Τρίτη, Ιανουαρίου 30, 2018


Αχ αυτός ο Κυριάκος!…

Δημήτρης Χατζηνικόλας

Το θέμα έκλεισε πριν ακόμη ανοίξει. Η Κυβέρνηση δεν θα πέσει με αφορμή το «Σκοπιανό». Δημοσιογράφος μιντιακού ομίλου (δεν είχε κανέναν πρόβλημα ο ίδιος το επόμενο βράδυ να καθίσει πλάι στον Ν. Κοτζιά μπροστά στην κάμερα της ΕΡΤ) φαντάστηκε αποχώρηση των ΑΝΕΛ αν έρθει πρόταση με τον όρο «Μακεδονία»! 
Οι πρόθυμοι ιμάντες έπιασαν στον αέρα την αριστερή παρένθεση και οι υπόλοιποι θέλοντας και μη αναφέρθηκαν σε αυτήν.
Το θέμα πήρε έκταση ο Π. Καμμένος διέψευσε και η Κυβέρνηση «πανηγύρισε» για τη διάψευση μιας είδησης που δεν ήταν ποτέ είδηση.
Όλα θαυμαστά και ωραία στο μικρό πολιτικό-δημοσιογραφικό μας χωριό. Την ίδια ώρα τηλεπωλητές, αντιαριστεροί, ακροδεξιοί, φιλόδοξοι δεξιοί, ψεκασμένοι και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης συνωστίζονται πέριξ του συλλαλητηρίου του Συντάγματος κάνοντας ό,τι μπορούν να οδηγήσουν το Κίνημα Αλλαγής στην αγκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου. Σιγά το πρόβλημα θα μου πείτε. Αυτή είναι άλλωστε η φυσιολογική τάξη πραγμάτων όταν στην Χαριλάου Τρικούπη απαλλαγούν από τα βαρίδια του παρελθόντος.
Ο Κυριάκος όμως; «Αχ αυτός ο Κυριάκος» που λένε οι κεντρώοι νεοδημοκράτες στα διάφορα πάνελ όταν κλείνουν οι κάμερες και πέφτουν οι διαφημίσεις.
Ο Κυριάκος με αφορμή το «Σκοπιανό» κατάφερε το ακατόρθωτο. Έστριψε το ταλαιπωρημένο καράβι που του έδωσαν (ακρο)δεξιά, ήρθε σε πλήρη αντίθεση με όσα υποστήριζε το κόμμα του και τα κορυφαία στελέχη του τα προηγούμενα χρόνια (ο πατέρας του και η αδελφή του) έστρεψε εναντίον του το Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα και τους ισχυρούς στις δύο πλευρές του Ατλαντικού στέλνοντας μήνυμα ότι δεν μπορεί αυτός να οδηγήσει τη χώρα στη μεταμνημονιακή εποχή, ανέδειξε όλες τις αντιφάσεις που υπάρχουν στο κόμμα του για το ονοματολογικό και έκανε σημαία του τη διαφωνία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης. Σιγά τα αυγά ή αλλιώς επικοινωνιακές πομφόλυγες. Όταν και αν έρθει η λύση στη Βουλή το Κίνημα Αλλαγής και το ΚΚΕ είναι εδώ για να τη στηρίξουν. Κι αν ο Κυριάκος καταθέσει πρόταση μομφής οι ΑΝΕΛ θα ξαναμπούν στο παιχνίδι. Κυνικό; Κυνικό, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.
Στο μεταξύ ο Τσίπρας θα επιλύσει ένα πρόβλημα που σέρνεται τρεις δεκαετίες και η χώρα ξοδεύει διπλωματικό κεφάλαιο με ευρύτερες μάλιστα γεωστρατηγικές επιπτώσεις και θα συνεχίσει στο δρόμο προς την τελική έξοδο από τα προγράμματα προσαρμογής – μνημόνια. Κόλαφος για τον Κυριάκο. Κι αν δεν το επιλύσει θα είναι αυτός που το προσπάθησε και άλλοι εκείνοι που δεν συνέδραμαν στη λύση του (μαντέψτε ποιοι). Αν μάλιστα οι Ευρωπαίοι του δώσουν και αυτό που δεν ομολογείται αλλά παραμένει διακαής πόθος, την ακύρωση των μέτρων για το 2019 και το 2020, τότε στην Πειραιώς θα ζητήσουν μαζί με τα μικρόφωνα να σβήσουν οι κάμερες και τα φώτα. Ο Κυριάκος πάντως κάνει ό,τι μπορεί για να μην αποτύχει το success story του Αλέξη.          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...