Κυριακή, Ιανουαρίου 03, 2021

Πρόσωπα που ξεχώρισαν το 2020 (1)

Μερικές ασυναγώνιστες χοντράδες που έχει πει κατά καιρούς ο Κυριάκος  Μητσοτάκης | LiFO 

Κυριάκος Μητσοτάκης: ο ανέμελος ντελιβεράς του μεγάλου κεφαλαίου

 

Ούτος εστί  το φως του κόσμου· ο ακολουθών αυτώ ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ ' έξει το φως της ζωής και  θα διοριστεί ως σύμβουλος στην αυλή του (500 , εκ των οποίων 150 ...δημοσιογράφοι!), ή  μπορεί να γίνει διοικητής νοσοκομείου, γενικός γραμματέας υπουργείου, μετακλητός δημόσιος υπάλληλος, διοικητής οργανισμού και ό,τι άλλο επιθυμεί η ψυχή του.

Ακολουθώντας πιστά την πολιτική του αείμνηστου πατέρα του, ρουσφετολογεί ασύστολα και ιδιωτικοποιεί καθετί το δημόσιο. Δρα απροκάλυπτα υπέρ των ιδιωτών λόγω μιας βαθιάς απέχθειας  που έχει προς το διαμοιρασμό των δημόσιων αγαθών. Πάσχει από σύνδρομο της συσσσώρευσης του πλούτου σε λίγα άτομα . Συχαίνεται τη Δημόσια Παιδεία , τη Δημόσια Υγεία, τις Δημόσιες Συγκοινωνίες, τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού , τη Δημόσια Ασφάλιση, τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση, τη Δημόσια Κοινωνική Πολιτική.  Λατρεύει την ιδιωτική πρωτοβουλία, κάνει τα πάντα για να ευνοήσει το Μεγάλο Κεφάλαιο. Πολιτική του η συρρίκνωση των μικρομεσαίων , που πρέπει να προλεταριοποιηθούν για "να πάει μπροστά η οικονομία και να απογειωθεί η ανάπτυξη" , σύμφωνα με το σχέδιο του γκουρού του Πισσαρίδη.

Επαναλαμβάνει μονότονα το σύνθημα της "αριστείας" , για να δικαιολογήσει το ανελέητο χτύπημα των δικαιωμάτων των παιδιών των χαμηλότερων κοινωνικών στρωμάτων. Βάζει περιορισμούς στην είσοδο στα Πανεπιστήμια , αλλά ευνοεί σκανδαλωδώς τα ιδιωτικά κολέγια που είναι οι κύριοι αποδέκτες της μορφωτικής πλεμπάγιας , εξομοιώνοντας τους τριετείς τίτλους σπουδών τους με δημόσια πτυχία πενταετούς φοίησης.

Κι ενώ υπόσχεται αξιοκρατική επιλογή στελεχών για τη δημόσια διοίκηση, φυτεύει παντού άτομα που δε διαθέτουν τους αναγκαίους τίτλους σπουδών, προκαλώντας την οργή των πολιτών και ιδιαίτερα .

Ο Κυριάκος έχει εμμονές . Η μεγαλύτερη από αυτές είναι η Αριστερά. Ο κομπλεξισμός του απέναντι στην ιστορία, τις ιδέες , τις κατακτήσεις και τις προσωπικότητές της  είναι πασίδηλος. Όνειρό του να την θέσει οριστικά στο περιθώριο των πολιτικών εξελίξεων. Να την εξαφανίσει . Για  να το πετύχει χρησιμοποιεί δύο μέσα : πρώτον, νομοθετεί πρωτοφανή για αστική δημοκρατία μέτρα και δεύτερον, τα επιβάλλει με τρομακτική αγριότητα. Στον κάλαθο των αχρήστων πλέον τα ανθρώπινα δικαιώματα , οι πάσης φύσεως ελευθερίες. Η Δικαιοσύνη γίνεται αλά καρτ. Δεν του αρέσει ένας δικαστικός γιατί παραείναι ανεξάρτητος και κάνει καλά τη δουλειά του;Κανέναν πρόβλημα: καταργεί τη θέση και στέλνει το δικαστικό για παράβαση καθήκοντος στα δικαστήρια! Η δημοκρατία του λίγο απέχει από το τυπικό δικτατορικό καθεστώς . Ο Νόμος και η Τάξη αποτελούν τις δύο προσχηματικές λέξεις-κλειδιά , προκειμένου να παταχθούν άγρια , με κτηνώδη τρόπο όλες οι ομάδες που ασκούν το αυτονόητο δικαίωμα του συνέρχεσθαι  δίχως αστυνομικά άδεια ή της κόσμιας διαμαρτυρίας. Η αστυνομία πλέον έχει το ελεύθερο να συμπεριφέρεται όπως γουστάρει, να δέρνει , να εξευτελίζει και να τυλίγει σε μια κόλλα χαρτί όποιον δεν της αρέσει. Άπειρα είναι τα παραδείγματα των αστυνομικών οργάνων που χτύπησαν σαδιστικά εν μέση οδώ , βασάνισαν εν κρυπτώ, έκλεισαν επί μέρες στα μπουντρούμια και έστειλαν στα δικαστήρια μαθητές, γυναίκες , οικογένειες ολόκληρες , όπως έγινε με τον σκηνοθέτη Ινδαρέ, τον άτυχο νεαρό  Βασίλη Μάγγο , που πέθανε ένα μήνα  μετά την κακοποίησή του από αστυνομικούς στο Βόλο. 

