Τετάρτη, Ιανουαρίου 27, 2021

Διδάσκοντες Πανεπιστήμιου Οξφόρδης: Δεν έχουμε πανεπιστημιακή αστυνομία!


Διδάσκοντες Πανεπιστήμιου Οξφόρδης: Δεν έχουμε πανεπιστημιακή αστυνομία!

 
3-4 λεπτά

Διδάσκοντες Πανεπιστήμιου Οξφόρδης: Δεν έχουμε πανεπιστημιακή αστυνομία
 Την ύπαρξη πανεπιστημιακής αστυνομίας στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης διαψεύδουν οι εργαζόμενοι του πανεπιστημίου

Την ύπαρξη πανεπιστημιακής αστυνομίας στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης διαψεύδουν οι εργαζόμενοι του πανεπιστημίου, ανάμεσα στους οποίους είναι και διδάσκοντες, ενώ χαρακτηρίζουν «ανησυχητική» την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να ιδρύσει αστυνομικό σώμα στα πανεπιστήμια.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι και οι διδάσκοντες του πανεπιστημίου της Οξφόρδης διευκρινίζουν ότι η φύλαξη των χώρων του πανεπιστημίου γίνεται από υπαλλήλους του πανεπιστημίου.

Τέλος, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους Έλληνες και Ελληνίδες συναδέλφους τους αλλά και στους φοιτητές που αντιτίθενται στην ίδρυση του ειδικού σώματος από την κυβέρνηση «χωρίς να έχει πλήρως ερευνήσει εναλλακτικές λύσεις είναι ανησυχητική και δεν είναι σύμφωνη με την καλή πρακτική».

Η ανακοίνωση του Σωματείου εργαζομένων

Αναλυτικά, η απόφαση του Σωματείου εργαζομένων του πανεπιστημίου της Οξφόρδης:

Το Σωματείο της Οξφόρδης επισημαίνει ότι το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δεν έχει πανεπιστημιακή αστυνομία, και ότι η φύλαξη των χώρων του Πανεπιστημίου λαμβάνει χώρα από υπαλλήλους του Πανεπιστημίου.

Το Σωματείο της Οξφόρδης θεωρεί ότι η πρόθεση της Ελληνικής Κυβέρνησης να ιδρύσει ειδικό αστυνομικό σώμα για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια χωρίς εκτεταμένη διαβούλευση και χωρίς να έχει πλήρως ερευνήσει εναλλακτικές λύσεις είναι ανησυχητική και δεν είναι σύμφωνη με την καλή πρακτική.

Το Σωματείο της Οξφόρδης εκφράζει την αλληλεγγύη του στους Έλληνες και τις Ελληνίδες συναδέλφους/ισσες, φοιτητές/τριες, γονείς και πολίτες που αντιτίθενται στην ίδρυση ειδικής πανεπιστημιακής αστυνομίας, μια κίνηση που δεν φαίνεται ικανή να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στην Ελλάδα, όπως η χρόνια υποχρηματοδότηση (συμπεριλαμβανομένων των κονδυλίων για φύλαξη) και οι περικοπές προσωπικού.

Το Σωματείο της Οξφόρδης αποφάσισε να εκδώσει και να δημοσιεύσει αυτή τη δήλωση, μεταξύ άλλων και σε σχετικά μέσα ενημέρωσης, χρησιμοποιώντας τα μέσα που βρίσκονται στη διάθεση του Σωματείου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...