Τετάρτη, Δεκεμβρίου 30, 2020

Φαεινότερον λοιπόν ηλίου προς τι η σιωπή της Ευθυμίου. Της κάθε Ευθυμίου...

Η Μαρία Ευθυμίου μιλάει στα Βραβεία Βιβλίου Public 2019! - YouTubeΗ ΜΑΡΙΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ  είναι συμβολικά η χαρακτηριστική εκπρόσωπος όλων των νεοφιλελεύθερων αλλά και των  "σοσιαλπροοδευτικών" διανοουμένων που πολέμησαν την Αριστερά με όλα τα μέσα και στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις την Δεξιά , προκειμένου να ξαναπάρει την εξουσία, κλείνοντας  τα μάτια και ράβοντας το στόμα της για τις ευθύνες αυτής της παράταξης  που συνέβαλαν στη χρεοκοπία της χώρας . 

Πάμπολλοι είναι  διανοούμενοι , στο διάστημα αυτό,  που έπαιξαν έπαιξαν το ρόλο του ιδεολογικού  πλυντηρίου που ξέπλυνε τα ανομήματα δύο κομμάτων  (Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ) που επί δεκαετίες ταλάνιζαν τον τόπο , επιβάλλοντας ένα πελατειακό σύστημα διακυβέρνησης στηριγμένο στο ρουσφέτι και τη διαφθορά. Γι΄αυτό η χώρα κατέρρευσε με πάταγο εν μια νυκτί, γι΄αυτό χάσαμε τη γη κάτω απ΄τα ποδάρια μας και εξακολουθούμε σήμερα να πληρώνουμε ακριβά τα ανομήματά τους .

Όταν επί ΣΥΡΙΖΑ όλος αυτός ο εσμός της "πνευματικής ελίτ"  ένιωσε να απομακρύνεται από τα κέντρα της εξουσίας , την οποία επί χρόνια λιβάνιζε  και μέσω της οποίας   σιτιζόταν  και ο ίδιος στο πρυτανείο, θύμωσε πολύ  και ξεκίνησε λυσσαλέο πόλεμο εναντίον της "αμόρφωτης και άξεστης"  Αριστεράς, που,  σαν τον χωριάτη ,  μπήκε με λερωμένα στιβάλια και χωρίς τρόπους  στο ναό του αστισμού και προσέβαλε τα ιερά και τα όσια της ανεπίληπτης   και καθαρής   από  μολυσματικούς "-ισμούς"  κοινωνίας  .Θυμηθείτε  ενδεικτικά τον χολερικό Δημήτρη Δημητριάδη , που εξακολουθεί να θεωρεί τους Συριζαίους "βδελύγματα , φασίστες και μαφιόζους", τον Μανώλη  Βασιλάκη  του  Athens Review of Books  , που έχει ψύχωση με τον "σταλινικό Κοτζιά", τον "αριστερό" επίσης  Πέτρο Μαρτινίδη, που έγραψε το ανεπανάληπτο «Αν δεν μεσολαβούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ίσως πέθαινα νομίζοντας πως υπάρχει Αριστερά», προτού εκδώσει το υψιπετές αστυνομικό γονατογράφημα "ΣΥΡΡΙΖΑ" (με δύο "ρ" παρακαλώ) , τον εκδότη Πέτρο  Παπασαραντόπουλο , που υπάρχει μόνο για να προωθεί βιβλία σαν του δημοσιογράφου Γιάννη Βλαστάρη, που εμπνεύστηκε  το συγκλονιστικό  εμετογράφημα  "Ο έρωτας στα χρόνια του ΣΎΡΙΖΑ", πριν τον πάρει  ο ευγνώμων Μητσοτάκης ως παρακοιμώμενο μυστικοσύμβουλό του, τον μονίμως σιτιζόμενο σε δημοσιογραφικά έντυπα της πλουτοκρατίας και νυν του Μαρινάκη Γιώργο Σκαμπαρδώνη , οποίος όπου βρεθεί και όπου σταθεί διακηρύσσει ευφυολογώντας ότι οι Συριζαίοι είναι σταλίνες , τρώνε τον αρακά με το...μαχαίρι και ευθύνονται για το μεγάλο σκάνδαλο της... Novartis, με το οποίο προσπάθησαν να εξοντώσουν (μέσω ΗΠΑ , προφανώς..., που έριξαν καμπάνα  μόνο  300 εκατομμυρίων στην αγγελική εταιρεία , όταν αυτή  παραδέχτηκε ότι λάδωνε το πολιτικό και ιατρικό σύμπαν στην Ελλάδα)  μέσω... καπουτσίνων κουκουλοφόρων  αξιοσέβαστους  πολιτικούς, την διακεκριμένη βυζαντινολόγο και βασιλική "αριστερή" Αρβελέρ , που όταν δεν έγραφε ποιήματα-ύμνους για τον Μητσοτάκη ,   κατακεραύνωνε τους  Συριζαίους  διότι  "πούλησαν" την Μακεδονία. Σταματώ εδώ, για να μην πάθω εγκεφαλικό.  

  Η κυρία Μαρία Ευθυμία   στήριξε τον Μητσοτάκη όσο και όπως μπορούσε . Στο πρώτο κύμα μάλιστα της πανδημίας τον αποθέωσε . Έγραψε μάλιστα χαρακτηριστικά γι΄αυτόν και την κυβέρνησή του ότι,  αντίθετα με τους Έλληνες του 21 που καυγάδιζαν μέχρι θανάτου ,    [........]  υπό την ηγεσία του " οι επιστήμονές αποδείχθηκαν έτοιμοι να πάρουν τα ηνία της υπεύθυνης δράσης και ενημέρωσης με γνώση, μέτρο, και υψηλό αίσθημα ευθύνης. Οι γιατροί  και το νοσηλευτικό προσωπικό έλαμψαν και λάμπουν δουλεύοντας σιωπηλά και αγόγγυστα, μερόνυχτα, σώζοντας ζωές- και μια κοινωνία ολόκληρη.

