Σάββατο, Μαρτίου 27, 2021

Πάσα ομοιότητα με τον πλειοδότη αυτού του διεθνή δαγωνισμού είναι... μονοζυγωτική

 

Gerontakos, 27/3/2021


Self test κορονοϊού. Το σκάνδαλο της ΝΔ σε 4 απλά βηματάκια...

1️.Δευτέρα 22/3 : ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος ανακοινώνει πως «σύντομα» θα παρέχονται «δωρεάν» τεστ κορονοϊού σε ολους τους πολίτες κάθε εβδομάδα απλά με επίδειξη του ΑΜΚΑ στο φαρμακείο της γειτονιάς. Σφοδρές αντιδράσεις για την εγκυρότητα των τεστ και το ποσο εφικτό είναι αυτό. 

2️.Τετάρτη 24/3, πρωί: η Siemens λαμβάνει έγκριση καταχώρησης των self test της στην λίστα BfArM. Η εταιρεία έχει παράξει εκατομμύρια από αυτά. 

3️.Τετάρτη 24/3, μεσάνυχτα: το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Πολιτική Προστασία προχώρησαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την «επείγουσα προμήθεια έως και 10 εκατομμυρίων ταχέων διαγνωστικών τεστ με τη διαδικασία self-testing», με διαδικασίες fast track, καταληκτική ημερομηνία προσφορών τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 27. Στη προκήρυξη επίσης αναφέρεται πως τα δέκα εκατομμύρια τεστ θα πρέπει να παραδοθούν μέσα σε επτά ημέρες.  Η προκήρυξη αναφέρει επίσης πως απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής στον διαγωνισμό είναι η εταιρεία να πληροί την προϋπόθεση 

4️.Τετάρτη 24/3, λίγο πιο μετά. Εκδίδεται  «Απόφαση Ανάληψης Υποχρέωσης» που δημοσιεύτηκε επίσης μέσα στη νύχτα στο Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων (Προμηθεύς), με την οποία ανακοινώνεται πως εγκρίνεται η δέσμευση πίστωσης ύψους 40.000.000 ευρώ για την πληρωμή των 10.000.000 τεστ, γεγονός που σημαίνει πως το τεμάχιο εκτιμάται σε τιμή 4 ευρώ.

Με λίγα λόγια, η κυβέρνηση ανακοινώνει ένα καθυστερημένο και μη ρεαλιστικό πρόγραμμα τεστ και μέσα σε δυο μέρες φωτογραφίζει ακριβώς ποια εταιρία θα το τρέξει και ακριβώς πόσο θα κοστίσει. Τέσσερα ευρώ το τεστ. 

Τα βλέπει αυτά ο Χριστοφοράκος και γελάει ενώ παίρνει τηλέφωνο τον Κουλη στα τηλέφωνα Siemens που του είχε «χαρίσει»....

ksipnistere.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: