Τρίτη, Ιουνίου 04, 2024

Κεντρική Προεκλογική Ομιλία του Προέδρου της Κ.Ο. ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, Αλέξη Χαρίτση...

Χαρίτσης: Το «ωραίο πλιάτσικο» της κυβέρνησης σε βάρος της κοινωνίας

efsyn.gr

ο Αλέξης Χαρίτσης
EUROKINISSI

Χαρίτσης: Το «ωραίο πλιάτσικο» της κυβέρνησης σε βάρος της κοινωνίας 

«Δεν υπάρχει άλλος πρωθυπουργός που να έχει ασκήσει πιο ακραία ταξική πολιτική» στα 50 χρόνια της μεταπολίτευσης.

«Η κυβέρνηση της Δεξιάς πρέπει να φύγει, η κοινωνία πρέπει να προχωρήσει», τόνισε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση που έγινε στο Θησείο, το βράδυ της Δευτέρας. 

Η ομιλία του κ. Χαρίτση χαρακτηρίστηκε από τις συνεχείς επιθέσεις κατά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Μεταξύ άλλων δεν δίστασε να υπογραμμίσει ότι «στα 50 χρόνια της μεταπολίτευσης, δεν έχει υπάρξει άλλη κυβέρνηση και άλλος πρωθυπουργός που να έχει ασκήσει πιο ακραία ταξική και κοινωνικά άδικη» πολιτική, προσθέτοντας μάλιστα πως αυτό έγινε με «τον πιο ύπουλο τρόπο, τροφοδοτώντας σταθερά την ακρίβεια και τον πληθωρισμό».

Όπως τόνισε, η κυβέρνηση Μητσοτάκη «έχει ευνοήσει, σε πρωτοφανή βαθμό τους πλούσιους σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Αναφερόμενος στη συνεχή ακρίβεια αλλά και την αισχροκέρδεια που πλήττει τα νοικοκυριά, ο Αλ. Χαρίτσης είπε χαρακτηριστικά: «Η ακρίβεια στη χώρα μας έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης». 

Και πρόσθεσε: «Αυτό το οποίο ζούμε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ένα ωραίο πλιάτσικο σε βάρος της κοινωνίας, σε βάρος όλων μας...». 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε πως «δεν μπορεί να είναι αυτές οι προσδοκίες μας... Δεν μας αξίζει να ζούμε έτσι, δεν θέλουμε να ζούμε έτσι και δεν θα ζήσουμε έτσι». 

Ωστόσο, απέρριψε το ενδεχόμενο να έρθουν καλύτερες ημέρες για την πλειονότητα των πολιτικών από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ή το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. «Πνοή δεν μπορούν να δώσουν» ούτε ο Στέφανος Κασσελάκης ούτε ο Νίκος Ανδρουλάκης, σημείωσε ο Αλ. Χαρίτσης, ο οποίος εξαπέλυσε βολές κατά του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Εάν δεν υπήρχε ο κ. Κασσελάκης, ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να τον εφεύρει», ανάφερε μεταξύ άλλων. 

Όσο για τη Νέα Αριστερά, μίλησε για τον δίκαιο και αξιοπρεπή προεκλογικό αγώνα που δίνει και σημείωσε: «H Νέα Αριστερά είναι το νέο σπίτι της Αριστεράς», προσθέτοντας πως «Η Αριστέρα είναι εδώ, για να μείνει και να πρωταγωνιστήσει...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Top 10 Young Ultra-Contemporary Painters You Need To Know

Table of contents: 00:00 — Introduction 01:22 — 10. Tschabalala Self 01:57 — 9. Njideka Akunyili Crosby 02:29 — 8. Simon Fujiwara 03:14 ...