Τρίτη, Μαρτίου 24, 2020

Η ιστορική performence χορού του Δημήτρη Παπαϊωάννου στον υπολογιστή μας

https://www.lifo.gr/icache/870/580/1/1610758_5511290713_341bb28f27_o.jpgΠολιτισμός στο σπίτι: H performance «ΜΕΣΑ» του Δημήτρη Παπαϊωάννου στη διάθεσή μας  (Video)!



Αποτέλεσμα εικόνας για performance «ΜΕΣΑ» του Δημήτρη ΠαπαϊωάννουΟ Δημήτρης Παπαϊωάννου ανέβασε στο Vimeo την performance «ΜΕΣΑ» που ανέβηκε το 2011 στο Θέατρο Παλλάς όπου ένα υπνοδωμάτιο στο κέντρο του θεάτρου μετατρέπει τον ιδιωτικό χώρο σε δημόσιο. Το ΜΕΣΑ αντιμετωπίζει το θέατρο σαν εκθεσιακό χώρο, το έργο σαν έκθεμα, και προτείνει στον θεατή τον ρόλο του επισκέπτη.
«Μπορείς να δεις όσο θέλεις, να καθίσεις όπου θέλεις, να βγεις και να επιστρέψεις όσες φορές θέλεις»
Ίσως αυτή η πρόταση από ένα δελτίο τύπου του 2011 που αφορούσε τη συγκεκριμένη performance να στέκει σημειολογικά όσο ποτέ άλλοτε στην παρούσα συγκυρία. 
Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου ανέβασε στο Vimeo την performance «ΜΕΣΑ» που ανέβηκε το 2011 στο Θέατρο Παλλάς όπου ένα υπνοδωμάτιο στο κέντρο του θεάτρου μετατρέπει τον ιδιωτικό χώρο σε δημόσιο. Το ΜΕΣΑ αντιμετωπίζει το θέατρο σαν εκθεσιακό χώρο, το έργο σαν έκθεμα, και προτείνει στον θεατή τον ρόλο του επισκέπτη.
Το θέαμα σαν ενατένιση του τοπίου ή όπως έγραψε ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαιωάννου στα sοcial media με αφορμή το ανέβασμα της performance «Τώρα που όλοι έχουμε κάνει παύση  για να μείνουμε μέσα, σας παρουσιάζω το ΜΕΣΑ. Ένα εξάωρο, αμοντάριστο μονοπλάνο. Χρησιμοποιήστε το στο desktop σας, για διαλογισμό, για συντροφιά, για αναστοχασμό, ως ένα νανούρισμα.»
  • Add to Phrasebook
    • No word lists for English -> Greek...
    • Create a new word list...
  • Copy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Μα γίνονται καταλήψεις και στο Columbia; Γιάννης Αλμπάνης NEWS 24/7 Κοίτα να δεις τι γίνεται στην Αμε...