Παρασκευή, Δεκεμβρίου 14, 2007

Αντί να τις συγχαρούν , τις διώκουν!

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Ημερομηνία: 14/12/2007 - Σελίδα: 16
Τίτλος: Πειθαρχική δίωξη για τις αλλοιωμένες βαθμολογίες

Στο προσκήνιο επανέρχεται η υπόθεση της πρωτοφανούς βαθμολογικής νοθείας στο μάθημα των Αγγλικών τον περασμένο Ιούνιο στο Βαθμολογικό Κέντρο Πυλαίας, που έπληξε το αδιάβλητο των πανελλήνιων εξετάσεων. Oι πρωταγωνιστές του σκανδάλου, ανάμεσά τους και οι δυο καθηγήτριες που αποκάλυψαν την παραποίηση των βαθμολογιών, παραπέμπονται για παράβαση καθήκοντος στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα με απόφαση του περιφερειακού διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργου Καρατάσιου, έπειτα από σχετική οδηγία που δόθηκε από το υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα οι πέντε από τους βαθμολογητές - καθηγητές παραπέμπονται στο οικείο πειθαρχικό συμβούλιο του ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης, ενώ οι άλλοι δύο στο ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, καθώς υπάκουσαν στην παράνομη εντολή της προέδρου του Βαθμολογικού Κέντρου Α.Τ. και νυν σχολικής συμβούλου και αλλοίωσαν τη βαθμολογία στα γραπτά των πανελλήνιων εξετάσεων στο μάθημα των Αγγλικών. Oσον αφορά την Α.Τ., η οποία μάλιστα επελέγη και πάλι ως σχολικός σύμβουλος Αγγλικών, αυτήν τη φορά στο νομό Σερρών, παραπέμπεται στο Συμβούλιο Επιλογής Σχολικών Συμβούλων, με την κατηγορία ότι η ίδια έδωσε τη σχετική εντολή για τα βαθμολογικά «μαγειρέματα».

Η παραπομπή των οχτώ εμπλεκομένων από τον κ. Καρατάσιο γίνεται ύστερα από σχετική εντολή που έδωσε ο υπουργός Παιδείας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, και με βάση το πόρισμα του διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, Γιώργου Κωνσταντινίδη, ο οποίος διενήργησε την Ενορκη Διοικητική Εξέταση.

«Θα υποστηρίξουμε με κάθε νομικό, συνδικαλιστικό και ηθικό μέσο τους διωκόμενους συναδέλφους και ιδιαίτερα τις δυο συναδέλφισσες, οι οποίες αποκάλυψαν το σκάνδαλο και κατήγγειλαν ενυπόγραφα στα συνδικαλιστικά τους όργανα και υπεύθυνα την κατάφωρη αδικία σε βάρος των υποψηφίων και της δημόσιας εκπαίδευσης γενικότερα», επισημαίνει ο πρόεδρος της Γ΄ ΕΛΜΕ - Θ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

Το ιστορικό

Το σκάνδαλο που κλόνισε το θεσμό των πανελλήνιων εξετάσεων σημειώθηκε τον περασμένο Ιούνιο. Ενώ είχε περατωθεί η βαθμολόγηση και η αναβαθμολόγηση των γραπτών, η πρόεδρος του Βαθμολογικού Κέντρου ειδικών μαθημάτων στην ανατολική Θεσσαλονίκη, Α.Τ., κάλεσε τους βαθμολογητές των Αγγλικών για τις πανελλήνιες εξετάσεις ζητώντας τους να αλλάξουν τις αρχικές βαθμολογίες προς τα πάνω. Κατά τις οδηγίες της θα έπρεπε να δικαιολογείται ο βαθμός του αναβαθμολογητή (επομένως να έχουν διαφορά με τον άλλο βαθμολογητή 13 μόρια) και η διαφορά ανάμεσα στον πρώτο και το δεύτερο βαθμολογητή να μην ξεπερνά τα 13 μόρια.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ

Αντί να τις συγχαρούν , τις διώκουν!
Αντί να επιβραβεύσουν το ήθος τους,
τις οδηγούν σαν τα σφαχτάρια στην εξόντωση!
Αντί να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι του ΥΠΕΠΘ,
στρέφονται κατά των αθώών!
Κι όλα αυτά εξαιτίας του "πορίσματος"
ενός κυρίου που κι οι πέτρες γνωρίζουν
πόσο στενούς δεσμούς έχει με το κυβερνών κόμμα,
πόσο σκαιός είναι προς τους συναδέλφους του,
πόσο αντιπαθής είναι η αύρα του στις
υπηρεσιακές συναλλαγές του.
Η στρεβλή του δικαιοσύνη φέρνει στη μνήμη τις πιο
απαίσιες στιγμές της ελληνικής εκπαίδευσης,
με τις απηνείς διώξεις φωτισμένων παιδαγωγών,
επειδή έκαναν απλώς τη δουλειά τους.
Πιθανόν οι δύο καταγγείλασες το γεγονός εκπαιδευτικοί
να θεωρήσουν τον εαυτό τους βαρύτατα προσβεβλημένο
από το "πόρισμα" του προϊσταμένου τους
και να υποβάλουν μήνυση κατ' αυτού για επαγγελματική και ηθική
μείωση της προσωπικότητάς τους.
Πιθανόν όμως να μη θελήσουν
να οδηγηθεί το πράγμα στα δικαστήρια .
Έτσι ή αλλιώς , οφείλουμε
σύμπαντες να συμπαρασταθούμε σ' αυτές ,
και διότι στο πρόσωπό τους βλέπουμε να
καταστρατηγείται κάθε έννοια Δικαιοσύνης
αλλά και επειδή, αύριο- μεθαύριο, κάποιος από εμάς
ίσως εισπράξει εκ μέρους της Πολιτείας παρόμοια "ανταμοιβή"
ως βραβείο της πιστής συμμόρφωσής του στους Νόμους,
σύμφωνα με τη συνταγματική επιταγή.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σαν δεν ντρέπονται!! Ποτέ πια κανείς δεν θα τολμήσει να καταγγείκιει κάποια παρανομία αφού ο ίδιος θα βρεθεί κατηγορούμενος

ATZENTA : Aύριο Σάββατο 30 Μαρτίου θα διεξαχθεί το Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη

  Τι θα γίνει στο Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη ...