Δευτέρα, Μαρτίου 29, 2021

Καλά, δεν ντρέπονται να "στήνουν" τέτοια σκάνδαλα της πλάκας;

Προανακριτική για τον Παππά: Το στοιχείο που ανατρέπει τα πάντα! 

Την Τρίτη η συζήτηση στη Βουλή για την προανακριτική σε βάρος του Νίκου  Παππά | newsbreak

Εδώ και μέρες διακινείται στα δημοσιογραφικά γραφεία μια πληροφορία, που εφόσον επιβεβαιωθεί όχι μόνο θα αποδείξει την προχειρότητα και την ξεκάθαρη κομματική σκοπιμότητα που υποκινεί τη δήθεν γαλάζια «αγωνία για κάθαρση στο τηλεοπτικό τοπίο», αλλά επιπλέον θα οδηγήσει στο μεγαλύτερο φιάσκο στην πολιτική Ιστορία του τόπου.

Γιατί μπορεί οι βουλευτές της συμπολίτευσης στο τέλος να ψηφίσουν αυτό που έχουν ήδη αποφασίσει να ψηφίσουν, ωστόσο οι πολίτες θα έχουν καταλάβει απολύτως την αλήθεια. Και τότε θα κρίνουν αυστηρά –και συνδυαστικά- τόσο τη στάση των βουλευτών όσο και τη στάση των media, που επέλεξαν εδώ και μήνες να κρυφτούν κάτω από τα μουστάκια του Χρήστου Καλογρίτσα. Εφόσον επιβεβαιωθεί η πληροφορία – βόμβα όλα αυτά.

Όμως, πριν φτάσουμε σ’ αυτή…

Ποιος είναι ο καταγγέλλων;  

Το πρώτο πράγμα που ελέγχεται σε τέτοιες -πολιτικής υφής και δικαστικών προεκτάσεων- υποθέσεις δεν μπορεί παρά να είναι η αξιοπιστία των μερών. Και φυσικά –λογικά και αναμενόμενα- ο έλεγχος της αξιοπιστίας ξεκινά από την καταγγελία. Από το ποιος είναι ο καταγγέλλων, δηλαδή. Ως προς αυτό, είναι γνωστό ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας (οι καταγγελίες του οποίου αποτελούν το μοναδικό στοιχείο που επικαλούνται οι βουλευτές της ΝΔ στην πρότασή τους για προανακριτική) συνδέεται προσωπικά με τον πρώην υπουργό Εσωτερικών και στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Τάκη Θεοδωρικάκο (που ακόμη και κατά την αντικατάστασή του από τον Στέλιο Πέτσα τόνιζε πόσο καλή σχέση διατηρεί με τον πρωθυπουργό), καθώς επίσης και ότι σ’ αυτή την υπόθεση λαμβάνει τη νομική καθοδήγηση του Ανδρέα Λοβέρδου (με τη γνωστή εμπλοκή στην υπόθεση Novartis), ο οποίος ξαφνικά -μάθαμε κάποια στιγμή ότι- ανέλαβε δικηγόρος του!

Βέβαια, πριν αναλάβει να τον καθοδηγεί νομικά ο (φίλα προσκείμενος στη ΝΔ επίδοξος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ), Ανδρέας Λοβέρδος και πριν αναβαθμιστεί σε πουλέν της κυβερνητικής κάθαρσης, ο Χρήστος Καλογρίτσας συστήθηκε στο κοινό από τα media ως ο «εργολάβος του ΣΥΡΙΖΑ», που έπαιρνε «έργα από τον Σπίρτζη», όπως κατήγγειλε ο Αδωνις Γεωργιάδης όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Ως προς αυτό, έχει σημασία να τονίσουμε το γεγονός ότι μόλις μία μέρα πριν οι βουλευτές της ΝΔ καταθέσουν την πρόταση για την προανακριτική του Νίκου Παππά, αποκαλύφθηκε ότι η εταιρεία του Καλογρίτσα πήρε ένα μεγάλο έργο από την κυβέρνηση της ΝΔ! Όμως, ούτε ο Αδωνις Γεωργιάδης, ούτε τα media ασχολήθηκαν με αυτή τη λεπτομέρεια…

Πώς εξαφανίζεται μια δικαστική απόφαση!

