος στη βουλή με όλη την αντιπολίτευση απέναντι από την κυβέρνηση, την οποία καλούν να αποσύρει  τη νέα σύμβαση με την «Ελληνικός Χρυσός».
Αίσθηση, ωστόσο προκάλεσε η τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, την Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021, όπου συζητείται το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την οποία ανανεώνεται η σύμβαση και με τις καταγγελίες να πέφτουν βροχή και η οποία επιδρά σημαντικά στο πολιτικό σκηνικό.

Σε μια χαρακτηριστική αποστροφή της τοποθέτησής του, ο Πάνος Σκουρλέτης τόνισε: «Με αυτά που σκέφτεστε να υπογράψετε, “φλερτάρετε” με την παράβαση καθήκοντος και με την απιστία. Την απιστία, σε βάρος του Δημοσίου Συμφέροντος. Και τα δύο είναι βαριά. Και να γνωρίζετε κ. υπουργέ ότι με την τελευταία συνταγματική αναθεώρηση υπάρχει δυνατότητα, ακόμη και με πρόταση της μειοψηφίας και της αντιπολίτευσης να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή. Διότι αυτό που πάτε να κάνετε, τέτοια ζητήματα εγείρει. Δεν μπορείτε να τα παραδώσετε όλα σε μια εταιρεία».

Το πρώτο μήνυμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση εστάλη. Η δημοκρατία,  λέει η κυβέρνηση,  δεν μπαίνει σε καραντίνα, άρα δικαιούται να νομοθετεί.  Αν όμως η κυβέρνηση εννοεί ότι η ίδια μπορεί , στο όνομα της δημοκρατίας να νομοθετεί όπως θέλει, κάνει λάθος. Γιατί ούτε η αντιπολίτευση μπαίνει σε καραντίνα, αν και πολύ θα το ήθελαν κάποιοι στο Επιτελικό Κράτος. 

Ούτε  φυσικά η δικαιοσύνη μπαίνει σε καραντίνα, που οφείλει να ελέγχει και να αποδίδει ευθύνες. Πολιτικά η κυβέρνηση είναι ήδη εκτεθειμένη, αλλά όπως πάντα , κάνει ότι δεν ακούει. Είχαν προηγηθεί συγκεκριμένες καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για τις σκανδαλώδεις απευθείας αναθέσεις της γενικής γραμματέως αντιεγκληματικής πολιτικής  κυρίας Νικολάου. Αναγκάστηκε να την κατονομάσει ο Τσίπρας ενώπιον του πρωθυπουργού.  Καμία αντίδραση. Τώρα , για πρώτη φορά φαίνεται ότι η αντιπολίτευση αλλάζει τακτική, για να καταστεί σαφές ότι στην δράση υπάρχει αντίδραση. Και έπεται συνέχεια.

 https://blog.moudaniwn.gr/wp-content/uploads/2021/03/koinotita-ierissou.jpg

Η θέση της Κοινότητας Ιερισσού επί της Σύμβασης της Ελληνικής Κυβέρνησης με την “Ελληνικός Χρυσός" Εγκληματική και αποικιακού χαρακτήρα σύμβαση "...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΜΠΗ- Συναυλία μνήμης/ Παρακολουθήστε την μέσω live streaming

  ΤΕΜΠΗ Συναυλία μνήμης Παρασκευή 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στά...