Τετάρτη, Ιανουαρίου 27, 2021

Σημαντικές Οδηγίες για την Παρακολούθηση της Ημέρας Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος - Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, ώρα 19:00

 

Σημαντικές Οδηγίες για την Παρακολούθηση της Ημέρας Μνήμης Ολοκαυτώματος

 

Αγαπητοί φίλοι,
Την Τέταρτη 27 Ιανουαρίου 2021 στις 19:00, όπως ήδη γνωρίζετε,
θα πραγματοποιηθεί η διαδικτυακή εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων Ολοκαυτώματος με τίτλο «Νότες Φρίκης». 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση σε αυτό το link www.athjcom.gr/imera-mnimis ή εναλλακτικά μέσα από τη σελίδα της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών στο Facebook.

(ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν έχετε λάβει email επιβεβαίωσης με άλλο link  μετά την εγγραφή σας, παρακαλούμε αγνοήστε το)

Στην περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο τεχνικό πρόβλημα μπορείτε να καλέσετε στο 210 2205917 την ημέρα της εκδήλωσης.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 19.00 και δεν θα είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο μετά το τέλος της. 

Υπενθυμίζουμε ότι κατά την πρωινή τελετή κατάθεσης στεφάνου στο Μνημείο Ολοκαυτώματος από την ΠτΔ κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου απαγορεύεται αυστηρά η προσέλευση κοινού, λόγω των μέτρων για τον Κορονοϊό.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία απευθυνθείτε στο sec@athjcom.gr.
 

 


Περισσότερα για την φετινή εκδήλωση
Το θέμα της φετινής εκδήλωσης με τίτλο «Νότες Φρίκης», είναι αφιερωμένο στην παράδοξη ύπαρξη της Μουσικής στα στρατόπεδα εξόντωσης. Αν και η χρήση της Μουσικής  στα στρατόπεδα κάλυπτε πολλούς τομείς, η εκδήλωση θα επικεντρωθεί στη χρήση της ως συνοδεία των μελλοθανάτων στους θαλάμους αερίων, δηλαδή ως διακόσμησης του πόνου.
Την εκδήλωση θα ανοίξουν Έλληνες επιβιώσαντες όμηροι των στρατοπέδων συγκέντρωσης ανάβοντας τα κεριά της επτάφωτης λυχνίας, τιμώντας έτσι τη μνήμη όσων χάθηκαν από το ναζιστικό καθεστώς.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συνέντευξη με τον κ. Μαργαρίτη Σχοινά,  Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με το χαρτοφυλάκιο της προώθησης του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, στην αρθρογράφο/επικοινωνιολόγο Βίβιαν Ευθυμιοπούλου. Ο κ. Αντιπρόεδρος μιλάει για τις μνήμες του από τη Θεσσαλονίκη και αναπτύσσει τις πρωτοβουλίες της ΕΕ σχετικά με την αντιμετώπιση του αντισημιτισμού και του ρατσισμού. 
Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών κ. Αλβέρτος Ταραμπουλούς και ο Πρέσβης του κράτους του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Γιόσι Αμράνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ακόμα και καθηγητές πανεπιστημίων συλλαμβάνονται στις ΗΠΑ όταν καταγγέλλουν τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

  Η Μαργαρίτα Συγγενιώτη έγραψε στο προφίλ της στο Facebook το παρακάτω σχόλιο , το οποίο ευχαρίστως προσυπογράφουμε και αναρτούμε:   «Η Νόε...