Μια δεύτερη κρίσιμη λεπτομέρεια που ανακύπτει από την ανάγνωση του κειμένου της γαλάζιας πρότασης για σύσταση προανακριτικής είναι ότι από τα πραγματικά γεγονότα (που θα τεθούν προσεχώς στον θεσμικό έλεγχο) έχει εξαφανιστεί παντελώς μια δικαστική απόφαση (!), κάτι που δεν έχουμε συναντήσει ποτέ στο παρελθόν. Διότι μπορεί η μονομέρεια της αλήθειας, τα «κομματικά γυαλιά» όπως λέγαμε παλιά, να αποτελούν –δυστυχώς διαχρονικά- ίδιον της πολιτικής αντιπαράθεσης στη χώρα μας, ωστόσο ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχαμε φτάσει στο σημείο να αποσιωπάται μια προηγούμενη απόφαση δικαστηρίου, επειδή απλά δεν βόλευε τον κομματικό σχεδιασμό! Πόσο δε μάλλον όταν μιλάμε για την απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου! Του Δικαστηρίου, δηλαδή, στο οποίο είχε προσφύγει νωρίτερα ο Χρήστος Καλογρίτσας καταθέτοντας τους ίδιους ισχυρισμούς αλλά έχασε!

Τι ακριβώς έχασε στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο ο Καλογρίτσας; Τον πλέον κομβικό –για την καταγγελία του- ισχυρισμό ότι τα χρήματα για τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών ήρθαν στην κατοχή του μέσω «εικονικής» σύμβασης με τη CCC. Και τον έχασε παταγωδώς διότι το Διεθνές Δικαστήριο απεφάνθη ότι η συμφωνία του Καλογρίτσα με τη CCC δεν ήταν ούτε εικονική, ούτε άκυρη!

Ωστόσο, οι βουλευτές της ΝΔ στο κείμενό τους υιοθετούν πλήρως την «εικονικότητα» της σύμβασης, χωρίς ούτε καν να αναφέρουν ότι υπάρχει απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου, που διέψευσε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό Καλογρίτσα! Επέλεξαν δηλαδή να εξαφανίσουν τελείως τη δικαστική απόφαση ενός Διεθνούς Δικαστηρίου και να αρκεστούν στις εγχώριες (ήδη διαψευσμένες) καταγγελίες, καταλήγοντας στο σκεπτικό τους ότι «υπάρχουν επαρκέστατες ενδείξεις στον βαθμό αποδείξεων για την εικονικότητα της σύμβασης υπεργολαβίας μεταξύ Τοξότης και CCC».

Είναι δυνατόν να μην γνώριζαν την απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου αυτοί που υπέγραψαν; Προφανώς και τη γνώριζαν. Άρα, την αποσιώπησαν συνειδητά! Στοιχείο που από μόνο του –όποια κι αν είναι η κατάληξη αυτής της ιστορίας- αποτελεί τραγικά αρνητική πρωτοτυπία στην εγχώρια πολιτική αντιπαράθεση.

Και τώρα, πάμε στην πληροφορία – βόμβα

Άλλαξε μέχρι και τον βασικό του ισχυρισμό;

Στο κείμενο των βουλευτών της ΝΔ διαβάζουμε…

«Μετά την ακύρωση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών και παρά την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής επεστράφη το ποσό των 3.000.000 ευρώ στην εταιρεία συμφερόντων του κ. Καλογρίτσα. Καταγγέλλεται ότι με εντολή του κ. Παππά το ποσό αυτό δόθηκε για να εκδοθεί η φιλοκυβερνητική τότε εφημερίδα Documento από την οικογένεια Καλογρίτσα με διευθυντή έκδοσης τον κ. Κώστα Βαξεβάνη…».

