Πέμπτη, Δεκεμβρίου 13, 2007

Αμήν και πότε! Εμώς εδώ είναι Ελλαδιστάν , δεν είναι παίξε-γέλασε!

Εισαγγελική παρέμβαση
για αποξήλωση διαφημιστικών πινακίδων


Να προβούν στην άμεση αποξήλωση όλων των παράνομων υπαίθριων διαφημιστικών πινακίδων και επιγραφών που έχουν κατακλύσει τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, προσβάλλοντας το περιβάλλον και την αισθητική της πόλης και καθιστώντας κίνδυνο για την ασφάλεια των οδηγών, ζητά με έγγραφη παραγγελία του προς τις αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων του Νομού Θεσσαλονίκης ή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο εισαγγελέας, αρμόδιος για θέματα Περιβάλλοντος, Στέφανος Ζαρκαντζιάς.

Στο έγγραφό του που απέστειλε στο Διευθυντή Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης και τον αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο εισαγγελικός λειτουργός καλεί, επιπλέον, τα αρμόδια τμήματα της Δημοτικής Αστυνομίας, τα Τμήματα Τροχαίας και τα Αστυνομικά Τμήματα να ενεργήσουν τα νόμιμα και εντός των πλαισίων των αρμοδιοτήτων τους, ιδίως με τη διαπίστωση των σχετικών παραβάσεων και κοινοποίηση αυτών στους αρμόδιους Δήμους, να οδηγήσουν τους παρανομούντες στη Δικαιοσύνη.

Παρατηρεί δε ότι όλο το προηγούμενο διάστημα σημειώθηκε καθυστέρηση και απραξία όλων των αρμόδιων οργάνων να επιληφθούν του θέματος, γεγονός που, όπως επισημαίνει, «εγείρει υποψίες όχι μόνο για ανεπάρκεια και ανικανότητα δράσης τους, αλλά και επί της ουσίας συγκάλυψης των παρανομούντων». Εξάλλου, καλεί τις αρμόδιες πολεοδομικές υπηρεσίες να ελέγξουν την εφαρμογή της πολεοδομικής νομοθεσίας στις τοποθετημένες σε κτίρια διαφημιστικές πινακίδες.

Στο έγγραφό του ο αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Τους τελευταίους μήνες, παρατηρείται τεράστια αύξηση στον αριθμό των υπαίθριων διαφημίσεων, κάθε είδους, οι οποίες πλέον καταλαμβάνουν όλους τους χώρους όπου μπορούν να τεθούν. Έτσι αναρτώνται ανεξέλεγκτα και με απίστευτη εναλλαγή διαφημίσεις τόσο σε σταθερά μεταλλικά πλαίσια που έχουν τοποθετηθεί σε όλους τους κεντρικούς δρόμους του πολεοδομικού συγκροτήματος για το σκοπό αυτό, στις άκρες των επαρχιακών αλλά και εθνικών δρόμων του νομού, σε ταράτσες πολυκατοικιών όσο και σε όλες τις κολόνες που υπάρχουν παρά τις οδούς (κολόνες ηλεκτροφωτισμού των οδών, κολόνες δικτύων κοινής ωφελείας -ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.λπ.), καθώς και σε πινακίδες σήμανσης των οδών, ακόμη και σε φωτεινούς σηματοδότες. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι οι υπαίθριες διαφημίσεις, έχουν πλέον καταλάβει και όλα τα πιθανά και απίθανα σημεία των οδών, όπως γέφυρες, σήραγγες, σημεία αντιστήριξης δρόμων κ.ά. Παρατηρείται, μάλιστα, το γεγονός σε πράξεις παράνομης υπαίθριας διαφήμισης να προβαίνουν ακόμη και φορείς του Δημοσίου, όπως διάφοροι ΟΤΑ, που διαφημίζουν με τον τρόπο αυτό κυρίως πολιτιστικές εκδηλώσεις».
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Έρχονται τιμές «Αποκάλυψης» στα τρόφιμα λόγω Ουκρανίας

  Βρετανός κεντρικός τραπεζίτης: Έρχονται τιμές «Αποκάλυψης» στα τρόφιμα   anatropinews.gr ...