Κυριακή, Ιανουαρίου 31, 2021

Tα Μιντιακά μαστόρια στο παπατζιλίκι και τα συχωροχάρτια που δίνουν στους ανίκανους που μας κυβερνούν

 

Δεν φταίει ο Κούλης σε τίποτα, φταίει η μοίρα μας και το κακό μάτι …

Διαβάζω κάποια από τα επιχειρήματα που προβάλει το διαπλεκόμενο μιντιακό σύστημα, του «σοβαρού» βεβαίως – βεβαίως, το οποίο έχει αναλάβει, εργολαβικά, να αποκαθάρει και να ξεπλύνει τα έργα και τις ημέρες του Κούλη και της ακροδεξιάς νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του, και σκέφτομαι ότι απλά μας θεωρούν ηλίθιους. Έτσι ευθέως, στα ίσια και κατάμουτρα.

Τα επιχειρήματα τους, σαθρά κι ανυπόστατα, δεν στέκουν ούτε σε απλό ταρακούνημα κριτικής. Ο στόχος προφανής: να αθωώσουν την κυβέρνηση από τα τραγικά λάθη της και τα πολιτικά της εγκλήματα και να βγάλουν την αντιπολίτευση φαιδρή, αναξιόπιστη και ανήμπορη να καταθέσει εναλλακτική πρόταση και στρατηγική για τη χώρα.

Ο Κούλης και η ακροδεξιά νεοφιλελέ κυβέρνηση του, οι περισσότεροι ανίκανοι αλαζόνες και φανφαρόνοι τίποτες, έχουν, λέει, κερδίσει το ακαταλόγιστο και την κατανόηση της κοινωνίας. Οι πολίτες δηλαδή αναγνωρίζουν το ελαφρυντικό ότι η κυβέρνηση στριμώχτηκε στη γωνία καθώς είχε να αντιμετωπίσει, από την αρχή που ανέλαβε, αλλεπάλληλες κρίσεις, και μάλιστα τεράστιες σε ποσότητα και μέγεθος. Μα τι λένε οι αβανταδόροι; Ποια ποσότητα και ποιο μέγεθος κρίσεων; Παρέλαβαν μία χώρα στο ξεκίνημα της ανάκαμψης, με το οικονομικό τακτοποιημένο, όχι λυμένο, με το μεταναστευτικό διαχειρίσιμο και τα εθνικά «αντιμετωπίσιμα», βάσει μίας στρατηγικής που απέδιδε καρπούς και έλυνε γόρδιους δεσμούς, όπως το «Μακεδονικό».Διαβάζουμε επίσης από τους «ξεπλυματίες», πως οι κρίσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση του Κούλη, ήταν εξωγενείς και δεν έφταιγαν οι επιλογές και οι χειρισμοί της. Σιγά μην ήταν εξωγήινες και ATIA. Μάλλον μας θεωρούν …ούφο! Σαφέστατα η πανδημία του κορωνοϊού ήταν εξωγενής και φερτή, αλλά η διάλυση της οικονομίας, η όξυνση στο μεταναστευτικό, το χάος στα εθνικά ζητήματα και κυρίως οι αδυναμίες στη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας και στη Παιδεία, δεν ήρθαν απέξω, ούτε τους έστειλε η μοίρα για να μας δοκιμάσει. Τα χρεώνεται αυτούσια κι ολόκληρα η κυβέρνηση, που είχε και έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης. Είναι καταφανές ότι οι άνθρωποι το μόνο που ξέρουν κι έμαθαν όλα τα χρόνια που διοικούσαν τη χώρα, είναι να βγάζουν λεφτά για κολλητούς και να χρεώνουν το δημόσιο με το ανάλογο πάντα επιμίσθιο, να διορίζουν με ρουσφέτια και να ελέγχουν το κράτος, οριζοντίως και καθέτως, και πάνω απ’ όλα να πουλάνε «φύκια για μεταξωτές κορδέλες», δηλαδή επικοινωνία και διαπλοκή. Είναι μαστόρια στο παπατζιλίκι.  

Πάμε τώρα και στην κορύφωση και αποθέωση των επιχειρημάτων των φίλων του Πέτσα, που υποστηρίζουν πως η κατακαημένη η κυβέρνηση της ΝΔ δεν φταίει για τίποτα, διότι δεν πρόλαβε, δεν πρόκαμε, λόγω των απροσδόκητων και μεγάλων κρίσεων, να ασκήσει την πολιτική της. Περιορίστηκε δηλαδή αποκλειστικά στο τιτανοτεράστιο έργο της διαχείρισης των κρίσεων, οπότε κρίνεται λιγότερο αυστηρά. Γι’ αυτόν το λόγο και οι δημοσκοπήσεις παραμένουν υψηλές υπέρ της κυβέρνησης και κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν μπορεί να κερδίσει πόντους. Άσφαιρη δηλαδή η αντιπολίτευση και ο Κούλης, σταθερά, κούκλος, παιχταράς και καταλληλότερος, να προτάσσει το τριχωτό στήθος και στο εμβόλιο!

Πρόκειται βέβαια για προπαγανδιστικά ψέματα με το τσουβάλι, που προφανώς απευθύνονται σε αμνήμονες κι ελαφρόμυαλους ηλίθιους. Διότι η ΝΔ και ο Κούλης έδειξαν πραγματικά τι μπορούν και τι θέλουν να κάνουν. Γιατί στη «βράση κολλάει το σίδερο» και στα δύσκολα δοκιμάζονται οι χαρακτήρες, οι ιδέες και φαίνονται οι ικανότητες και οι πραγματικές προθέσεις. Όχι στα απλά και στα χαλαρά. Τα φαινόμενα διάλυσης σε όλους τους τομείς δεν ήρθαν ουρανοκατέβατα, ούτε μας έχουν ματιάσει. Είναι η ακραία νεοφιλελεύθερη αυταρχική – αντιδημοκρατική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη που τα μεθοδεύει και τα προκαλεί, διότι εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα και πληρώνει προεκλογικά γραμμάτια.   

Για όλα φταίνε οι πρώην, οι λαϊκιστές και οι ψεύτες…   

Όλως παραδόξως βέβαια, τα παραπάνω επιχειρήματα δεν ισχύουν για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος το 2015, παρέλαβε μία χώρα χωρίς κανένα πρόβλημα, με όλα τα μείζονα ζητήματα λυμένα και τακτοποιημένα. Τουτέστιν δεν υπήρχε χρεωκοπία και η χώρα χρεοκόπησε μετά τη συμφωνία τον Ιούλη του 2015, άσχετα αν τα λουκέτα και οι άνεργοι ήταν εκατοντάδες χιλιάδες και οι πολίτες αυτοκτονούσαν και έτρεχαν στα συσσίτια και στα κοινωνικά φαρμακεία, ιατρεία και παντοπωλεία. Να θυμίσουμε πως τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου του 2015, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ την ψήφισαν με πόδια και με χέρια…

Επίσης η κρίση, οικονομική, πολιτική και κοινωνική, και φυσικά τα μνημόνια, δεν ήρθαν απέξω ούτε ήταν αλλωνών ή προηγούμενων κατορθώματα, αλλά ήταν δημιουργήματα της κωλοτούμπας του «ψεύτη» Τσίπρα. Ανάλογα η κυβέρνηση του είχε όλο τον καιρό και την ευχέρεια να ασκήσει την πολιτική της, αλλά δεν το έπραξε διότι επέλεξε τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία. Τόσο απλά και ξάστερα.

Τώρα, πόσοι πείθονται από το σύστημα προπαγάνδας υπέρ της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι ένα ερώτημα που μένει να απαντηθεί στην πράξη το επόμενο διάστημα, και όπως φαίνεται αυτή η ώρα δεν θα αργήσει. Το ψεύδος όμως, όπως λέει ο λαός, αυτός που δήθεν δίνει ελαφρυντικά στον Κούλη και την παρέα του, έχει κοντά ποδάρια, γιατί «μπορεί να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο, μπορεί να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ, αλλά δεν μπορείς να τους κοροϊδεύεις όλους για πάντα»…

*Ο Φίλιππος Δεργιαδές, είναι δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ακόμα και καθηγητές πανεπιστημίων συλλαμβάνονται στις ΗΠΑ όταν καταγγέλλουν τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

  Η Μαργαρίτα Συγγενιώτη έγραψε στο προφίλ της στο Facebook το παρακάτω σχόλιο , το οποίο ευχαρίστως προσυπογράφουμε και αναρτούμε:   «Η Νόε...