Δηλαδή, διαβάζουμε ότι, μόλις πήρε τα χρήματα πίσω ο Καλογρίτσας, τα έβαλε στην εφημερίδα Documento καθ’ υπόδειξην του Νίκου Παππά. Αυτό λένε οι βουλευτές της ΝΔ, γιατί αυτό ακριβώς λέει και ο ίδιος ο Χρήστος Καλογρίτσας στη μήνυσή του (την οποία οι κυβερνητικοί βουλευτές υιοθετούν 100%).

Τώρα, προσέξτε τα γεγονότα, δίνοντας βάση στις ημερομηνίες…

ΓΕΓΟΝΟΣ 1: Η εφημερίδα Documento ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2016

ΓΕΓΟΝΟΣ 2: Τα χρήματα επιστράφηκαν στον Χρήστο Καλογρίτσα («μετά την ακύρωση του διαγωνισμού», όπως καταγγέλλουν οι βουλευτές της ΝΔ) τον Ιανουάριο του 2017! Γιατί, πολύ απλά, είχαν δεσμευθεί υπέρ του δημοσίου και μόνο μετά την απόφαση του ΣτΕ «επεστράφη το ποσό».

Συνεπώς, είναι εκ των πραγμάτων αδύνατον να στέκει ο βασικός ισχυρισμός Καλογρίτσα έτσι όπως τον κατέθεσε στη μήνυσή του (την οποία προφανώς συνέταξε ο δικηγόρος του, Ανδρέας Λοβέρδος και αποτέλεσε τον απόλυτο οδηγό της κυβέρνησης), γιατί πολύ απλά η ίδρυση της εκδότριας εταιρείας είχε προηγηθεί!

Απέναντι, λοιπόν, σε ένα τέτοιο αδιέξοδο… ποια θα μπορούσε να είναι η αντίδραση του καταγγέλλοντος Καλογρίτσα (με δικηγόρο τον Ανδρέα Λοβέρδο); Μα, να αλλάξει –ακόμη και αυτόν- τον βασικό ισχυρισμό του, μεσούσης της διαδικασίας! Δηλαδή να αυτό-ακυρωθεί, ισχυριζόμενος τώρα ότι τελικά δεν ήταν αυτά τα 3 εκατομμύρια στα οποία αναφερόταν αλλά κάποια άλλα (που προφανώς δανείστηκε από κάπου, από κάποιον, κάποτε;) που είχε ξεχάσει αρχικά να αναφέρει!

Κάτι που φυσικά –αν επιβεβαιωθεί- θα οδηγήσει στην απόλυτη καταρράκωση της αξιοπιστίας του και θα αποτελέσει τον απόλυτο εξευτελισμό για όσους έκαναν ευαγγέλιο τα επιχειρήματα Καλογρίτσα.

Πάντως, οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών αυτό λένε, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται! Και δεν είμαστε οι πρώτοι που τις δημοσιεύουμε. Έχουν ξαναγραφτεί, χωρίς να υπάρξει ούτε ειρωνικός σχολιασμός από την άλλη πλευρά ούτε φυσικά διάψευση. Ότι ο Καλογρίτσας (με δικηγόρο τον Ανδρέα Λοβέρδο), όταν κατάλαβε ότι έπεσε σε τοίχο, άλλαξε την καταγγελία του!

Επαναλαμβάνουμε: Εάν αποδειχθεί κάτι τέτοιο και οι υπογράφοντες βουλευτές της ΝΔ δεν ζητήσουν συγγνώμη από τον Νίκο Παππά, τότε θα μιλάμε για τον απόλυτο εξευτελισμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, χωρίς κανέναν αστερίσκο….

Αντί για υστερόγραφο, μια απλή ερώτηση: Στην Ελλάδα του 2021, αν ένα κανάλι έχει αποφασίσει να στηρίζει ένα συγκεκριμένο κόμμα, αυτό θεωρείται παράνομο όφελος για το κόμμα; Και αυτό το καταγγέλλει η ΝΔ; Στα σοβαρά τώρα; (sic)

Πηγή:  newsique.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: