Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2021

Σήμερα πάμε Μέγαρο

 https://www.megaron.gr/wp-content/uploads/2021/01/KAMERATA-PETROU-1920%CE%A71080-20-21.jpg

Οι Μουσικοί της Καμεράτας- Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής
Γιώργος Πέτρου
Streaming Δωρεάν εδώ

Οι Μουσικοί της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, γνωστοί διεθνώς με την ονομασία Armonia Atenea, συνεχίζουν την λαμπρή πορεία τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μετά από θριαμβευτικες εμφανίσεις στο Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής του Bayreuth, στο θρυλικό Theater an der Wien της Βιέννης και την εμβληματική αίθουσα Concertgebouw του Άμστερνταμ, παρουσιάζουν με χορηγία του βρετανικού Linbury Trust και σε συμπαραγωγή με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μια σειρά από τέσσερεις μαγνητοσκοπημενες θεματικές συναυλίες με έμφαση στις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας και τα όργανα εποχής.

Στη συναυλία αυτή θα ακουστεί το Κοντσέρτο για φορτεπιάνο σε ντο μείζονα Κ. 415, με σολίστ τον ίδιο τον Γιώργο Πέτρου, που θα το ερμηνεύσει σε αντίγραφο του οργάνου (Walter, 1789) στο οποίο ο Μότσαρτ συνέθεσε μερικά από τα διασημότερα κοντσέρτα του. Το ηχόχρωμα και οι δυνατότητες του συγκεκριμένου φορτεπιάνο, σε συνδυασμό με τα όργανα εποχής που χρησιμοποιούνταν κατά τα τέλη του 18ου αιώνα, δίνουν άλλη διάσταση στις ερμηνείες των Μουσικών της Καμεράτας, καθώς αγγίζουν την ηχητική αισθητική εκείνης της εποχής. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται από την αριστουργηματική Συμφωνία σε ντο μείζονα K. 425 με την επωνυμία «Linz» [«Λιντς»].

 

Η προβολή θα παραμείνει διαθέσιμη σε όλες τις πλατφόρμες μέχρι τις 26/1/2021.

 

Συμπαραγωγή: Οι Μουσικοί της Καμεράτας -Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής & Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Με τη χορηγία του Linbury Τrust

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: «Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη να κάνουν ένα βήμα μπροστά»

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: Τι να κάνουμε anoixtoparathyro.gr 19 Απριλίου 2024 Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη ...