Τρίτη, Μαρτίου 24, 2020

Για να μην αφανιστεί η "σχεδία" απ΄το τσουνάμι του κοροναϊού

Η φτώχεια δεν κάνει διακρίσεις. Ο αριθμός των συνανθρώπων μας της τρίτης ηλικίας που βιώνει τη φτώχεια στις πιο ακραίες της μορφές έχει ως αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να διαβαίνουν το κατώφλι της «σχεδίας». Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αντιμετωπίζουν –όχι απαραιτήτως άσχετα με το γήρας– προβλήματα υγείας.


H πρωτοβουλία «Συνδρομή Αλληλεγγύης» της «σχεδίας» προσβλέπει στην υποστήριξη των συνανθρώπων μας της τρίτης ηλικίας που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, ενώ βασίστηκε στα πρότυπα αντίστοιχου   προγράμματος του περιοδικού δρόμου της Αυστραλίας «The Big Issue» για την υποστήριξη γυναικών που έχουν υπάρξει θύματα ενδοοικογενειακής βίας.
Το πρόγραμμα συνδρομών δομείται κατά τέτοιον τρόπο, ώστε ο άνθρωπος-πωλητής να παραμένει ο βασικός ωφελούμενος. Για κάποιες ώρες το μήνα, από την ασφάλεια και τη ζεστασιά του γραφείου, με μια κούπα καφέ ή τσάι   δίπλα τους, ετοιμάζουν τις αποστολές των φακέλων με το νέο τεύχος για τους φίλους συνδρομητές μας. Και έτσι, εξασφαλίζουν με αξιοπρέπεια ένα μικρό εισόδημα. Όσο περισσότερες οι συνδρομές, τόσο περισσότεροι οι   ωφελούμενοι, και ενδεχομένως και οι ώρες απασχόλησής τους. Παράλληλα, αποκτούν πρόσβαση σε εκπαιδευτικά σεμινάρια. 
Δεν είναι μια απλή συνδρομή. Είναι μια κοινωνική πρωτοβουλία. Είναι μια πράξη αγάπης.
Αν ζεις εκτός διάθεσης της «σχεδίας» ή δεν έχεις πρόσβαση στον πωλητή της περιοχής σου ή επιθυμείς η εταιρεία στην οποία εργάζεσαι να υποστηρίξει το πρόγραμμα «Συνδρομή Αλληλεγγύης» και, μέσω αυτού, συνανθρώπους μας της τρίτης ηλικίας, τότε μπορείς γίνεις συνδρομητής συμπληρώνοντας το Δελτίο Συνδρομής (πατήστε εδώ) με τα στοιχεία επικοινωνίας σου.
Η συνδρομή ξεκινάει από το τεύχος που ακολουθεί την ημερομηνία κατάθεσης. Θερμή παράκληση, όπως συμπληρώσετε το Δελτίο Συνδρομής, το αποστείλετε ηλεκτρονικά και ενημερώσετε για την κατάθεσή σας με e-mail στο info@shedia.gr ή τηλεφωνικώς, στο 213-023 12 20.
Ευχαριστούμε πολύ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...