Σάββατο, Μαρτίου 20, 2021

ΜΙΑ ΛΩΠΟΔΥΤΡΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΙΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ

https://i.ytimg.com/vi/oVSz0qEZWI8/maxresdefault.jpg  «Η ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΛΩΠΟΔΥΤΡΙΑ» (Peccato che sia una canaglia/Κρίμα που η κυρία είναι μια απατεώνας)

ΗθοποιοίSophia Loren, Marcello Mastroianni, Vittorio De Sica..  

Ξεκαρδιστική Ιταλική  κωμωδία" , του 1955, που διαθέτει  αξιοθαύμαστη αφηγηματική ευχέρεια και  ταχύ μέχρι εξαντλήσεως  ρυθμό. Η ταινία  λανσάρισε το "μυθικό"  ζευγάρι  Λόρεν-Μαστρογιάνι, που μας έδωσε εξαιρετικές δημιουργίες του νεορεαλιστικού Ιταλικού κινηματογράφου.Peccato sia una canaglia | Roma Ieri Oggi
Moravia.jpg Το φιλμ βασίζεται σε μία από τις  130  "Ρωμαϊκές ιστορίες" που έγραψε ο  Αλμπέρτο Μοράβια (Alberto Moravia)  και δημοσιεύθηκαν σε εφημερίδες και περιοδικά μεταξύ 1948 και 1959, ειδικά στην  Corriere Della Sera και στο φιλολογικό περιοδικό της  .Οι "Ρωμαϊκές ιστορίες" απεικονίζουν όψεις   της καθημερινής ζωής των κατοίκων της Ρώμης , στη δύσκολη δεύτερη μεταπολεμική περίοδο, και  αφηγούνται,  σε πρώτο πρόσωπο,  διάφορα δραματικά ή ευτράπελα  γεγονότα με διαφορετικούς πρωταγωνιστές , που ανήκουν σε όλες τις κοινωνικές ομάδες.


ΥΠΟΘΕΣΗ

 Η πανέμορφη νεαρή  Lina Stroppiani ( Sophia Loren ) χρησιμοποιείται  από την οικογενειακή συμμορία ως δόλωμα για εξαπατά αφελείς  άντρες , που γοητεύονται από τα κάλλη της. Ένας από αυτούς, ο ταξιτζής Paolo Silvestrelli (Marcello Mastroianni), την τελευταία μόλις στιγμή καταφέρνει να σώσει το ταξί του από τα νύχια της συμμορίας, επικεφαλής της οποίας είναι  ο πατέρας της νεαρής. Στην προσπάθειά του να  καταγγείλει στην αστυνομία τη νεαρή κλέφτρα , ο αφελής ταξιτζής μπλέκεται όλο και πιο βαθιά σε μια ιστορία  γεμάτη εκπλήξεις και ευτράπελες ανατροπές με απροσδόκητα αποτελέσματα.

Όλοι οι χαρακτήρες είναι γκροτέσκες φιγούρες που προκαλούν αβίαστο γέλιο , οι πρωταγωνιστές όμως ξεχωρίζουν με τη θυελλώδη σχέση τους , ενώ από κοντά ο μπαμπάς της Λίνας ( Βιτόριο ντε Σίκα) δίνει μία ακόμα απολαυστική ερμηνεία.https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRwKpK4s5HRqVcphmIZCbXyL_FfKFFBA5Hfhx56ISw4reSFQQZcdgk6zeHxuQz6qFIsvjA&usqp=CAU

ΡΟΛΟΙ

ά

Δεν υπάρχουν σχόλια: