Τετάρτη, Ιανουαρίου 27, 2021

 

Τα σκουπίδια που σερβίρουν τα Μέσα γιατί «αυτά θέλει ο κόσμος» είναι ένα τεράστιο ψέμα

Τα σκουπίδια που σερβίρουν τα Μέσα γιατί «αυτά θέλει ο κόσμος» είναι ένα τεράστιο ψέμα

To πολύ ενδιαφέρον #FACT της Βίβιαν Ευθυμιοπούλου.

Τί είναι αυτό το #FACT; Είναι ένα newsletter που μοιάζει με δελτίο ειδήσεων. Κάθε ημέρα επιλέγουν τις σημαντικότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο και, όπως λένε, αφού πρώτα «φιλτράρουμε τον θόρυβο, τις φήμες, τα παραπολιτικά, τα κουτσομπολιά που πιο πολύ συσκοτίζουν παρά ενημερώνουν». Το newsletter αποστέλλεται κάθε βράδυ, γύρω στις 8, με e-mail. Είναι ειδήσεις ή γνώμη; Την απάντηση τη δίνουν οι ίδιοι: «Προσπαθούμε η αρχική παρουσίαση της είδησης να παραπέμπει σε καθαρά ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, στην πλειονότητά τους ελληνόγλωσσες. Ό,τι ακολουθεί, είναι η δική μας ματιά στο θέμα. Βέβαια, ακόμα και η επιλογή και η ιεράρχηση των ειδήσεων, αποτελούν αυτοτελώς και μια έκφραση γνώμης».

Η Βίβιαν Ευθυμιοπούλου έδωσε κάποια επιπλέον στοιχεία στο Twitter: «Το newsletter το διαβάζουν τουλάχιστον 6000 χρήστες, συνήθως περισσότεροι αλλά παίρνω το κατώτατο όριο (είναι εγγεγραμμένοι 10 χιλ), είναι μια "εφημερίδα" με πολύ καλή κυκλοφορία (μετράμε open rate όχι click). Όχι άσχημα. Αυτό που με έχει εντυπωσιάσει είναι ότι οι χρήστες κλικαρουν για να μάθουν περισσότερα τα πιο "δύσκολα» θέματα"».

Ξέρετε, αν βρείτε τρία τέσσερα καλά newsletters μπορείτε να έχετε σίγουρη και ασφαλή βάση ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...