Μέσα από την πρόκληση του κορωνοϊού, η ελληνική κοινωνία μοιάζει να βρήκε (υπό την καθοδήγηση του "σοφού" ηγέτη της, όπως υπονοεί η αφελής κυρία)  το πρόσωπο που διακόσια χρόνια τώρα επεδίωκε να διαμορφώσει. [...........]

Διαβάστε όλο το άρθρο:«Παρέμβαση της Μαρίας Ευθυμίου: Το 1821 και ο κορωνοϊός ...

Είμαι περίεργος αν όλα τα υμνητικά  ληρήματα που εκτόξευε με περισσή αφέλεια ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ (18/3/2020) η προγονόπληκτη κυρία ,  γνωστό think tank  της αναθεωρητικής ιστοριογραφίας και υπερπροβλημένη περσόνα από τα κυβερνητικά φερέφωνα,  θα τολμούσε να τα πει τώρα, τη στιγμή δηλαδή που μετράμε  χιλιάδες νεκρούς , βιώνουμε  το πιο σκληρό  lock down από όλα τα ευρωπαϊκά κράτη  και τα δημοσιονομικά μας βρίσκονται   στον ... (από)πατο .
Τώρα που το Bloomberg συγκαταλέγει την Ελλάδα στις χειρότερες χώρες για να ζεις την εποχή της πανδημίας, αφού , από τις 53 χώρες που βρίσκονται στην λίστα του δημοφιλούς οικονομικού σάιτ, η Ελλάδα βρίσκεται στην πεντηκοστή θέση, πάνω μόνο από Περού, Αργεντινή και Μεξικού. Σημειώνεται,μάλιστα,  ότι ανάμεσα στις 53 χώρες, έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας (6,3%).

Γιατί , λοιπόν , η λαμπρή ιστορική κεφαλή μας παραμένει άλαλη , γιατί κλείνει τα μάτια, γιατί παραμένει απαθής μπροστά στις τρεις αρνητικές πρωτιές της χώρας μας , τη μεγαλύτερη δηλαδή  θνησιμότητα και από τις υπόλοιπες 52 χώρες,  το χειρότερο lockdown με την μικρότερη κινητικότητα των πολιτών και μια από τις χειρότερες θέσεις  ως προς την πρόβλεψη για το μέλλον της οικονομίας για το 2021*;

Τι  θα μπορούσε, άραγε,  να πει , όταν μέσα σε εννέα μήνες  αποδείχθηκε ότι το πολιτικό της ίνδαλμα δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένας ανεπαρκέστατος, ένας "ανέμελος"  πολιτικός που στηρίζεται από το πανίσχυρο μιντιακό σύστημα των είκοσι μεγαλοοικογενειών που διαφεντεύουν την Ελλάδα , για να κάνει τη βρόμικη δουλειά που του έχουν αναθέσει , να εκθεμελιώσει δηλαδή  το κοινωνικό κράτος και να εκχωρήσει όλους τους δημόσιους θεσμούς στο ιδιωτικό κεφάλαιο; 

Όλα τα νομοθετήματα που περνάει με καταιγιστικό τρόπο από τη Βουλή δείχνουν ότι ο Μητσοτάκης και οι πραιτοριανοί του  δε δίνουν δεκάρα για τη δημόσια υγεία, τη δημόσια παιδεία, τα εργασιακά δικαιώματα, τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα , το φυσικό  περιβάλλον .

 Εκεί που έπρεπε να βάλει πλάτη και να στηρίξει τους δοκιμαζόμενους στην πρώτη γραμμή μαχητές με τις λευκές μπλούζες κατά της πανδημίας  , αυτός αρκέστηκε στα καλά λόγια, τα χτυπήματα στην πλάτη  και στα χειροκροτήματα.Ούτε προσλήψεις ούτε αναβάθμιση των συνθηκών δουλειάς τους ούτε βελτίωση του μισθολογίου τους . Ο large  σε παροχές προς μιντιάρχες  , προμηθευτές και φίλους επιχειρηματίες  πολιτικός αποδεικνύεται Σκρουτζ στην αναβάθμιση  του ΕΣΥ.

Η Μαρία Ευθυμίου (όπως και οι υπόλοιποι διανοούμενοι, πλην ελαχίστων υπερφανατικών) είναι φυσικό να σωπαίνει  , βιώνοντας την εθνική τραγωδία και βλέποντας τα αίσχη της δεξιάς μαφίας που κυβερνά τη χώρα . Αναρωτιέμαι αν η σιωπή της σημαίνει αμηχανία  ή ντροπή. Ό,τι κι αν αυτή υποδηλώνει, από τη στιγμή που παραμένει σιωπή , αποτελεί απόδειξη πλέον συνενοχής. Φαεινότερον λοιπόν ηλίου προς τι η σιωπή της Ευθυμίου. Της κάθε Ευθυμίου...

Η φωτογραφία μουGerontakos , 30/12/2020_________________________    

*ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Händel: Cantata "Delirio Amoroso" (HWV 99) / Kateryna Kasper, Freiburger Barockorchester, René Jacobs

Il delirio amoroso, George Frideric Handel René Jacobs(1946) Kateryna Kasper(1986)