Ο Μητσοτάκης εξυπηρετεί τα σχέδια των ισχυρών της χώρας, γι΄αυτό έχει στη διάθεσή του τα εννέα δέκατα των μιντιακών μέσων . Οι μιντιάρχες τον λατρεύουν. Η εικόνα του κυριαρχεί παντού, ο λόγος τους στάζει μέλι.Στην Ελλάδα οι δημοσιογράφοι είναι αλλήθωροι. Αποστολή τους μοναδική να βλέπουν στραμμένοι  προς τη Δεξιά , να υμνολογούν με όλους τους τρόπους των "Μεγάλο ηγέτη" , τον Μωυσή , που το πρόσωπό του έχει τη φωτεινή διαφάνεια του κρυστάλλου.

 Τα πάντα στον Κυριάκο  για τους υμνητές του έχουν καθαρότητα κρυστάλλου Βοημίας, αντανακλούν την αθωότητα ενός μικρού παιδιού, που ταΐζει τα περιστέρια στο Σύνταγμα  , κι ας λέει ασύστολα ψέματα κι ας συμπεριφέρεται εξοργιστικώς ανέμελα σε καιρό θανάτου, καταβαραρθρώνει την οικονομία , εξαφανίζει εν μία νυκτί εργασιακά και συνδυκαλιστικά δικαιώματα κατακτημέν αμε αγώνες και αίμα. Οι καλοταϊσμένοι λιβανιστές του είναι εδώ για να τον προσκυνούν, να σβήνουν τις μουτζούρες , οι αυλοκόλακες πληρώνονται αδρά για να του φτιάχνουν  αγιογραφίες και να αμαυρώνουν την εικόνα του κυριότερου αντιπάλου του . Ο Μητσοτάκης που δεν έκανε τίποτε για να δυναμώσει το ΕΣΥ, που διαχειρίστηκε εγκληματικά την πανδημία,   είναι ο ...σωτήρας της Ελλάδας από τον κορωναϊό με 4.200  μόνο  νεκρούς,  μέσα σε δύο μήνες, αλλά ο Τσίπρας φταίει γιατί ...έκαψε 100 ανθρώπους, που δεν μπόρεσε να φυγαδεύσει από το φλεγόμενο Μάτι μέσα σε... δύο ώρες ! Φανταστείτε τι θα έκανε αν  κυβερνούσε τη χώρα αυτός ο θεοκατάρατος αριστερός σήμερα...

 

Στέλιος Πέτσας: Λεφτόδενδρος ο κυβερνητικός

Ο τέλειος Χατζηαβάτης στην υπηρεσία του πολυχρονεμένου του Σουλτάνου. Μας ταλάνισε επί ένα χρόνο με ποικίλους τρόπους: με τα άπειρα ψέματά του και το βιασμό κάθε λογικής έννοιας, με τις χυδαίες επιθέσεις του κατά παντός αντιπολιτευομένου , κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, με το ανερυθρίαστο χαρτζιλίκωμα  των φιλοκυβερνητικών Μίντια και τον αποκλεισμό των μη αρεστών στην κυβέρνηση.

Β. Κικίλιας στην «Κ»: Με υπευθυνότητα και πειθαρχία θα φτάσουμε στο εμβόλιο  | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΒασίλης Κικίλιας: άμπαλος ως καλαθοσφαιριστής , ανίκανος ως υπουργός υγείας

 

Ποιος ικανός υπουργός θα διάλεγε ως διοικητές νοσοκομείων, στρατιωτικούς , γυμναστές, νηπιαγωγούς (τη γυναίκα του δημοσιογράφου Παπαχρήστου στον ...Άγιο Σάββα) ή ποιος επαρκής υπουργός θα βάφτιζε τις κλίνες αυξημένης φροντίδας (όπου πέθαναν σωρηδόν χιλιάδες άνθρωποι ελλείψει ΜΕΘ) σε κλίνες ΜΕΘ; 

Ο Βασιλάκης είναι καλό παιδί αλλά επικίνδυνα άχρηστος. Πουλάει κορμοστασιά,  εκτυφλωτική φωτογένεια, έχοντας  την Τζένη στο πλάι του ως αγαπημένο ζευγάρι της Showbiz και του κλαμουράτου  Lifestyle  των Μίντια, όμως είναι ο ορισμός του αποτυχημένου υπουργού.

 Κανονικά θα ΄πρεπε προ πολλού να έχει περάσει το κατώφλι της εισαγγελίας για την αδιαφορία του στην προετοιμασία του δεύτερου κύματος της πανδημίας , τις εσκεμμένα τραγικές ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στο ΕΣΥ και τη μετατροπή όλου του συστήματος υγείας σε ένα απέραντο σανατόριο  COVID. Αν υπήρχε αξιόπιστο σύστημα καταγραφής θανάτων από άλλες ασθένειες πλην  COVID , φοβάμαι ότι θα αποκάλυπτε  πολλά για τους ασθενείς που έφυγαν από τον μάταιο τούτο κόσμο χωρίς να μπορέσουν να περάσουν το κατώφλι του νοσοκομείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: