Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2018

ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΟΜΙΖΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΛΑΤΡΕΣ

Ένας Βέλγος βάζει τα γυαλιά στους ελληνομίζερους και τους ξενολάτρες, ειδικότερα στους νέους που νιώθουν κόμπλεξ κατωτερότητας απέναντι στους ξένους : μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε να μιλά ελληνικά καλύτερα από πάρα πολλούς  Έλληνες , πράγμα που φαίνεται από την ομιλία του στα βιντεάκια που αναρτούμε.
Ο νεαρός Fred Grün αποκαλύπτει ότι  έμαθε μόνος του ελληνικά και έφτιαξε ένα δικό του κανάλι στο youtube , όπου διηγείται πώς ξεκίνησε και πώς έφτασε στο επίπεδο που βρίσκεται σήμερα στην ελληνική γλώσσα.
Συγκινούν οι απόψεις του για τη σπουδαιότητα της ελληνικής γλώσσας, που διατηρείται σχεδόν αναλλοίωτη από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας και  είναι η βάση του ευρωπαϊκού πολιτισμού, καθώς επίσης πόσο εύκολα μαθαίνεται η γραμματική της , ενώ εντοπίζει τη δυσκολία της στο πλούσιο λεξιλόγιό της.
Η περίπτωση όμως του Φρεντ , πέρα από το ότι θίγει την ευαίσθητη εθνική χορδή μας, νομίζω ότι πρέπει να αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα για τη δύναμη που κρύβει κάθε άνθρωπος, εάν πιστεύει σε κάτι και επιχειρεί με επιμονή και μέθοδο να το πραγματοποιήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ATZENTA : Aύριο Σάββατο 30 Μαρτίου θα διεξαχθεί το Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη

  Τι θα γίνει στο Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη ...