Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2021

Οι "άριστοι" λοιδόρησαν την πρότασή του για τα εμβόλια, οι "κουτόφραγκοι" την υιοθέτησαν

ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΧΛΕΥΑΣΕ  Ο ΤΙΤΑΝΟΑΣΗΜΑΝΤΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΕΝΤΕΣ ΕΜΒΟΛΙΩΝ;Makedonia: Η «έξυπνη» κίνηση του Μητσοτάκη με τη Google έκανε το Twitter να  «κλαίει» | Documento

"Στερείται οποιαδήποτε σοβαρότητας η πρόταση Τσίπρα να πάρουμε τις πατέντες και να παρασκευάζουμε στην Ελλάδα τα εμβόλια. Αυτό που βλέπω δεν είναι αντιπολίτευση, αλλά απογοήτευση"  

_______________________

ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΣΚΑΡΦΙΣΤΕΙ  ΝΑ ΜΑΣ  ΠΕΙ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ; ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ  ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΠΟΝΕΙ ΤΙΣ ΚΑΗΜΕΝΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΠΟΥ  ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΟΥΝ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ  ΣΤΑΓΟΝΟΜΕΤΡΟ;



 Συμβούλιο της Ευρώπης: «Ναι» στην πρόταση Τσίπρα για άρση πατέντας στα  εμβόλια - Magnesia News


Συμβούλιο της Ευρώπης: «Ναι» στην πρόταση Τσίπρα για άρση της πατέντας στα εμβόλια

ethnos.gr Newsroom

 

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σχολιάζουν πως η επικαιρότητα της πρότασης του Αλέξη Τσίπρα αναδεικνύεται και από την πρόσφατη υπαναχώρηση των εταιρειών παραγωγής των εμβολίων από τις δεσμεύσεις τους για μαζικές παραδόσεις των εμβολίων

Τη λογική της αναγκαιότητας άρσης της πατέντας των εμβολίων για τον κορονοϊό που είχε προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας υιοθέτησε το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Για την ακρίβεια υπερψήφισε (72 υπέρ, 16 κατά) τροπολογία της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, μετά από πρωτοβουλία του Γιώργου Κατρούγκαλου, η οποία ζητά από το Συμβούλιο της Ευρώπης να υιοθετήσει την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, ώστε  να αντιμετωπιστούν τα εμβόλια κατά του κορονοϊού ως δημόσιο αγαθό.

O εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με δήλωσή του σχολίασε πως «ο κ. Μητσοτάκης χλεύασε την πρόταση πολλών επιστημόνων που επανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με τις πατέντες των εμβολίων» και κάλεσε τον πρωθυπουργό σε σχέση με όσα συμβαίνουν αναφορικά με το εμβόλιο να αναλάβει σήμερα κιόλας «ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την άρση στις πατέντες των εμβολίων».

Σύμφωνα με την τροπολογία, «οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα κράτη θα πρέπει να ξεπεράσουν τα εμπόδια και τους περιορισμούς πνευματικής ιδιοκτησίας από τις πατέντες των εμβολίων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η γενικευμένη παραγωγή και διανομή των εμβολίων σε όλες τις χώρες και όλους τους πολίτες».

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σχολιάζουν πως η επικαιρότητα της πρότασης του Αλέξη Τσίπρα αναδεικνύεται και από την πρόσφατη υπαναχώρηση των εταιρειών παραγωγής των εμβολίων από τις δεσμεύσεις τους για μαζικές παραδόσεις των εμβολίων. Επίσης, αναδεικνύουν μία ακόμη πτυχή του προβλήματος είναι που αφορά στην ανάγκη να εξασφαλιστεί πρόσβαση στα εμβόλια, όχι μόνον στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης αλλά και στις γειτονικές χώρες, όπως αυτές των Δυτικών Βαλκανίων. Κι αυτό όχι μόνο για προφανείς ανθρωπιστικούς λόγους, αλλά και για να περιοριστεί ο κίνδυνος εστιών μετάδοσης του ιού.

Η Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης αποδέχθηκε με επίσης μεγάλη πλειοψηφία (99-10) την πρόταση Σοσιαλδημοκρατών και Φιλελεύθερων (ALDE) να απορριφθεί κάθε ιδέα για μη αποκλειστικά ιατρική χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, όπως προτείνει ο κ. Μητσοτάκης. 

Καλεί κράτη και Ευρωπαϊκή Ενωση «να (το) χρησιμοποιούν μόνο για τον καθορισμένο σκοπό παρακολούθησης της αποτελεσματικότητας του εμβολίου, των πιθανών παρενεργειών και των ανεπιθύμητων ενεργειών», βάσει του εξής σκεπτικού: «Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως «διαβατήριο εμβολιασμού» (στα σύνορα, στις αεροπορικές πτήσεις ή για πρόσβαση σε υπηρεσίες). Τέτοια χρήση θα ήταν αντιεπιστημονική, ελλείψει δεδομένων σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων ως προς τη μεταδοτικότητα, τη διάρκεια οποιασδήποτε αποκτηθείσας ανοσίας, καθώς και το ποσοστό «αποτυχίας» παραγωγής ανοσίας λόγω νέων μεταλλάξεων, ιικού φορτίου και καθυστερημένων δεύτερων δόσεων . Παρόμοια χρήση θα δημιουργούσε επίσης προβλήματα απορρήτου και, λαμβάνοντας υπόψη την περιορισμένη διαθεσιμότητα των εμβολίων, μπορεί να διαιωνίσει και να ενισχύσει τις πρακτικές αποκλεισμού και διακρίσεων».

Υπέρ της φύσης του εμβολίου ως παγκόσμιου δημόσιου αγαθού και κατά της χρήσης του πιστοποιητικού εμβολιασμού, κατά την πρόταση Μητσοτάκη, τοποθετήθηκε και ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας  Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus. Νωρίτερα, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, παρουσία του Dr Ghebreyesus,  υπερψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία σχέδιο απόφασης για τον εμβολιασμό κατά του ιού κορονοϊού με τίτλο: «Εμβόλια Covid-19: ηθικά, νομικά και πρακτικά ζητήματα». Η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί την κυβέρνηση της ΝΔ να λάβει σοβαρά υπόψη της τις αποφάσεις αυτές και να προσαρμόσει ανάλογα την πολιτική της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιστροφή στην Άνοιξη με κακό καιρό: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ για Παρασκευή και Σάββατο

      emy.gr Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) https://www.boatfishing.gr/wp-content/uploads/2018/09/ektakto-deltio-thyellodon-an...