Παρασκευή, Μαρτίου 27, 2020


Η Αγριόπαπια | Θέατρο Πορεία

https://www.artandlife.gr/images/480x320/325758.jpg

Χένρικ Ίψεν
Η ΑΓΡΙΟΠΑΠΙΑ
ή η διαλεκτική της μετα-αρετής
σκηνοθεσία Δημήτρης Τάρλοου
Αν έχεις εσύ δίκιο κι εγώ άδικο, τότε δεν αξίζει να τη ζει κανείς αυτή τη ζωή.
Συνεχίζουμε τις ελεύθερες προβολές από το αρχείο του θεάτρου με την "Αγριόπαπια" του Χένρικ Ίψεν, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, 2017, την Παρασκευή 27/3 (10:00 π.μ. έως 10:00 π.μ. της επόμενης ημέρας)

Η Αγριόπαπια | Θέατρο Πορεία.Δείτε την παράσταση πατώντας παρακάτω το κόκκινο κουμπί "ΑΡΧΕΙΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ".



Η Αγριόπαπια του Χένρικ Ίψεν, ένα έργο για τον ρόλο του ζωτικού ψεύδους στη ζωή των ανθρώπων αλλά και τη σχέση του ανθρώπου με την φύση. Η παράσταση, απέσπασε ενθουσιώδεις κριτικές, βραβεία Κοινού Αθηνοράματος και ήταν sold out σχεδόν σε όλες τις παραστάσεις.
Ο Γκραίγκερς γυρίζει στην πατρίδα του έπειτα από χρόνια απουσίας σ’ ένα ερημικό μέρος, όπου ανέπτυξε τη φιλοσοφία του για τη ζωή, την οποία αποκαλεί «επιταγή του ιδεώδους» και συνοψίζεται στον αγώνα για επίτευξη της αλήθειας με κάθε θυσία. Επιστρέφοντας ξανασυναντά τον παιδικό του φίλο Γιάλμαρ Έκνταλ, ο οποίος ζει σε μία πλάνη ως προς την οικογενειακή του γαλήνη, τη συζυγική του ευτυχία και το μέγεθος της προσωπικότητάς του. Ο Γκραίγκερς τον θεωρεί τότε ιδανικό παραλήπτη για την «επιταγή» του και επιχειρεί να οδηγήσει την οικογένεια Έκνταλ στη συνειδητοποίηση της ψευδαίσθησής της και να «σώσει» με κάθε κόστος την αγριόπαπια από τον βυθό.
Η αλήθεια πρέπει να αποκαλύπτεται, όποιο κι αν είναι το κόστος, διότι μόνο τότε μπορεί κανείς να γίνει κοινωνός της ιδεώδους https://fermouart.gr/fermouart-wp/wp-content/uploads/2017/11/IMG_2677-copy.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...