Δευτέρα, Μαρτίου 29, 2021

Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ: το νέο βιβλίο της Αλμπέρτα Τσοπανάκη

"Η μοίρα των κατατρεγμένων που ζητήσανε ελπίδα και πατρίδα στα μαύρα νερά του Αιγαίου χτυπά αδυσώπητα πνίγοντάς τους. Όμως μια μικρή ζωή είχε άλλη τύχη. Διασώζεται.
Μία άγνωστη γυναίκα παίρνει μαζί της το μωρό κρυφά, θα το βαπτίσει σε μια λίμνη όπου βρέθηκαν μόνοι... Θα το βγάλει "σταλίτσα", το καρμικό δέσιμο αυτών των δύο υπάρξεων αίφνης ξεκινάει. Αρχίζει να του εξιστορεί παραβολικά μέσα από παραμύθια, όλα τα ανθρώπινα μυστικά - συνήθειες, προετοιμάζοντάς το για την άγνωστη και με ιδιαίτερους ρυθμούς κοινωνία των ανθρώπων. Ενώ αναπτύσσεται μια πρωτόγνωρη αίσθηση της μητρότητας ανάμεσα στη γυναίκα και τον "σταλίτσα"."
 
https://www.paratiritis-news.gr/wp-content/uploads/2021/03/tsopanaki-scaled.jpgΔιαδικτυακή Παρουσίαση του Βιβλίου της Αλμπέρτα Τσοπανάκη «Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ» των εκδόσεων Πολιτεία. 
 
  Διαβάζει και μιλά ο Λεωνίδας Κακούρης, ηθοποιός (ο Δούκας των Άγριων Μελισσών), o Λέανδρος Πολενάκης, κριτικός θεάτρου, συγγραφέας Λουκάς Θάνος, σκηνοθέτης, ηθοποιός. Διαβάζει η Αθηνά Παππά, ηθοποιός, και  η Αλμπέρτα Τσοπανάκη, ηθοποιός, σκηνοθέτης, συγγραφέας. Συντονίζει/παρεμβαίνει η Ελένη Καρασαββίδου, Συγγραφέας, Πανεπιστημιακός .
 
 «Η μοίρα των κατατρεγμένων που ζητήσανε ελπίδα και πατρίδα στα μαύρα νερά του Αιγαίου χτυπά αδυσώπητα πνίγοντάς τους… Όμως μια μικρή ζωή είχε άλλη τύχη… Διασώζεται… ‘’Την κυρίεψε ο φόβος συνειδητοποιώντας ότι είναι ολομόναχη και άρχισε να μετράει τα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών της. Τα μετρούσε με μανία επαναλαμβάνοντας συνεχώς τους αριθμούς, ένα, δύο, τρία, δεκαεπτά, δεκαεννέα, είκοσι. Επιτάχυνε το μέτρημα εφιαλτικά λες και βρισκόταν σε ψυχωτική εγρήγορση. Έχω είκοσι δάχτυλα είπε στο τέλος ήρεμη. Ύστερα άρχισε να μετράει τα μάτια της, ένα, δύο, φώναξε, διερωτήθηκε τι ακριβώς σήμαινε η αλήθεια. Για να απαντήσει στον εαυτό της ότι η αλήθεια είχε είκοσι δάχτυλα και δύο μάτια…’»

Δεν υπάρχουν σχόλια: